Marián Postředník: Mým oblíbeným klubem jsou Darkovičky

Po minulém kole I. A třídy se o přízeň fanoušků opět ucházelo jedenáct fotbalistů, z nichž získal nejvyšší počet hlasů ludgeřovický stoper Marián Postředník, který v poměrně dramatické bitvě porazil jakubčovického gólmana Zdeňka Bučka. Pětadvacetiletý obránce se v neděli podílel na demolici Malých Hoštic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dlouho to nevypadalo na vaše vítězství, ale pak přišel strhující finiš. Co na to říkáte? Hecoval jste nějak hlasování anebo kdo v tom má prsty?
Vzhledem k tomu, že jsme začali pořádně hlasovat až v úterý odpoledne, tak je to super. Určitě jsem to hecoval a roztáhnul sítě, kde to šlo. Poděkování patří hlavně mé rodině, kamarádům, spoluhráčům a dokonce až hráčům Lázní Bohdaneč z Pardubického kraje.
Čím se odměníte svým podporovatelům? Chystáte pro ně nějaké překvapení?
Tak v kabině to bude určitě nějaká pokuta a koupím pár bublifuků, ať potěším kluky v kabině. Lázně Bohdaneč bych tímto rád vyzval na přátelské utkání. Rádi bychom je přejeli jako buldozer, ať vidí, jak se na Ostravsku hraje fotbal. (smích)
Nominaci jste si vysloužil za zápas v Malých Hošticích, který vašemu týmu opravdu vyšel. Můžete prosím pár větami zhodnotit nedělní utkání?
Výborně nám vyšel začátek utkání, kde jsme vstřelili rychlý gól a soupeře tím trošku rozhodili. Fotbal to nebyl nijak krásný, ale v prvním poločase nám tam padlo vše, na co jsme sáhli. Druhá půle už byla z naší strany tragédie. Bohužel kolega stoper nám pokazil celkovou bilanci obdržených branek, když namazal soupeři na dva góly. (úsměv)
Už podruhé v sezoně se vám podařilo vést po první půli pětigólovým rozdílem. Jak jste si to užívali a čím si tuhle vysokou produktivitu vysvětlujete?
Vysvětlil bych ji tím, že spoluhráč Zbořil začal doručovat góly jako listonoš zásilky z DHL a ne České pošty. (smích) Ale hlavně je to zásluha celého mužstva, které dokáže vytvořit gólové šance.
Nemrzí vás trošku, že jste nedal gól? Mezi kanonýry nepatříte, takže by to asi byla třešinka na dortu…
Ani ne, já jsem nikdy nepatřil mezi kanonýry a asi ani nikdy patřit nebudu. Byl jsem vždy defenzivně založený.
Díky této výhře a zaváhání Kravař jste se přiblížili čelu tabulky na pouhé dva body. Jak jste zatím spokojeni s průběhem sezony?
Bodově jsme zatím spokojeni. Herní projev je zatím horší, ale neustále na něm pracujeme.
Před startem letošního ročníku I. A třídy přišel k ludgeřovickému týmu nový trenér Libor Fryč. Co je jeho největší přínos, co se změnilo, v čem pomohl?
Jeho největší přínos určitě vidím v kvalitě tréninků. Předává nám spoustu zkušeností jak po fotbalové stránce, tak i technické a mentální.
Jak velkou motivací je první příčka a chtěli byste postoupit?
Tak naší motivací je záchrana. (úsměv) Motivace to je vždy. Pokud se zadaří, tak bychom rádi přezimovali na prvním fleku a na jaře na to vlítli. Zatím na postup nepomýšlíme.
Teď v sobotu dojde k důležité bitvě s Chlebičovem. Co očekáváte od tohoto soupeře?
Teď se bude lámat chleba. Chlebičov je kvalitní soupeř s dobrou hrou na míči, kterého jsme navíc ještě neporazili za mého působení v týmu. Věřím, že konečně uspějeme.
S fotbalem jste sice začínal v Rapidu Muglinov, ale již v žákovském věku jste přestoupil do Heřmanic. Nemrzí vás trošku, že tam nyní nekopete divizi?
Nemrzí, jsem spokojený v Ludgeřovicích, kde máme super partu, krásné zázemí a hřiště. Když divizi, tak si ji musím sám vykopat. (úsměv)
Jak jste se vůbec ocitl v Ludgeřovicích a jak se vám tam líbí?
Přivedl mě tam můj kamarád a spoluhráč Jan Mudroch, což se ukázalo jako skvělá volba.
Plánujete v dohledné době změnu dresu, anebo čeho ještě chcete ve své kariéře docílit? Máte nějaký nesplněný fotbalový sen?
Klub určitě měnit nehodlám, jedině velikost dresu z L na M. (smích) Ve fotbale nemám žádné cíle ani sny, i když by bylo určitě fajn ještě jednou s Ludgeřovicemi postoupit. Hraji fotbal pro radost a chvíle s kamarády.
Kdo je váš oblíbený fotbalista a fotbalový klub?
Můj oblíbený fotbalista je určitě Jakub Kolenko, který je momentálně zraněný a zaskakuji za něj na stoperu. Doufám, že bude brzy zpět, protože nám chybí jeho dynamika a sbírání míčů hlavou jako hromosvod. A klub? Určitě Darkovičky. (smích)
Čemu se rád věnujete ve volném čase a jakou profesí se živíte?
Mimo fotbal podporuji tapíra v brněnské zoo, rád jezdím na kanoe nebo chodím po Tatrách a krmím kamzíky. Zatím ještě studuji na VŠB.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.