Daniel Schrom - Pro tuto sezónu je hlavním cílem se zachránit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Kde všude jste sháněl podporu a na co se můžou kluci těšit v kabině?
Hodně hlasů jsem dostal od kluků z mančaftu a z Malých Hoštic. Taky mi hlasy posílal Danek Solný z Komárova. Všem bych chtěl poděkovat a Dankovi Solnému popřát vše nej k sobotní svatbě. Co se týká toho na, co se můžou těšit kluci, tak určitě je lahvinka nemine.
Byl jste nominován za zápas v Jakartovicích. Jak vy sám jste byl se svým výkonem spokojen?
Poprvé v životě jsem hrál na stoperu. Naštěstí se ale zápas povedl celému týmu. Navíc vedle mě hrál zkušený Pavel Kuča, který všechny balony čistil, zatímco já jsem si pečlivě hlídal Urbana.
Vraťme se ještě k tomuto zápasu. Zkuste nám přiblížit jeho průběh.
Úvodní dvacetiminutovka patřila domácím a ze své první střely se ujali vedení. Po dvaceti minutách jsme se oklepali a Dominik Machura z trestňáku vyrovnal. Druhá půle byla vyrovnaná, ale dostali jsme nešťastnou branku. Pak jsme zapli a podařilo se nám třemi góly skóre zvrátit ve svůj prospěch.
Melč, vyhrála první zápas ve Vřesině a pak remizovala v Závadě. Pak nastal dlouhý půst bez bodu. Kde hledat příčiny tohoto stavu?
Hlavní příčinu bych hledal v poháru, kde jsme došli poměrně daleko, ale v každém zápase se nám zranili hráči a my jsme lepili sestavu jak se dalo a nějak se nám nepodařilo najít ideální složení. Doufám, že nyní se nám již sestava podařila najít a projeví se to v dalších zápasech.
Začátek sezóny byl tedy hodně rozpačitý. Kam sahají vaše ambice pro tuto sezónu?
Pro tuto sezónu je hlavním cílem se zachránit. Snem by bylo hrát klidný střed tabulky.
Který tým vás v právě probíhající sezóně zklamal a který naopak překvapil?
Největším zklamáním jsou pro mě výkony nás. Přišlo hodně kluků a myslel jsem, že to bude lepší. Naopak mě překvapily Dolní Životice, které vidím na černého koně soutěže.
Který zápas byl pro vás nejhorším v sezóně?
Asi zápas ve Vávrovicích. Tam jsem byl hodně naštvaný, protože hodně kluků nedodrželo životosprávu a Vávrovice nás zcela přejely.
Pojďme k vám. V kolika letech jste začal kariéru a jak se pak dále vyvíjela?
V šesti letech jsem taťkovi řekl, že bych chtěl hrát fotbal a on založil žákovské mužstvo v Melči, kde jsem hrál celou základku. Pak jsme hrávala za Slavii Opava, Hradec nad Moravicí a Melč, kde jsem si zranil koleno a skoro dva roky jsem nehrál. Pak jsem hrál znovu v Melči a poslední rok za Velké Hoštice, kde jsme postoupili do 1. A
V létě jste postoupil s Malými Hošticemi do 1. A třídy. Proč jste se rozhodl přestoupit do Melče?
Vykopali jsme 1. A třídu a Melč zároveň postoupila do okresního přeboru. V Hošticích byl skvělý kolektiv, ale otec mě poprosil, zda bych nechtěl Melči pomoci. Otec je pro mě vším, a proto hraji nyní zde.
Nemrzí vás zpětně, že jste si 1. A třídu nezahrál?
Není všem dnům konec. Kluci z Malých Hoštic mají na to se udržet, a co se týče Hoštic, dveře tam nemám zavřené a uvidíme. Já se na ně chodím pravidelně dívat, ale na druhé straně jsem rád, že se v Melči kope okres.
A chtěl byste si někdy ještě vyšší třídu vyzkoušet?
Určitě, ale teď je pro mě prioritou Melč a udržení v okrese.
Jaký je váš největší fotbalový zážitek?
Mám dva srovnatelné. V Hradci v dorostu jsme porazili Dolní Benešov, který tehdy hrál o tři soutěže výš, ve finále okresního poháru 2:1. Druhý zážitek byl, když jsem v loňské sezóně vsítil hattrick proti Rýmařovu.
Jaké máte koníčky a jak trávíte volný čas?
Rád chodím běhat, hraji pochopitelně fotbal a posezení s přáteli

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.