Byl to můj první gól, mezi dospělými, říká o trefě proti Velenicím hráč kola Ondřej Dvořák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Ondřej Dvořák z Neplachova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Porazili jste Velenice 1:0. Jak byste utkání zhodnotil?
Utkání bych zhodnotil z naší strany určitě kladně. Hned ze začátku jsme soupeře zatlačili na jejich půlku a vytvořili jsme si několik šancí. Ať už to byl neuznaný gól z těsného ofsajdu nebo neproměněná penalta našeho kapitána. Ve vší úctě k soupeři si myslím, že to byl zápas na jednu bránu a k ničemu velkému jsme je nepustili, byť jsme dali pouze jeden gól.
Jak padla Vaše branka?
Branka padla po krásné kombinaci na pravé straně, kdy Jan Švec vyslal balón po lajně na Tomáše Hindyho, který míč zavezl a nahrávkou pod sebe mě našel ve vápně. Pro mě už nebyl problém do odkryté branky vstřelil gól. Byl jsem za něj rád, protože to mě byla premiérová trefa v soutěžním utkání v mužské kategorii.
V úvodu sezóny jste střídal. Co Vám pomohlo k posunu do základní sestavy?
Když jsem do Neplachova v sedmnácti letech přestupoval, tak jsem s tím počítal. Byl jsem si vědom, že začátky nebudou jednoduché a musím na sobě makat, abych se probojoval do základní sestavy. Za to, že mi trenér dal možnost v posledních zápasech začít v základní sestavě, tak doufám, že se mu odvděčím a pomohu týmu dalšími vstřelenými góly.
V týmu je i Váš bratr Marek. Jaké to je být s bráchou v mužstvu?
Ano je to tak, Mára je starší o pět let. Neplachov je tak prvním týmem, ve kterém máme možnost si zahrát spolu na jednom hřišti. Je to super pocit. Právě i brácha byl jeden z důvodů, proč jsem do Neplachova přestoupil.
Marek je brankář. Střílel jste na něj už odmala?
Ano, už od malička jsme si společně kopali, ať už na hřišti nebo na zahradě, kde máme fotbalovou branku. Dneska už si na ni kopeme tří, jelikož máme ještě devítiletého bráchu, který hraje fotbal ve Veselí. Jednou doufám, že jsi všichni zahrajeme spolu ve stejném týmu.
Kdy a kde jste začínal s fotbalem a jak se Vaše kariéra vyvíjí?
S fotbalem jsem začínal ve třech letech ve Veselí nad Lužnicí. Dále jsem také působil v Soběslavi, Třeboni a Meteoru Tábor, ze kterého jsem přestoupil právě do Neplachova.
Kdo je Vaším fotbalovým vzorem?
Asi nemám nějaký vyložený vzor, ale mezi mé velice oblíbené hráče patří Lionel Messi nebo Kylian Mbappé.
Jaké jsou Vaše koníčky mimo fotbalu?
Mezi mé koníčky patří tenis, squash, jízda na kole a běh. Můj další velký koníček je rybaření, kterému se věnuji již šestým rokem.
Jak se Vám líbí v Neplachově?
V Neplachově jsem zatím velice spokojený. Máme zde super zázemí, o které se nám výborně stará Petr Švec starší. Máme tady skvělou partu. Takže si nemohu na nic stěžovat. Potom bych chtěl ještě vyzdvihnout naše fanoušky, kteří nás velice podporují.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.