Jakub SLAVÍK: Poslední dobou mi to tam začalo padat a chtěl bych v tom pokračovat

Stejně jako v loňské sezóně se i letos dočkal hráč SK Zliv Jakub SLAVÍK ocenění za své výkony v podobě vítězství po nominaci do Sestavy kola. Stalo se tak po jeho z dalších skvělých výkonů, který předvedl v domácím zápase proti mladému rezervnímu týmu z Rudolfova. Při výhře svého týmu 6:0 se podílel na výsledku 2 brankami a jednou gólovou přihrávkou. Zopakoval si tedy rozhovor pro Hráče kola, se kterým již zkušenosti má.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k letošnímu prvnímu vítězství v anketě :-) Nemají ve Zlivi hlavní aktéři při hlasování o Hráče kola už zákaz od vás hráčů, aby posílali hlasy? Ono se vám to pak asi taky dost prodraží, ne? :-D
:-) Je pravda, že co se hlasů týče, tak u nás je pár tahounů, kteří tomu ten čas opravdu dají a hlasují celý den. Především Fürsťák ( Václav Fürst ), kterému bych tímto chtěl poděkovat. Nikdo si zatím nestěžoval, ale možná to bude tím, že to neviděli v sazebníku. Myslím, že se na konci budeme všichni divit :-)
Řekl by si, že máte letos silnější tým jak v loňské sezóně?
Jednak silnější a jednak zkušenější. Měli jsme povedenou přípravu a účast na trénincích byla taky a pořád je slušná. A to je dobrý základ pro úspěch. Dobře se to propojilo se zkušeností a zatím to funguje.
Přes letní pauzu, zapracoval si na sobě v nějakém směru?
Snažil jsem se zlepšit snad ve všem, co se dalo. Začal jsem běhat každý den nebo ob den, dokud to šlo a nebyla příprava. Chodil cvičit, i když vzhledem k mé postavě to moc není poznat a mimo jiné dělal i další sporty, jako florbal, basketbal a tak podobně :-)
Loni si odehrál výtečnou sezónu a ta letošní se pro Tebe zatím také vyvíjí vcelku zajímavě. Nedostal si po konci sezóny nějakou zajímavou nabídku na přestup? :-)
Nějaké nabídky a nějaké hovory proběhly, ale nechával jsem tomu volný průběh. Pro mě byla priorita se pokusit s týmem postoupit a bojovat o I.B třídu, která do Zlivi určitě patří. Pokud by tomu tak nebylo, asi bych se rozhodl jinak. Dále rozhodovala škola, kde jsem teď v prváku na vysoké, takže někam daleko dojíždět, by bylo asi těžké. Ale určitě bych si chtěl zahrát někde výš. Věřím, že se mi přístup k tréninku a k fotbalu celkově vyplatí a jednou ( znovu ) se ta příležitost naskytne.
Od Tebe jsme ještě nevyzvěděli, jaký je Tvůj doposud největší fotbalový či sportovní zážitek?
Největší zážitek z pohledu hráče byl asi první trénink s Táborskou U19, kterou v té době trénoval Karel Musil. Na tu hodinu a půl nikdy nezapomenu. Co se týče zážitku jako fanoušek, tak je to jednoznačně rozhodující gól Stanislava Vlčka proti Ajaxu. Vždy, když si to pustím, běhá mi z toho mráz po zádech. Pro mě, jako slávistu, je to snad ta nejhezčí chvíle ze všech.
Tomáš Kučera v minulém rozhovoru Tebe zmínil jako aktuálně svého dvorního nahrávače. Jak vaši spolupráci vidíš Ty ze svého pohledu a myslíš si, že je to plnohodnotná náhrada za Milana Ďuricu, který vám pomáhal loni na podzim? :-)
Tak především bych ocenil naší zálohu popřípadě hanzyho ( Roberta Hanzalů ) jako podhrotového hráče, který umí dát přesnou průnikovou přihrávku za beky. Kohy chce dát v každém zápase co nejvíc gólů a je v prostorech, kde by jako správný útočník měl být. Když mu to výjimečně dám a nezkazím to, je z toho i hezká fotbalová akce. Nechtěl bych to nějak srovnávat. Kohy je jiný typ útočníka než Milan. Je furt v náběhu a svojí rychlost uplatňuje skoro celý zápas. Ďuri spíš míč podržel, pokryl a rozdával.
Jestli se nepletu, v loňském ročníku si vstřelil 16 branek, přičemž nyní už máš skoro polovinu. Cítíš, že by si letos mohl tuhle metu překonat? A vzpomeneš na sezónu, ve které by si dal i více branek?
Rád bych. Ale není to pouze o gólech nebo asistencích. Jsem rád, že nám to teď v týmu šlape a že vyhráváme. Poslední dobou mi to tam začalo padat a chtěl bych v tom pokračovat. Jednou v dorostu jsem dal za sezonu 44 branek. Vystřílel jsem si tehdy angažmá do Táborska. To už se mi asi nikdy jen tak nepovede..
Nevěnoval ses dříve atletice? Fyzické předpoklady by si pro to měl, vzhledem k tomu, že patříš k nejrychlejším hráčům v OP :-)
Jako malej jsem chodil především hrát fotbal s klukama do parku. Na základní škole jsem zkoušel snad každý sport, který se nabízel. Již zmíněný florbal, basketbal, házenou, hokejbal a mohl bych pokračovat. Nikdy mi nevadilo běhat ba naopak. Člověk má pocit že pro sebe něco dělá. Takže jsem sám pro sebe spojil příjemné s užitečným.
Který z týmů v letošním ročníku je adeptem na postup i na sestup ( tipni 2 a 2 mužstva ) a proč podle Tebe?
Když nepočítám nás, tak určitě Borek a Dobrá Voda, co se dosavadních výkonů týče. Na spodních patrech dle mého názoru Úsilné a Borovany. Ale každý zápas je těžký, i když to mnohdy tak nevypadá..
Na závěr dostáváš možnost opět ke svému vzkazu komukoli :-)
Chci poděkovat všem, kteří ve mně věří, i když to vždy není nejlehčí a klukům do kabiny vzkázat, aby makali dál! Protože tohle je jenom začátek.
Moc děkuji za další zajímavý rozhovor a přeji, ať se daří :-)
Taky děkuji. To samé i Vám ;-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.