Po jednom tréninku šel Jan Minx hned do základu a při debutu dvakrát slavil

Jan Minx přestoupil z Blanska do Otrokovic, kde stihl pouze předzápasový trénink a potom šel do základní sestavy a vstřelil dvě branky při výhře Viktorky na Dolním Benešovem 6:1. I díky tomu se stal hráčem osmého kola Moravskoslezské fotbalové ligy. Proč přestoupil a jak vidí nováčka MSFL z Blanska, které se stále drží na čele soutěže?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
Fotbal jsem začal hrát v Boskovicích odkud pocházím. V mladších žácích jsem přestoupil do Zbrojovky Brno, kde jsem působil až do staršího dorostu. Potom jsem se vrátil na půl roku do Boskovic. Následně jsem přestoupil do Blanska, které postoupilo do 3. ligy. Z Blanska jsem šel na rok do Slovácka, ze kterého jsem se vrátil do Blanska, kde jsem dodnes. Nyní hostuji v Otrokovicích.
Dokážete srovnat angažmá v Blansku, Slovácku a teď v Otrokovicích?
Ve Slovácku jsem působil v Juniorské lize, kde to bylo na profesionální úrovni a trénovalo se několikrát týdně. V Blansku se to teď znovu zvedá po postupu do MSFL. Přišlo spoustu nových a výborných hráčů, kteří už mají něco odkopané. V Otrokovicích jsem byl zatím na jeden zápas, který jsme zvládli na výbornou. Doufám, že tu dostanu větší prostor než v Blansku a bude se nám dařit i nadále.
Čím si myslíte, že je, že se Blansku po postupu tak daří?
V klubu je hodně zkušených a výborných fotbalistů, kteří hráli druhou, někteří i první ligu. Do toho trenér Zbořil, který má se třetí ligou hodně zkušeností.
Proč jste odešel z Blanska, které se drží na čele MSFL?
V Blansku jsem toho za prvních 7 kol moc neodehrál. S trenérem jsme se domluvili, že do zimy půjdu na hostování do Otrokovic, kde bych měl dostat více prostoru.
První zápas za Otrokovice a hned dvě branky. Můžete popsat oba góly, jak padly?
Můj první gól padl ze standardky, kdy se ke mně dostal odražený míč který jsem trefil z první mezi nohy golmana. Druhý jsem dal z rychlého brejku. Dostal jsem míč do běhu od Martina Vybírala, zasekl jsem si obránce a vystřelil do protipohybu golmana.
Co na tento start říkáte?
Takový start jsem nečekal. Do Otrokovic jsem přišel na předzápasový trénink, takže jsem nečekal že půjdu hned do základu. Jsem rád, že mi to v prvním zápase dvakrát padlo a doufám, že v tom budu nadále pokračovat.
Jaké jsou cíle Otrokovic v letošní sezoně ?
Cíl je vyhrát každý zápas a umístit se v tabulce co nejvýš.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Můj cíl je se zápas od zápasu zlepšovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.