Věřím, že budeme v Přešticích úspěšní, kabina i vedení si přeje postup do ČFL, říká Sebastien Böhm

Přinášíme rozhovor se Sebastienem Böhmem, hráčem šestého kola!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon proti Petřínu jste byl nominován do sestavy kola, kterou jste následně ovládl. Očekával jste nominaci?
Popravdě, ani jsem nevěděl, že něco takového je, ale byl jsem příjemně překvapen.
Přešticím se daří, první čtyři zápasy bez obdržené branky, první místo... Jsou v klubu postupové ambice?
Já si myslím, že každý z kabiny, tak i z vedení, by si postup do ČFL přál, takže ano, ambice na postup máme.
Ze sedmi zápasů jste inkasovali pouze čtyřikrát. Je právě defenziva základem úspěchu?
Za defenzivu i ofenzivu považuji celý tým, od útočníka až po brankáře, pokud někdo nebrání na 100%, nemůžeme uspět. Brání a útočí všichni. Ale pokud nedáme v zápase gól, tak vyhrát nemůžeme, takže si myslím, že základem úspěchu je ofenziva.
Jaký celek Vás osobně doposud nejvíce v divizi zaujal a naopak zklamal?
Nejvíce mě zaujal Petřín, na tým z poslední příčky tabulky předvedl sympatický výkon. Nezklamal mě žádný celek, jelikož jsem neměl žádné domněnky.
Do Přeštic přišel trenér Stanislav Purkart. Jak si kabina s trenérem sedla a co se oproti minulému trenéru změnilo? Na co nový kouč nejvíce apeluje?
Do Přeštic jsem přišel na konci července letošního roku, takže nevím, jaký byl předešlý trenér, ale myslím si, že pan Purkart je pro kabinu ten pravý. Trenér apeluje především na pracovitost a poctivost. Neexistuje, aby na hřišti ze sebe někdo nevydal 100%.
Jak často se v Přešticích trénuje?
Tréninky jsou úterý, středa a pátek.
Popište naším čtenářům ve zkratce svou kariéru. Kde jste udělal první fotbalové krůčky, kdo Vás ke kopané přivedl a na jaké angažma vzpomínáte nejraději?
S fotbalem jsem začínal ve svých čtyřech letech, kdy mě na můj první trénink do Nýrska, kde mě trénoval pan Juraši, přivedl můj dědeček Miroslav Lepší. Děda kvůli mě postavil na svém penzionu fotbalové hřiště, abych tam s ním mohl trénovat. V létě 2011 jsem jel na zkoušku do 1. FK Příbram, kam jsem se dostal a následně jsem rok dojížděl každý den 90 kilometrů tam i zpět na tréninky. Bylo to pro mě těžké, každý den po škole sednout do auta a přijet až pozdě večer, ale ještě těžší to muselo být pro moje rodiče a dědu, kteří mě do Příbrami každý den vozili. Ale nebyli to pouze oni, kteří mě ve fotbale podporovali. Moje babička mi ve fotbale také hodně fandí a já jsem všem těmto lidem za to velmi vděčný. Po roce, kdy jsem dodělal v Nýrsku první stupeň základní školy, jsme se do Příbrami s mamkou a taťkou přestěhovali. Když se mi v roce 2013 narodila sestřička, rodiče se odstěhovali zpět do Nýrska a já jsem začal bydlet na Příbramské akademii (internát), kde jsem strávil doposud jedno z nejhezčích období svého života. V sezóně 2017/2018 jsem odešel do Mladé Boleslavi. Boleslav mi dala hodně do života, poznal jsem tam mnoho přátel a lidí, kteří mi v životě pomohli. Když se blížil konec sezóny 2018/2019, nepohodl jsem se s trenér a klub jsem opustil. Teď jsem zde v Přešticích a jsem za to vděčný a věřím, že budeme úspěšní.
Kdo dělá v kabině největší srandu, kdo chodí pozdě, kdo tým táhne na hřišti a kdo tráví nejvíce času před zrcadlem?
Pár vtipálku v kabině máme, ať už je to Tadeáš Přibáň, Lukáš Mudra nebo Kuba Kulhánek. Ale myslím si, že největší perlu řekne vždy Matěj Stejček. Pozdní příchody si s klukama tak nějak střídáme, vyloženě není nikdo kdo by chodil pořád pozdě. Na hřišti táhneme za jeden provaz všichni. Máme v kabině plno kluků, kteří mají charakter vůdce, ale myslím si, že Honza Duchek a Matěj Strejček v těžkých chvílích dokáží zabrat nejvíce. Za mě jednoznačně Tomáš Skalický, vždy má na hlavě tak perfektní účes, že mu pokaždé závidím.
Jaké šance dáváte pražské Slavii v Lize mistrů?
Slavia v LM na hřišti Interu předvedla pěkný výkon, ale nemyslím si, že má šanci na postup ze skupiny. Přeci jenom Barcelona a Dortmund budou o pár tříd výš.
Co říkáte na odehrané 294. derby pražských "S"?
Jelikož jsem Slávista, tak mi výsledek 0:3 hřeje na srdci a jsem rád, že to Slavia zvládla.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.