Hráčem 6. kola 1.A třídy jste zvolili Davida Žáčka!!! Ten nám odpověděl na pár dotazů.

David Žáček před sezónou přestoupil z Klatov do Žichovic, kde se hned stal základním stavebním kamenem žichovické obrany. V šestém kole jeho tým doma přivítal plzeňský Petřín a domácí zvládli utkání na výbornou. Pro trenéra byl následně David Žáček hráč číslo jedna. V hlasování se přetahoval o prvenství s radnickým Valentou, ale nakonec získal dvojnásobný počet hlasů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji. V neděli jste na domácí půdě přivítali soupeře z SK Petřín Plzeň B, ale málokdo čekal takový výsledek. Jak zápas probíhal z Vašeho pohledu a jaká je nálada v kabině?
Děkuji. Pro nás výsledek žádným překvapením nebyl. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát a potvrdit body z venku. Kdybychom proměnili všechny brankové příležitosti, mohl by být rozdíl ve skóre podstatně vyšší. Po zápase byla nálada v kabině výborná, konečně se nám podařilo vyhrát na domácí půdě.
Podle trenéra Čadka jste byl hlavní oporou týmu po celý zápas, a nejen v tomto utkání. Jaký máte vztah s ním? Jistě se znáte již delší dobu.
Každý zápas jdu vyhrát a snažím se odvést maximum. S trenérem Čadkem se známe už delší dobu. Poznal jsem ho v Klatovech. Rozumíme si jako trenér s hráčem na trávníku, stejně tak jako kamarádi po zápase u piva.
Díval jsem se, že máte za sebou celkem zajímavé štace. V mládí Příbram, chvilku hostování na Bohemce, později Rokycany a Klatovy… Jaké působení Vám dalo nejvíce zkušeností, případně, jak na jednotlivé týmy vzpomínáte?
V Příbrami jsem strávil nejvíce času, celý žákovský i dorostenecký věk a okusil jsem zde i první dospělý fotbal. Pak krátké hostování na Bohemce. Následovaly divizní štace Rokycany a Klatovy. Na kabinu jsem měl vždycky štěstí, v každém týmu byla super parta.
Máte před zápasem nějaký rituál, který nikdy nevynecháte?
Rituál žádný nemám. Maximálně předzápasový kafe na pumpě. :)
Co Vás vedlo k přestupu do Žichovic?
Do Žichovic přestupovali i spoluhráči z Klatov i s trenérem. Navíc je v Žichovicích vize postupu. Jsem soutěživý typ a tohle je pro mě výzva.
Stejně jako Vy, do Žichovic letos přestoupil i Pavel Horváth. Zatím tedy odehrál jediný zápas, ale jaká s ním byla nálada v kabině a na hřišti?
Pavel v kabině hodně vtipkuje a na hřišti je to obrovská ikona. Dokáže nám poradit, zklidnit hru i rozdat geniální přihrávky.
Jaký je Váš fotbalový vzor?
Osobně žádný fotbalový vzor nemám, jediným vzorem je pro mě táta, který mě k fotbalu přivedl a dodnes se na většinu zápasů jezdí dívat.
Je Vám 28, ještě nepatříte mezi nejstarší… Vidíte v budoucnu možnost ještě nějakého přesunu, nebo šly ambice stranou?
Jak už jsem říkal, jsem soutěživý typ a chci hrát co nejlepší fotbal. V budoucnu se určitě ničemu bránit nebudu, uvidíme, ale fotbal beru už jen jako koníček.
Davide, děkuji moc za rozhovor a ať se Vám daří, nejen ve fotbale, ale i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.