Za hráče kola děkuji všem bejkům ze Studené, říká hráč šestého kola Ondřej Kadlec

Dodatečně Vám přinášíme rozhovor s hráčem 6. kola. Stal se jím brankář Studené Ondřej Kadlec. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Porazili jste Bukovsko 2:0. Jak se výhra zrodila?
Myslím, že jsme tento zápas zvládli díky tomu, že jsme si hráli svoji hru a nikam jsme se nehrnuli. Z toho byli Bukovští trochu nervóznější. Kluci z Bukovska hrají nepříjemně a i trochu agresivněji. Agresivitu projevují v útoku a celou hru se snaží hrát velmi vysoko, čímž si vytvořili nějaké šance, které ale nedokázali zúročit. Druhá strana této mince se projevuje tím, že se jim v obraně tvoří okénka, kterých jsme dokázali využít. A závěr zápasu jsme si byli schopni naší kompaktností pohlídat.
Tři domácí zápasy, tři výhry, třikrát čisté konto. To jste branku ve Studené zaklel?
Kéž by to bylo tak jednoduché! Myslím, že je to tím, že jsme si mnoho věcí vyříkali na začátku sezóny. V přípravě to někdy mezi hráči trochu zajiskřilo, ale to jsme velmi brzo ukočírovali. Naším základem je držet jeden za druhým a v nepříjemných situacích se navzájem držet na uzdě. A to se nám vede! Hlavně doma v super atmosféře, kterou nám tvoří největší účast diváku v krajské soutěži. Další fakt je ten, že jsem si rok zvykali na naše nové hřiště a transformovali naši hru z nakopávaného fotbalu na hru odzadu po zemi. Ti, kteří někdy hráli na našem starém hřišti určitě pochopí, co mám na mysli.
Co udělat proto, aby se dařilo i venku, kde jste zatím obě utkání prohráli?
Na toto téma bych hledal z části odpověď v předchozí otázce. Vždy je rozdíl hrát v domácí atmosféře a hrát venku, někdy i v nepřátelském duchu. Někdy se diváci snižují opravdu k hrozným výrokům, což je smutné, ale i to patří k fotbalu. V prvním zápase v Nové Bystřici zápas opravdu z velké části ovlivnil pan rozhodčí svou nerozvážností a tím, že rozhodl několik situací opravdu kontraproduktivně. V Buku to není nikdy jednoduché, to známe již z minulých let. Hlavní věc, kterou bych viděl jako důležitou je, aby celý tým zachoval chladnou hlavu ve vypjatých situacích a za stavu, kdy dostaneme první gól. Potom si budeme hrát svoji hru, která nás baví.
Vy jste v Buku chyběl. Z jakého důvodu?
V Buku jsem chyběl kvůli dovolené, kterou jsme si s manželkou užili na Krétě. Byl jsem oporou na dálku a vyčkával na společné skupině, jak se bude zápas vyvíjet. Samozřejmě mě to v tu chvíli mrzelo, protože je to s Bukem vždy takové malé derby.
V kolika letech a kde jste začínal s fotbalem?
Fotbal jsme hrál od útlého věku v rodném městě Žirovnice. K fotbalu mě vždy vedl tatínek, který mě dokonce trénoval celou přípravku. V žácích jsem hrál v Jindřichově Hradci, kam jsem chodil na fotbalovou školu. Dá se říct, že mě fotbal provází celým životem a je to taková moje forma meditace.
Hned od začátku jste se postavil do branky?
Pamatuji si, že jsem na začátku začal hrát v obraně, ale do brány jsme se postavil asi v šesti letech a nikdy jsem neměl tendenci hrát něco jiného. Když o tom tak přemýšlím, tak mě post gólmana opravdu naplňuje s tím, že jsem se za ta léta naučil nést zodpovědnost a být oporou pro celý tým. Myslím, že mojí velkou výhodou je, že mám přehled a umím naši hru řídit odzadu, což by měla být automatická úloha brankáře.
V některých soutěžích následují po remíze penalty a vítěz bere bod navíc. Uvítal byste to? Šel byste kopat?
Určitě je to zajímavé a penalty mě baví! Takže bych se rád k penaltě postavil i z druhé strany a nějaký ten gól dal!
V anketě o hráče kola jste dostal hodně hlasů. Kdo Vás podporoval?
Podporoval mě hlavně tým! Tím, že nějakou dobu hráče kola náš tým neukořistil, tak jsme všichni klikali jak zběsilí. Takže děkuji všem bejkům ze Studené!
Bude Vás tato výhra něco stát?
Samozřejmě, že ano, ale to mě tolik netrápí. Spíš jde o popichování ze strany spoluhráčů na toto téma, proběhli na skupině také nějaké vtípky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.