Martin Limanovský - Jsem velmi spokojený, už od přípravy předvádíme ofenzivní rychlý fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v naší anketě. Jaké z ní máte pocity a chtěl byste někomu poděkovat za hlasy?
Děkuji, chtěl bych poděkovat všem, kteří mi dali svůj hlas a určitě bych chtěl poděkovat mému týmu, bez kterého bych nepodal výkon na zvolení do sestavy kola.
Už víte, co Vás výhra bude v kabině stát?
Ještě jsem se neptal, ale pokladník se mi jistě rád připomene.
Do naší nominace jste se dostal za skvěle odehraný zápas a vítěznou branku v Petrovicích. Jak na zápas vzpomínáte?
Musím říct, že mi přišel hodně podobný jako dosavadní odehrané zápasy. Vytváříme si hodně šancí, ale bohužel málo z nich proměníme. V zápase v Petrovicích domácí tým po střeleném gólu ucítili šanci a my ke konci zápasu zbytečně znervóznili, místo abychom střelili více gólů a mohli hrát více v klidu.
Popište nám, prosím, Vaši branku
Jestli si dobře vzpomínám, tak letěl dlouhý balón na Pavla Střelce, který mi z první balón sklepnul do běhu a já šel sám středem hřiště na gólmana. I když nám v zápase pár gólových šancí vychytal, tak tentokrát na míč nedosáhl.
Jak jste zatím s dosavadním počínáním Bílovce v této sezóně spokojen?
Jsem velmi spokojený, už od přípravy předvádíme ofenzivní rychlý fotbal. Máme celkem mladý tým, takže potřebujeme ještě některé herní situace zlepšit, abychom nedopadli znovu jako proti Krnovu, kdy jsme vůbec nehráli náš styl hry.
V kolika letech jste začal s fotbalem a jak se postupně Vaše kariéra vyvíjela?
Fotbal jsem začal hrát v sedmi letech v Bílovci, kde jsem prošel všemi žákovskými kategoriemi. Pak jsem se přesunul do Vítkovic, kde jsem se dostal přes dorostenecké kategorie do A-Mužstva, tehdy druholigových Vítkovic. Po krachu Vítkovického fotbalu jsem se přes Orlovou dostal do Baníku Ostrava, kde jsem „nakouknul“ do první ligy. Protože jsem byl v té době už hráč MFK Karviné, která mě tehdy vykoupila z Vítkovic, tak jsem se po ukončení hostování v Baníku vrátil do Karviné. Herně jsem nebyl moc vytížen a nedostával moc šanci, tak jsem hostoval v Hlučíně. Když jsem pak dokončil studium vysoké školy a chtěl zkusit 100% času věnovat jen fotbalu, tak jsem šanci opět nedostal a tak nějak to na mě vše dopadlo, že jsem potřeboval změnu. Našel jsem si v Olomouci práci projektanta dopravních staveb a na čtyři roky se fotbalově přesunul do Rakouska, kde jsem hrál nižší soutěže v týmu SC Traismauer. Během prvních tří let jsme dvakrát postoupili a v posledním roce udrželi vyšší soutěž, kde už byla úroveň fotbalu srovnatelná s naší divizí – třetí ligou. Během té doby jsem trénoval s týmem v Bílovci. A když jsem se přestěhoval z Olomouce zpátky domů a začal tady pracovat, tak nebylo co řešit a vrátil jsem se, kde jsem začal, zpátky do Bílovce.
Kdo je největším šprýmařem kabiny a kdo je naopak tichá voda?
Myslím, že v našem týmu si umí srandu udělat opravdu každý, ale mezi největší šprýmaře patří určitě Tomáš Socha. Tichá voda je Zdeněk Dresler, který je spíš takový introvert.
Co by Vás přimělo změnit dres?
V této chvíli vůbec nic. Jsem tady nadmíru spokojený a nic mi tady nechybí.
Zatím jste druhým nejlepším střelcem soutěže.
Určitě tomu hodně pomohl zápas v Šenově, kde jsem dal 5 gólů. Naštěstí nejsem v týmu od toho abych dával góly, spíše je připravoval. Na góly máme u nás jiného Střelce.
Máte před zápasem nějaký osobní nebo týmový rituál?
Rituál vyloženě nemám a myslím, že ani jako tým nic nemáme. Spíše se nějak časem automatizují zavedené předzápasové úkony a ty když se dodrží, tak mi přijde, že ten zápas potom stojí za to.
Do Bílovce jste přišel až na začátku letošní soutěže a hned jste se stal kapitánem mužstva. Čím to, že jste jim byl takřka ihned zvolen?
Jak jsem psal výše, tak s klukama už nějaký ten rok trénuji a myslím že mě kluci brali už i dříve jako člena týmu, chodil jim fandit na zápasy, účastnil se dokonce i ukončení a zahájení sezón, platil pokuty pokladníkovi apod. Jsem odchovanec Bílovce a navíc v našem mladém týmu už bohužel nepatřím k těm nejmladším a jsem tam taky zatím jediný ženatý, tak asi proto jsem se stal kapitánem.
Máte radši podzimní nebo jarní část sezóny a máte k tomu i nějaké odůvodnění?
Asi úplně nerozlišuji, jaká je zrovna část sezóny, ani jako nerozlišuji, jaký soupeř proti nám nastupuje.
Čím rád vyplňujete Váš volný čas?
Pokud už se najde nějaký volný čas vzhledem k mému pracovnímu vytížení, tak ho trávím určitě s mou ženou. Nejraději někde na výletě, a nebo grilujeme.
Kdo byl nebo je Vaším fotbalovým vzorem a proč?
Teď když hraju za Bílovec, tak je mým fotbalovým vzorem můj děda, Jaroslav Limanovský, který za Bílovec odkopal hodně sezón. Určitě bych chtěl navázat na jeho tehdejší výkony a stejně jako on se pozitivně podepsat pod celý fotbal v Bílovci.
Máte nějaký fotbalový zážitek, který se Vám vryl do paměti?
Určitě mezi mé největší fotbalové zážitky patří působení v prvoligovém FC Baník Ostrava. Dva postupy a jedna záchrana s rakouským týmem a nezapomenu na zápas s FK Austria Wien, kde jsem proti plné sestavě prvoligového rakouského týmu dal v zápase tyčku, břevno a nakonec i gól.
Chtěl byste něco vzkázat klukům do kabiny?
O víkendu tři body!!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.