Jaku Losert - Ten správný čas přijde a my budeme připraveni bojovat také v 1. B třídě

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Kde všude jste sháněl podporu a na co se můžou kluci v kabině těšit?
Děkuji. Překvapilo mne to. Podpora jsou určitě kluci v kabině, kterým tímto děkuji a donesu nám něco tekutého do naší bezedné skříňky.
V sobotu jste porazili dosud neporažené Dolní Životice. Jak jste tento zápas viděl z pozice brankáře?
Určitě to nebyl lehký zápas. Věděli jsme, že soupeř to nebude jednoduchý a nejdříve jsme se museli dát do pohody. Byly tam nějaké chyby, které jsme udělali, ale potom jsme začali hrát to, na co jsme zvyklí a zvládli jsme otočit a vyhrát.
Inkasoval jste jednu branku. Myslíte, že jí šlo zabránit?
Vždycky jí jde zabránit. (úsměv) Ne...bylo to celkem rychlé. Náš útok u nich a najednou rychlý brejk a kluci z Životic byli v naší šestnáctce a poradili si s tím.
Půlhodinu zápasu jste měli hodně vlažnou, kde se stala chyba?
Zápas byl zprvu z naší strany celkem vlažný, to je pravda, jelikož jsme slavili den předtím narození malého nástupce našeho spoluhráče Martina Palety, takže jsme se museli nejdříve rozkoukat.
Jak se vám hrálo skoro po dvou týdenní pauze, způsobené překládáním zápasů?
Hrálo se fajn jako vždy, protože u nás na hřišti to ani jinak nejde (úsměv), ale upřímně, není to moc dobrý pocit vědět, že máme pouze bod, když ostatní týmy už mají 9 bodů. Ale zase víme, jak se tabulka vyvíjí a jak se na koho připravit. Určitě se najdeme zase nahoře za chvíli.
Jedete o víkendu do Březové. S jakými cíly a taktikou tam pojedete?
Březová je jeden ze soupeřů, který dokáže zahrát skvělý fotbal, proto také jsou v tabulce nahoře. Každopádně my tam jedeme vyhrát a taktika bude prostá....míč v bráně.
Stěbořice se už několik let snaží o postup. Máte i letos postupové ambice? Kde myslíte, že je zakopán problém, že se to zatím nepodařilo?
Postupové ambice jsou už delší dobu, to je pravda, ale asi to tak má být. Ten správný čas přijde a my budeme připraveni bojovat také v 1. B třídě.
Koho považujete za největšího soupeře v boji o přední příčky?
Já si myslím, že to je Píšť a Vávrovice.
Jaké pohyby proběhly přes léto ve vašem kádru?
Pohyby proběhli jen malé. Odešli nám Aleš Kubalák a Karel Havlásek a vrátil se k nám Michal Jamnický z Darkoviček. Jinak držíme pospolu jako jedna rodina.
V kolika letech jste začal hrát fotbal a jak se dál vyvíjela vaše kariéra?
Fotbal jsem začal hrát v 6 letech v SFC. Tam jsem byl do mladšího dorostu. Poté jsem šel na hostování do FK Slavia Opava, kde jsem se starším dorostem vybojoval divizi, kterou jsem si mohl také zachytat. Z Minervy jsem šel do Hradce nad Moravicí, kde jsem kryl záda Robertu Kovalíkovi v krajském přeboru. Dal jsem si chvíli od fotbalu pauzu, no a potom mi můj dobrý kamarád Michal Josefus řekl, že hraje za Stěbořice, a jestli nechci jít sem. Přestup byl upečen, jsem hráčem Stěbořic a nehodlám to měnit.
Vždy vás to táhlo do brány?
Mám to po dědovi a po otci. Takže ano.
Jste odchovancem SFC. Nemrzí vás, že jste se neprosadil v jeho dresu?
Když jsem byl mladší, říkal jsem si to. Každý chtěl z týmu chtěl být profík v dospělosti. Hodně klukům se to i podařilo. Ale nevyšlo to. Život se nezastavil a s odstupem času to už neřeším a hraju fotbal i tak a účel radosti to splňuje na výbornou, takže paráda.
Jaká nabídka by musela přijít, abyste změnil dres?
To opravdu nedokážu říct. Ve Stěbořicích mám vše, co v tuto chvíli potřebuju, takže jsem naprosto spokojen.
Kdo je váš brankářský vzor a proč?
Vždy to byl Buffon. Proč? Protože jeho kariéra byla vždy na nejvyšší úrovni a je to pan brankář.
Jaké máte zájmy, jak trávíte volný čas a kde jste zaměstnán?
Mám rád jakýkoliv sport. S bráchou chodím na tenis, squash, volejbal apod... Volný čas nejraději trávím se s vou přítelkyní, našim psem a kamarády. Mimo to nyní také na stavbě, jelikož stavíme dům. Zaměstnán jsem jako obchodní zástupce v optickém průmyslu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.