Každý hráč je rád i jen za trénink s áčkem, říká zlínský Gettler

V šestém kole MSFL se stal hráčem kola Vilém Gettler, který vstřelil hattrick a popisuje rozdíl mezi Juniorskou ligou a MSFL, mezi Uherským Brodem a Zlínem a také prozraju cíle klubu, osobní cíle a šance na prosazení se v áčku Fastavu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
Moji kariéru jsem začal v sedmi letech ve Fryštacké přípravce. Později v devíti letech mě pan trenér Střelec oslovil, abych zkusil tréninky za Zlín, kde jsem zůstal až do devatenácti let. Na podzim roku 2017 jsem odešel na půlroční hostování do ČSK Uherský Brod a v zimní přípravě jsem se vrátil zpět do zlínské juniorky.
Jaké jsou cíle Zlína v letošní sezoně?
Naším krátkodobým cílem je určitě zcelit tým a dlouhodobým cílem je hrát v horní polovině tabulky, bohužel se nám v prvních zápasech bodově nedařilo, ale věřím, že poslední dva vyhrané zápasy bez obdržené branky nás můžou odrazit k lepším výsledkům.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Mým fotbalovým cílem je být co nejvíce prospěšný pro tým, ať už přihrávat na branky nebo je střílet, ale taky bojovat o míče, ze kterých branky padnout můžou.
Dokážete srovnat vaše působení ve třetí lize za Uherský Brod a teď za Zlín? Je v něčem jiné? V čem?
Ano, v Uherském Brodě, jsem mohl poprvé pod panem Ondou zkusit dospělý fotbal ve třetí lize. Půlrok v Uherském Brodem byl pro mě strašně těžký, protože jsem byl po operaci kolene, ale určitě byl pro mě přínosem. Když bych chtěl srovnat oba kluby, tak každý klub má něco do sebe. Oba ale spojuje dobrá a přátelská parta v kabině, kterou upřednostňuji, jediný rozdíl je asi v počtu tréninků týdně. V Uherském Brodě jsme trénovali tříkrát týdně a ve Zlíně trénujeme pět dnů v týdnu, z toho je jeden až dva dny dvoufázově.
Můžete srovnat Juniorskou ligu a MSFL? Je podle vás dobře, že se zrušila?
Juniorská liga podle mě, byla o něco rychlejší a techničtější, MSFL je zase o dost důraznější a založena daleko více na taktice. Můj názor je, že je dobře, že se Juniorská liga zrušila, dospělý a důraznější fotbal nám může dát dle mého daleko více zkušeností
V této sezoně jste dal už pět branek. Jaká je vaše meta?
Vysněnou metu vyloženě nemám, chtěl bych být spíše užitečný pro tým, ale přál bych si, aby počet branek vstřelených tuhle sezónu byl minimálně dvouciferný.
Myslíte si, že si říkáte o šanci v áčku?
Moje šance dostat se do kádru je asi na posouzení jiných lidí, ale věřím, že s pracovitostí pro tým a každým vstřeleným gólem, můžou mé šance narůstat.
Jak blízko mají hráči z béčka Fastavu do jeho áčka? Jaká je šance, že se prosadíte?
Hráči béčka chodí občas pro doplnění počtu na trénink s áčkem, za které jsou strašně rádi, protože každá cenná zkušenost se počítá, ale pak už záleží pouze na individualitě a šikovnosti hráče, jak se s danou situací vypořádá a jak se dokáže prosadit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.