Jsem rád, že jsem si mohl zachytat pár zápasů v Anglii, říká hráč kola Jiří Krček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je gólman Králova Dvora Jiří Krček, který na Slavii neinkasoval ani branku a velkou měrou tak přispěl k překvapivé výhře Cábelíků 1:0 Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil zápas proti Slavii?
Byl to velmi těžký zápas. Se Slavií B jsme hráli během zimní přípravy, takže jsme zhruba tušili, co nás čeká. První poločas byl poměrně vyrovnaný, nám se podařilo dát gól, kdy se trefil Pepa Bouček z těžké pozice. Hned na začátku druhého poločasu měla Slavie dvě velké šance, ty se jim naštěstí nepodařilo dát a nám se podařilo dobrou hrou zezadu a s trochou štěstí už výsledek udržet.
Čtyři zápasy, tři výhry. Co chybělo na Spartě k tomu, aby byla bilance stoprocentní?
Sparta má velmi silný tým, navíc si myslím, že na domácí půdě moc prohrávat nebudou. Sparta proti nám předvedla velmi dobrý výkon, na druhou stranu se nám moc nedařilo hrát to, s čím jsme do zápasu chtěli jít. Takže nakonec to byl asi zasloužený výsledek.
Jaké máte v týmu cíle pro tuto sezónu a jaké máte Vy osobně?
ČFL je už po dlouhou dobu velmi vyrovnaná soutěž, navíc si myslím, že zrovna skupina A je ta těžší, takže bychom se rádi co nejdříve zbavili obav, že budeme hrát ke konci tabulky. Ale nějaké konkrétní cíle stanovené nemáme. Za mě osobně bych byl rád, kdyby na nás chodili lidi, abychom hráli fotbal, který bude mít nějakou tvář a samozřejmě taky sbírali co nejvíc bodů.
V ČFL startujete již šestou sezónu. Jak se podle Vás soutěž mění s příchodem béček?
Já jsem soutěž s B týmy zažil ještě v Příbrami, ale to byla divize. Teď je to určité oživení a změna po delší době, zatím si myslím, že to má dobrý vliv na soutěž a pro hodně kluků jsou zápasy se Slavií, Plzní, Spartou a jinými velmi zajímavé a taky jsou samozřejmě atraktivní i pro diváky.
Vy sám jste chytal juniorskou ligu. Co dá mladým hráčům více ČFL nebo liga juniorů?
Za mě určitě ČFL. Juniorská liga byla dost podobná mládežnickým soutěžím, sice se tam čas od času objevili i hráči z A týmu, ale hrálo se tam, bez jakéhokoliv tlaku na výsledek, protože se nikam nepadalo navíc nikdo ani nepostupoval. Další změna je i v pojetí fotbalu, za juniorské týmy hráli především mladší kluci a k dospělému fotbalu to mělo dle mého daleko. V ČFL jsou zápasy mnohem víc agresivnější, důraznější a nikdo vám nedá nic zadarmo.
Trochu do minulosti. Jak vzpomínáte na stáže v Anglii a pobyty v mládežnických reprezentacích?
Sice to je už hodně dávno, ale jak na stáž v Aston Ville, tak i na stáž v Blackburnu rád vzpomínám. Byly to neopakovatelné zážitky a já jsem rád, že se mi poštěstilo si zahrát pár zápasů v Anglii, i když to bylo jen v rámci stáže. Podobné je to i s mládežnickou reprezentací. Nikdy jsem tomu nevěřil, že bych se mohl dostat do národního týmu a každý přípravný kemp a zápasy jsem si moc užíval a dodnes si na většinu zápasů za národní tým pamatuji a rád si na ně zavzpomínám.
ČFL je poloprofesionální soutěž. Jak to máte vy chodíte do práce nebo Vás platí klub?
Na konci května tohoto roku jsem dokončil studium na vysoké škole a zhruba rok pracuji ve firmě Livesport. Jsem rád, že se mi podařilo najít si práci, která má tak blízko ke sportu, navíc to jde velmi dobře skloubit s fotbalem, takže jsem zatím takhle spokojený.
Kdyby přišla nabídka z vyšší soutěže, odešel byste od Cábelíků?
Králův Dvůr je v tomto ohledu super, protože nikomu nebrání v odchodu a nedělá naschvály, jak to často bývá v jiných klubech. Já bych byl samozřejmě za nabídku z vyšších soutěží rád a kdybych na nějakou takovou chtěl kývnout, tak by mi Kralovák určitě vyšel vstříc.
Kdo Vám pomohl svými hlasy k titulu hráč kola?
V kabině máme za hráče kola občerstvení, takže počítám, že velkou část hlasů posílali kluci z kabiny, potom samozřejmě rodina a pár kamarádů.
Bude Vás toto ocenění v kabině něco stát? Máte sazebník pokut? Jak vypadá?
Jak jsem již říkal, budu muset přinést občerstvení do kabiny, navíc tam něco máme i za sestavu kola. Takže mě to určitě něco stát bude. Ceník pokut máme dost podobný jako většina fotbalových týmů, přesnou podobu a ceny ani popravdě moc nevím o tohle se u nás stará náš pokladník Martin Kraus.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.