Pokud by mě Sparta potřebovala, jsem ready, říká s úsměvem Lukáš Beneš

Veni, vidi, vici. Netřeba překládat toto latinské a všem velmi známé spojení. Obrovská posila pro Mšec. Lukáš Beneš hned v úvodním zápase ukázal své kvality a Mšec zvítězila. Zopakuje Beny, v současné době tak trochu nešťastný fanoušek pražské Sparty, výborný výkon i v dalších zápasech?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mšec tvým příchodem získala velmi zvučnou posilu. Hned v prvním zápase jsi prodal své kvality a stal ses hráčem kola. Byla nominace očekávaná?
Nominaci jsem neočekával, vlastně do té doby, než to někdo poslal do našeho skupinové chatu, jsem o žádné nominaci ani nevěděl. Poté, co má nominace vyšla napovrch, Vojta Pechanec si to vzal za své a dotáhl mne k vítězství, za čož mu strašně „děkuji“ (smích).
Jaký byl důvod přejít z Nového Strašecí do Mšece, která hraje okresní soutěž? Spolu s tebou přišel také Jirka Kapek. Plánujete vykopat I.B třídu, kam by se mšecký Sokol vrátil?
Důvodů se sešlo více. První je pracovní, kdy jsem byl v poslední době docela dost pracovně pryč a na tréninky nezbývalo moc času a druhý důvod byl zdravotní, mám nějaký výrůstek v koleni a úplně ideálně bych ho potřeboval odstranit, což si teď z pracovních a osobních důvodů nemohu dovolit. Po větší zátěži mě koleno většinou docela silně bolí.
Jak tě nová kabina přijala, bylo nějaké zápisné?
Skoro se všemi kluky jsem se znal, protože jsem ve Mšeci v době farem i nějaký zápas odehrál, takže naprosto v pohodě. Co se zápisného týče, tak nic speciálního nebylo, po zápase se Zavidovem jsme chvilku poseděli, dali si něco dobrého k jídlu a pití a ve vší slušnosti a počestnosti se brzy vydali k domovům.
Jak probíhala letní příprava, byla z tvého hlediska náročná?
Od léta přišel nový trenér Sýkora, který měl připravenou celkem náročnou přípravu v podobě výběhů do okolních terénů, takže byla dostatečná možnost poznat krásy okolí Mšece (smích). Z čeho jsem docela překvapený je tréninková morálka. Na každý trénink většinou dorazí 10-13 lidí, což je na okresní přebor velice slušná účast.
Máte za sebou první zápas, který jste zvládli vítězně. Co od této soutěže ty sám očekáváš a na jaké pozici bys chtěl spolu se svými novými spoluhráči skončit?
Očekávám náročnou sezonu. V pohárovém zápase s Pustověty jsme se přesvědčili, že soutěž bude asi dost vyrovnaná a ztratit body se budou dát prakticky všude. Co se týče umístění, nejsem schopný říct, jaké místo budeme chtít hrát. Každopádně jsme v prvním zápase viděli, že pokud se budeme držet toho, jak chceme hrát, můžeme porazit každého.
Jak se slaví ve Mšeci výhra?
Asi jako všude jinde, něco dobrého k jídlu a pití.
Měl si i jiné nabídky, kam přestoupit? Pokud ano, dle čeho ses rozhodoval?
Pár lidí naťukávalo, zda bych neměl zájem, ale já chtěl jít právě do Mšece. Domluvili jsme se s Jirkou Kapkem, že si spolu půjdeme zahrát do Mšece.
Kdy uvidíme FC Pizdec v okresní soutěži? Přeci jen je v jeho kádru hned několik okresních hvězd...
Já myslím, že tento klub zůstane jen v módu Pro Club ve Fifě a možná na pár letních turnajích. Dle životosprávy mých spoluhráčů by nebylo reálné odehrát zápasy o víkend (smích).
Kdo tě zná, tak ví, že fandíš pražské Spartě. Ta ale nemá zrovna dobré období, na hřišti to skřípe... Co na tuto situaci jako srdcař říkáš? Kdyby se trenér Jílek rozhodoval koho postavit, vybral by si tebe nebo Uroše Radakoviče? Možná by fanoušci uvítali na stoperském postu změnu...
Pokud by mě Sparta potřebovala, jsem ready, ale teď jsem ve Mšeci, takže smůla (odpověď dle Zlatana Ibrahimoviče). Ne, post stopera je ve Spartě velký problém, špatná rozehrávka, malá kvalita v osobních soubojích. Také mi přijde, že se tam jeden na druhého bojí zařvat atd. Z mého pohledu tam chybí „blázen“, který by dokázal vzít zodpovědnost na sebe a strhnout tým k lepším výsledkům. Na druhou stranu žádného takového stopera teď v lize nevidím.
Co říkáš na los Ligy mistrů, který poslal pražskou Slavii do skupiny hned s třemi evropskými velkokluby? Budeš její zápasy sledovat?
Pro Slavii bude velice těžké uhrát nějaké body, k Barceloně a Dortmundu se nemá cenu vyjadřovat, každopádně i Inter slušně posílil Lukakem a Alexisem. Zápasy asi sledovat budu.
Na programu bude během září také pražské derby. Kdo ho ovládne?
Už by po třech letech bylo na čase dostat klíč od města tam, kam patří, ale nebude to nic lehkého.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.