ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 4.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Sálovkářský reprezentant Tomáš Haloda doputoval z Luhačovic, přes Strání a Provodov až na Mladcovou a chtěl by zde rozjet svůj gólostroj

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, gratulace k hráči kola, podařilo se Ti dát Malenovicím čtyři branky, co jim předcházelo?
Díky za gratulaci. Ke vší úctě k Malenovicím, jejich obrana byla tragická a co jsem zpětně počítal měl jsem snad gólovek. Z tohoto pohledu nejsem moc spokojený s počtem branek, které jsem dal, i když čtyři vstřelené góly jsou hezký počin. Při prvním gólu jsem přehodil vyběhnutého golmana z cca 25-ti metrů. Druhý gól mi skvělě nachystal před prázdnou bránu Čihy. U třetího gólu udělal brankář trošku chybu, když se mu moc nechtělo na zem a u posledního gólu jsem myslím trošku nachytal gólmana, který nepočítal že vystřelím z větší vzdálenosti.
Jako nováček v týmu Mladcové, znáš už taxu za hráče kola? Kdo je vůbec pokladníkem?
Taxa bude určitě nějaká kořalka, což rád donesu a společně s týmem vypiju. Pokladník ještě ani nevím kdo je, ale po zápase si mě skoro všichni dobírali, abych nějakou dobrotu do kabiny přinesl.
V poslední době jsi působil ve Strání, v Luhačovicích, na Provodově a teď na Mladcové, která angažmá se Ti vydařilo nejvíce?
óDá se říct, že se mi dařilo všude. V Luhačovicích jsem pravidelně dával kolem deseti golů za sezonu a to jsem tam hrával i stopera. Ve Strání jsem se taky gólově prosadil, ale postupem času jsem se z ofenzivních pozic stahoval spíš na beka, až jsem skončil na prkně a musel jsem své působení ve Strání ukončit. Velkým paradoxem byla pro mě sezona minulá na Provodově, kde jsem stihl za sezonu dát dvanáct branek, přestože jsem odehrál asi jen 700 minut za celou sezonu. Pepa Rak si ze mě udělal žolíka a já tu roli myslím docela spolehlivě plnil.
Kde jsi začínal s fotbalem a jak dále pokračovala Tvá kariéra?
Začínal jsem v první třídě ve Zlíně, prošel jsem všemi mládežnickými kategoriemi. Dál se má kariera posunula do Luhačovic kde jsem pět let hrál Krajský přebor, pak tři roky ve Strání, kde jsem zažil dva postupy a poté rok a půl na Provodově.
Na které trenéry rád vzpomínáš?
Nejradši vzpomínám na skvělé období v mladším dorostu ve Zlíně, kde jsme válcovali celou republiku, jak na velkém hřišti, tak v hale. Trénoval nás Honza Somberg a jako tým jsme opravdu neměli v sezoně konkurenci. Pak taky rád vzpomínám na Lojzu Skácela. I když jsem pod ním příliš ve starším dorostu nehrál, tak jeho tréninky mě hrozně bavily.
Jaké máš zaměstnání a jaké máš záliby?
Pracuji v Otrokovicích ve firmě Plastor, kde se vyrábí PUR výrobky. Mezi mé záliby patří hlavně moje děti - čtyřletý syn Lukášek a půlroční dcerka Natálka. Jinak jsem líný jako veš a aby mě někdo vytáhl někam sportovat, tak to už musí být frajer.
Známe se velmi dobře ze sálového fotbalu - futsalu, proto se přímo nabízí otázka, proč to letos nevyšlo Zlínu do Final Four?
Bohužel jsem vinou špatných výsledků na konci základní části spadli na 5. pozici a museli jsme cestovat na rozhodující třetí duel do Kladna. I přesto že jsme nebyli favoriti, tak jsme měli Kladno v rozhodujícím zápase dvakrát na lopatě, ale vinou nezkušenosti a chyb, jsme pokaždé nechali, aby se na nás Kladno dotáhlo. Nakonec jsme vypadli až na penalty, které jsme zahrávali hrůzostrašně, což byl i můj případ.
Na Mladcové máš i řadu spoluhráčů ze sálovky, nebyl i to důvod, proč jsi zde odešel?
Jo, dá se říct že jsem šel do známého prostředí, kde jsem téměř všechny znal. 1.B skupina B je skvělá soutěž, chtěl jsem si ji zahrát a fotbal na Mladcové mi byl vždycky sympatický. Nějaké nabídky jsem měl i z Krajského přeboru a 1.A třídy, ale s díky jsem odmítnul.
Kdo patří k největším osobnostem v kabině Mladcové a jak vycházíš zatím s pověstným bouřlivákem - koučem Luďkem Lošťákem?
Osa týmu je myslím jasně daná. V bráně Peťa Kupka, stopeři Kráva s Blážou ve středu to skvěle čistí Dlába a nahoře zabiják Honza Chludil. Kolem nich jsou poskládaní vesměs mladší kluci, kteří se jeví zajímavě. A nemůžu zapomenout ani velkého srdcaře Kubu Zapletala, který každý zápas žere trávu a hecuje ostatní k co nejlepším výkonům. A trenér je bez komentáře.
Jak hodnotíš zlínskou 1. B třídu a kdo podle Tebe bude hrát o postup?
Abych byl upřímný, tak jsem čekal, že tato soutěž bude mnohem snažší, ale v prvních dvou kolech jsem si moc nečuchl. Snad mě Malenovice nakoply k lepším výkonům a rozjedu svůj gólostroj. Doufám, že o první místo budeme hrát právě my a kdo se k nám přidá, to se teprve uvidí. Docela věřím i luhačovickému béčku.
Jak se Ti líbí portál fwww.fotbalunas.cz, možná by tohle potřebovala i sálovka?
Tento web pravidelně sleduju a kdyby se zajímal i o sálovku tak by to určitě bylo super.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku