Nosím dresy, míče, mladé poslouchám já, říká hráč kola Miroslav Baloušek.

I druhé kolo ankety hráč kola má vítěze hráče z kádru Netolic. Zkušený Miroslav Baloušek vstřelil nádhernou branku Hrdějovicím a v následném rozhovoru se s námi podělil i o pár vtipných momentů ze své bohaté kariéry, ve kterých figuruje i jeho tehdejší spoluhráč a dnes trenér Netolic Radek Varyš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola, máte za sebou úspěšný vstup do sezony, jaký byl zápas v Hrdějovicích?
Že to nebude zápas lehký jsme čekali nejen k absencím v naší sestavě, ale i faktu že v Hrdějovicích se nám nikdy moc nedařilo. Naše hra v začátku utkání byla značně neorganizovaná a měli jsme problémy v obrané činnosti. Nakonec se nám, ale zápas i s trochou štěstí povedlo dotáhnout do vítězného konce.
Dal jste nádhernou branku, byl to momentální nápad, nebo jste se už během zápasu připravoval, že tuhle chytrostřelu provedete?
Spíš momentální nápad. Před mým golem totiž soupeř snížil ze situace, které předcházel poněkud nepřesný zákrok našeho veterána v bráně Tomáše Kabelky. Trochu mě ho bylo líto, protože do té doby chytal výborně. Tak jsem trochu pomohl k tomu, že více se asi po zápase červenal domácí brankář, který ale také chytal dobře. Myslím že se tímto zase potvrdilo to co říkám svému tchánovi, že gol je vždycky chyba brankáře.
Přitom Jakub Varyš v posledním rozhovoru říkal, že vám na tréninku příliš nevychází.
V tom bych viděl od Kubíka závist s trochou nadsázky. On samozřejmě v tréninku dá více golů než já, ale je to dáno tím, že proti mě se naši brankáři hecují a já trochu hecuji i je. Na něho dáváme vždy brankáře z přípravek, nebo plastové kůlky. On si tím sebedůvěru ze střílení golu přenáší i do zápasů.
Sezonu Netolice rozjely výborně, máte ambice na postup a tím pádem vrátit do Netolic I.A. třídu?
Určitě chceme hrát nahoře, i když očekávám tento rok hodně vyrovnanou tabulku. 1.A. bychom v Netolicích v budoucnu určitě zase někdy hrát chtěli. Pokud by se uzdravili všichni naši dlouhodobí marodi a většina hráčů by časově stíhala i tréninky, tak jsem přesvědčen, že bychom tuto soutěž hrát mohli. Ale podotýkám, že nikam se neženeme.
Další kolo vás čeká doma Boršov nad Vltavou, jaký zápas očekáváte?
To bude hodně těžký zápas. Boršov má ve svém kádru několik individualit a hrají hodně organizovaně. Chtěli bychom je, ale určitě porazit, což se nám v loňské sezoně nepodařilo.
Jaká je vaše kariéra?
Začínal jsem v přípravce ve Vodňanech, za dorost jsem hrál v Prachaticích, pak jsem byl na vojně v Písku a hrál jsem ještě v Protivíně, Vodňanech, Chelčicích, nějaké roky v Rakousku a teď již několik sezon v Netolicích, kde i bydlím.
Na jakou branku ve své kariéře nejraději vzpomínáte?
Asi na proměněnou penaltu v KP v posledním kole za Vodňany, kterou jsem kopal asi v 88 minutě proti Milevsku a která rozhodla o tom že se nespadlo. Myslím že mě pak pan Škrle vyfotil a jeden můj spoluhráč jí pak měl asi půl roku jako spořič na PC. Přiznám se, že jsem mu jí tam nahrál já a on to neuměl odstranit.
Jaké máte další koníčky kromě fotbalu?
Hokej, běžky, s rodinou kola nebo turistika.
V týmu máte spousty mladších spoluhráčů, poslouchají vás, když jim něco říkáte nebo radíte?
Stejně jako doma, poslouchám já je. Nosím dresy, míče atd.
Ve své kariéře jste hrál se spoustou fotbalistů, na jaké nejraději vzpomínáte?
Těch bylo opravdu hodně a nerad bych na někoho zapomněl.
To samé co se týče trenérů, na jakého nejraději vzpomínáte?
Každý trenér mě určitě nějak ovlivnil, takže na všechny.
A nějaká vtipná příhoda z vaší bohaté kariéry?
Těch bylo také dost a hlavně ty z dokopných, soustředěních atd. Přímo ze zápasu si pamatuji na jednu, která se týká i našeho současného trenéra pana Radka Varyše, s kterým jsem také hrával. Při jednom utkání, asi v KP Radek vyskakoval na hlavičku a zavolal na mě ,,Míro“. Samozřejmě hlavička šla klasicky přesně na nohu protihráče. Naštěstí jsem rychle zareagoval a řekl jsem ,,jak víš že se jmenuje Míra?“ Frajer se začal smát, tak jsme mu míč sebrali a jelo se dál.
Děkuji za rozhovor.
Já také děkuji a přeji mnoho zajímavějších rozhovorů.
Minidotazník Miroslava Balouška
Oblíbený film?
Kmotr,…a jednička 70 Jardy Bárty ( tu jak dabuje Míra Dvořák).
Oblíbená hudba?
U2,…a každá živá u nás na hřišti
Ideální relax?
Nějaká dovolená s rodinou a přáteli, sečení hřiště, tréninky dětí, posezení s kamarády u piva.
Oblíbené jídlo a pití?
Žebírka a pivo.
Vysněná práce?
Placenej správce hřiště v Mahouši. (Mahouš je malá vesnice u Netolic, která má asi cca 150 obyvatel. pozn. autora)
S kým ze slavných osobností by jste se chtěl potkat?
Určitě XiXao.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.