David Zbořil: Mým vzorem je Messi

Až ve třetím kole ankety o nejlepšího hráče neuspěli fotbalisté Slavkova, když se tentokrát o vítězství přetahovali dva nejlepší kanonýři soutěže – ludgeřovický David Zbořil a Dominik Klinger z Malých Hoštic. S těsným náskokem nakonec vyhrál ludgeřovický bomber Zbořil, který se proti Staré Bělé trefil čtyřikrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Bylo to docela drama…Sledoval jste průběh hlasování, kdy vás Dominik Klinger mocně stahoval?
Průběh hlasování jsme se spoluhráči sledovali, byl to boj až do konce!
Kdo všechno pro vás hlasoval a jak se těmto lidem odvděčíte?
O většinu hlasů se starala celá šatna. Klukům musím poděkovat, že měli takovou vytrvalost až do konce. Byla to ukázka týmové práce. Za podporu děkuji i všem ostatním, kteří ten hlas poslali, protože vítězství je i jejich zásluha!
Nominaci jste získal za nesmírně vydařený zápas se Starou Bělou. Kdy naposledy jste vstřelil v soutěžním utkání čtyři góly? Cítíte teď velkou formu?
Vzpomínám si na zápas ve Vítkově, kde jsme před pěti lety s Markvartovicema vyhráli 6:0. Tam se mi povedlo dát pět branek. Něco podobného se mi podařilo i před třemi lety v Německu, kde jsem dal v jednom zápase šest gólů. Občas se něco takového povede. Je to ale spíše o štěstí a hře celého týmu, než o formě. Kdybych ovšem proměňoval více šancí, mohl bych těch zápasů zmínit daleko více. (Smích)
Zkuste nám popsat všechny branky. A který gól byl nejhezčí?
U dvou branek šla kolmice mezi obránce, nejdříve od mudryho (Jan Mudroch) a druhá od klofa (Jiří Adámek), pak už jsem šel sám, takže šlo jen o to zvolit správné zakončení. V prvním případě jsem volil dloubáček, v tom druhém střelu kolem gólmana. Jednu branku mi připravil bergi (Petr Berger), kdy dával míč pod sebe, já si ho zpracoval, otočil se a vystřelil k bližší tyči. Čtvrtý gól byl po výkopu hajase (Tomáš Hájek), kdy jsem vyhrál souboj ve vzduchu, druhému obránci nasadil jesle, třetího přetlačil tělem a zakončil střelou pod břevno. Takže asi ten poslední bych volil jako nejhezčí. (smích)
Zažíváte celkem úspěšný vstup do nové sezony. Jak jste spokojený s pěti body na všem kontě a jaké jsou vůbec ambice vašeho týmu?
Nevím, jestli úspěšný. Hráli jsme dva zápasy doma a jeden v Hradci nad Moravicí. Těch bodů mělo být minimálně sedm. Je ale pravda, že jsme si jich za předvedenou hru více nezasloužili. Určitě chceme hrát v horní polovině tabulky.
V příštím kole cestujete do Slavkova, který se také drží v horní polovině tabulky a naposledy překvapivě zvítězil v Bolaticích. Co očekáváte od tohoto zápasu?
Ve Slavkově to určitě bude těžký a bojovný zápas. Pokud si chceme odvést nějaké body, budeme muset podat lepší výkon, než v dosavadních třech kolech utkáních.
Vy jste se do Ludgeřovic vrátil začátkem roku z německého angažmá. Proč jste se rozhodl zůstat? Nechtěl jste zase zkusit cizinu anebo vyšší soutěž než I. A třídu?
Nějaké nabídky byly, já se ale na jaře v zápase s Fulnekem zranil a vynechal šest zápasů. Po zranění jsem se necítil dobře, takže jsem se rozhodl tuto otázku neřešit a zůstal jsem i nadále v Ludgeřovicích.
Máte ještě nějaký nesplněný fotbalový sen? Čeho byste ještě rád v kariéře dosáhl a jakého fotbalového úspěchu si zatím nejvíce vážíte?
Fotbalové sny žádné nemám, už hraji především pro radost. Přeji si hlavně, abych byl zdravý a cítil se na hřišti fyzicky dobře. Vážím si každého vyhraného zápasu. To je přeci důvod, proč to hrajeme, ne?
Na které angažmá nejraději vzpomínáte a proč? Máte nějakou nezapomenutelnou historku?
Rád vzpomínám na angažmá v Markvartovicích. Na první sezonu, kdy se nám podařilo postoupit do kraje. Tehdy jsme zápasy vyhrávali rozdílem třídy.
Máte nějaký fotbalový vzor anebo předzápasový rituál?
Mým fotbalovým vzorem je bezesporu Messi. Předzápasový rituál nemám žádný. Rád si ale poslechnu dobrou hudbu v kabině.
Co patří mezi vaše koníčky kromě fotbalu?
Miluji sport. Začal jsem hrát hokej a občas chodím na tenis a do fitka. Rád cestuji a trávím čas s přáteli, přítelkyní nebo rodinou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.