Máme tým na to, abychom hráli do 7. místa, říká hráč kola Aleš Benkovský z Nové Bystřice

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím obránce Nové Bystřice Aleš Benkovský. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte bod z Třebětic?
Bod bereme. Věděli jsme že nás čeká soupeř, který zvlášť doma je nebezpečný a boduje. První poločas z naší strany slušný, měli jsme více ze hry, ani jeden z týmů se ale do vyložené šance nedostal. Ve druhé půli byli domácí lepší, šance už byly na obou stranách, byť domácí tam měli jednu stoprocentní, kterou měli dát a asi by jsme už pak těžko odpovídali.
Jaké jsou cíle mužstva v nové sezóně a jaké jsou Vaše osobní?
Myslím s,i že v Bystřici je mančaft na to, abychom se pohybovali do 7. místa v tabulce, takže v horní polovině. Chceme vrátit místní fanoušky zpět na stadion koukatelným fotbalem. Když se sejdeme, můžeme hrát s každým, o tom jsme se na jaře přesvědčili, na druhou stranu zápasové absence a tréninkové manko se musí někde projevit, tak uvidíme. Osobní cíle, v mém věku jsou jen zůstat zdraví. Těch zranění mě potkalo během kariéry hodně. A nadále se bavit fotbalem.
Kde jste si během kariéry zahrál?
Jsem rodák z Budějovic, začínal jsem v Rudé Hvězdě, později SKP, Dynamo, po sérii těžkých zranění přišel půlroční restart na Dobré Vodě, 4 roky v Olešníku a pak krásných 12 let v Kirchbergu v Rakousku, který se na čas stal moji druhou rodinou. Po návratu Nemanice, kde jsem jako malý obdivoval tátu a místní legendy a od zimy Nová Bystřice.
Co Vás zaválo do Nové Bystřice?
David Frühauf (smích). Mám přítelkyni z Jindřichova Hradce a velkou část roku trávíme na sídle v Sedle. David už mě přemlouval 2 roky zpátky, ale to jsem ještě musel pomáhat v Nemanicích, ale v zimě už jsme se domluvili. Navíc se nám narodil syn Alex. Přítelkyně je taky ráda, že už mě má víc doma.
Sledoval jste anketu o hráče kola? Kdo Vám pomohl svými hlasy?
Sledoval asi až od druhého dne a jak se to vyvíjelo, tak pak i fandil. Myslím, že mám hodně kamarádů a přátel, kteří posílali hlasy, za to jim děkuji stejně jako rodině.
Jakému klubu fandíte?
U nás samozřejmě Budějkám a Slavii, ze zahraničí Liverpool.
Co říkáte na české kluby v letošní pohárové Evropě?
Samozřejmě fandím všem našim zástupcům. Jablonec to měl udělat, věřil jsem i Bolce, Sparta si to prohrála už v Praze a Plzeň měla hroznou kopici smůly. Teď držím palce Slavii, aby i odvetu zvládla. Pro celý český fotbal jenom dobře, když zase uvidíme Ligu Mistrů.
O víkendu Vás čeká Studená. Co od zápasu očekáváte?
Těžký zápas, Studená má šikovné kluky. Víme o ofenzivní síle hostů, mají svůj styl, pokusíme se ho eliminovat a vnutit soupeři naší hru. Snad se sejdeme minimálně jako v Třeběticích a v domácím prostředí se pokusíme urvat 3 body.
Jaký největší zážitek máte spojený s fotbalem?
Tech zážitků za celou kariéru je opravdu hodně, ale nejčerstvější asi květnová návštěva Madridu, a Santiaga Bernabeu, tam neskutečně dýchá historie a tradice. Jinak jednoznačně narození syna Alexe.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.