ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 3.kolo Zlínský | Krajský přebor - Ukrajinský fotbalista Viacheslav Bykhovskyi přišel v sedmnácti letech do zlínského Fastavu z Černomorce Oděsa a s Luhačovicemi by chtěl postoupit do Divize

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, proti Velkým Karlovicím se Ti podařilo dvakrát skórovat, víš, co Tě to bude v luhačovické kabině stát?
Děkuji moc. Také bych chtěl poděkovat mým spoluhráčům. Je to díky nim! Ještě nevím, co mě to bude stát, ale myslím si, že to ví už náš pokladník!
Jak utkání probíhalo a proč se Vám nakonec podařilo tak vysoko vyhrát?
Od začátku to byl docela náročný zápas, protože soupeř hrál celkem tvrdě na nás. Podařilo se nám dát dva rychlé góly a usnadnilo nám to tento duel. Ve druhé půlce jsme trošku snížili koncentraci, ale domácí nás potrestali jenom jedenkrát.
Co říkáš na Váš skvělý start do sezony?
Sezónu jsme opravdu začali dobře, ale vím, že Luhačovice výsledkově jsou vždycky nahoře. Takže musíme v tom pokračovat. Včera jsme bohužel prohráli v poháru v Kateřinicích a končíme tam. Takže začátek sezóny mohl by být i lepší.
O víkendu hrajete doma derby proti Štítné, na kterou Luhačovice vůbec neumí zahrát, co od tohoto zápasu lze čekat?
Pro mě je to nový soupeř, ještě nevím jak hrají a co od nich očekávat. Můžu jenom říct, že my budeme hrát rychlý, kombinační a agresivní fotbal.
Koho letos tipuješ za kandidáta postupu a kdo bude hrát ve spodních příčkách?
Zase moc k tomu nemám co říct, protože jsem moc zatím nesledoval Krajský přebor. Věřím, že jedním z kandidátu postupu budeme my.
Jaké je zázemí a podmínky pro fotbal v Luhačovicích? Myslíš si, že Luhačovice letos budou chtít postoupit do Divize?
Podmínky a zázemí jsou skvělé. Kvalitní hřiště a také výborní spoluhráči.
Kde začala Tvoje fotbalová kariéra a jak dále pokračovala, vím, že jsi hrál i za ukrajinský Černomorec Oděsa? Jak jsi se vůbec dostal do Zlína?
Začínal jsem hrát na Ukrajině v Oděse. Ve fotbalovém klubu Černomorec. Prošel jsem tam celý dorost a ve věku 17-ti let jsem to jel zkusit do zahraničí do Fastavu Zlín. Pak už jsem tady zůstal.
Na které trenéry a také spoluhráče rád vzpomínáš? Jak se Ti líbí u nás v ČR a se kterými českými hráči se nejvíc kamarádíš?
Ve svém fotbalovém životě jsem měl docela hodně různých trenérů a snažil jsem se naučit něco od každého. V České republice se mi líbí moc. Krásná země se zajímavou historii. Mám hodně kamarádů ve zlínském béčku, odkud jsem přišel do Luhačovic a také v jiných týmech.
Jaké je Tvé zaměstnání, či škola a jaké máš záliby?
Jsem studentem UTB, fakulty FHS. Jsem ve druhém ročníku. Mám rád aktivně odpočívat. Rád hraju velký tenis. Také když mám trochu více času, jezdím někam na výlety.
Kterému klubu fandíš a který hráč je Tvým vzorem?
Na Ukrajině je to Shachtar Doněck. Fandím také Manchesteru City, protože tam hraje Zinchenko, který je také z Ukrajiny.
Myslíš si, že Slavie Praha postoupí do Ligy mistrů? Vašemu kyjevskému Dynamu se to nepodařilo, což je určitě škoda...
Přeju jim to hodně, myslím si, že na to mají. Vyhráli venku v rumunské Kluži1:0. Takže je to skvělý výsledek na postup. Jo, bohužel Dynamo tuto sezónu si zahraje maximálně Evropskou ligu, ale stále máme Shachtar Doněck v LM.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.