Kolář vychytal Uničov, teď se soustředí na derby proti svému bývalému týmu

Hráčem třetího kola MSFL se stal hrdina Velkého Meziříčí brankář Marek Kolář, který svými zákroky pomohl k remíze 1:1 na hřišti Uničova. V dalším kole čeká jeho celek Vrchoviny, kde ještě v loňské sezoně působil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
S fotbalem jsem začínal v šesti letech ve Světlé nad Sázavou a moje cesta vedla hned do branky. Poté jsem se po dvou sezonách přesunul do Havlíčkova Brodu a do žáků U 13 už jsem přestoupil do Jihlavy. V FC Vysočina moje působení trvalo kromě jarního hostování minulou sezónu až do letošního léta.
Jaké jsou cíle Vemezu v letošní sezoně?
Především jít do každého zápasu s tím, že chceme zvítězit. V návaznosti na to se pohybovat v horních patrech a naším fotbalem těšit fanoušky Velkého Meziříčí.
Je podle vás dobré zrušení Juniorské ligy a zařazení béček do MSFL?
Podle mě je to určitě dobře a pro mladé hráče je to rozhodně krok vpřed. Budou nabírat daleko větší zkušenosti s dospělým fotbalem a naučí se hrát pod daleko větším tlakem. Ať už ze strany fanoušků nebo například pod tíhou hry o záchranu či o postup. Přeci jenom ani jedno z toho juniorská liga určitě nenabízela a tlak na výsledky nebyl ani zdaleka tak silný.
Co vám v Uničově chybělo oproti předchozím dvěma zápasům?
Asi bych neřekl, že nám úplně něco scházelo, ale narazili jsme na velmi silného soupeře. Uničov je kombinačně a herně vyspělé mužstvo, proti kterému to bude mít každý tým těžké. My jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany a vyrážet do rychlých brejků. Sice se nám to nedařilo v takovém počtu, jak bychom si představovali, ale naštěstí nám vyšel alespoň jeden z nich, který nám zajistil velmi cenný bod. My si toho výsledku hodně vážíme a snad nám dodá sebevědomí do dalších zápasů.
V dalším utkání vás čeká Vrchovina, v níž jste působil. Bude tento zápas pro vás speciální?
Zápas bude prestižní a speciální sám o sobě. Je to pro nás jediné derby v soutěži. Pro mě osobně to bude znásobené tím, že jsem na Vrchovině zažil vcelku povedený půlrok a mám tam kamarády a známé.
Jak se na něj připravujete a probíhá nějaké hecování a sázky s minulými spoluhráči?
Připravuji se na něj jako na každý jiný. Speciální bude ten zápas v tom, že kluky znám, ale to půjde zítra stranou. Nyní jsem ve Velkém Meziříčí a uděláme všechno pro to, abychom ten zápas zvládli. Hecování zatím žádné neproběhlo, ale je možné že zítra před zápasem ještě něco padne.
Může pro vás být výhoda, že protihráče budete znát?
Jestli to bude výhodou, ukáže až samotný zápas, ale já doufám, že ano.
Co od svého soupeře očekáváte a s čím do utkání půjdete?
Náš jediný cíl je zvládnout ten zápas za tři body a potvrdit tak solidní vstup do sezóny. Víme ale, že nás nečeká nic jednoduchého. Od soupeře očekáváme enormní nasazení, ve kterém se budeme muset minimálně vyrovnat a udělat vše pro to, abychom po 90 minutách byli spokojenější my.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Můj nejbližší cíl je odvádět dobré výkony ve Velkém Meziříčí. Hlavním cílem však pro mě i nadále zůstává prosadit se do nejvyšší soutěže.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.