Jan Král: Dostal jsem nabídku z Dolního Benešova

Také po druhém kole I. A třídy získal nejvyšší počet hlasů v naší anketě fotbalista Slavkova. Tentokrát se z vítězství radoval zkušený záložník Jan Král, který dlouhodobě patří k oporám svého mužstva. Kreativní středopolař měl lví podíl na výhře Slavkova nad Vřesinou, protože vstřelil oba góly nedělního zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Jak jste prožíval samotné hlasování? Věřil jste hned od začátku ve vítězství, a jak velkou radost vám tahle výhra udělala?
Ano, samozřejmě jsem měl radost. Potěšilo mě to jako každého hráče. Hlasování nesleduji, ale v sestavě kola byl i Dean, takže je super, že byli nominovaní dva hráči ze Slavkova. Jde o úspěch celého týmu.
I v minulém kole získal nejvíce hlasů fotbalista Slavkova – Daniel Cahel. Co na to říkáte a budete mít tuhle anketu pod palcem i v dalších týdnech?
Daniel Cahel si vítězství zasloužil. Slyšel jsem na něj jen samou chválu v Jakubčovicích, ale tam se prohrálo. Já rozhodl zápas proti Vřesině dvěma brankami a tím zajistil vítězství našeho mužstva.
Co nakonec Daniel Cahel přinesl do kabiny a čím konkrétně spoluhráče obdarujete vy?
Donesl? (smích) Jak bych to řekl slušně, abych pana Cahla neurazil...? Možná to byla klobáska a pivo, jaké svět neviděl. Samozřejmě, že to společně se spoluhráči zapijeme!
Nominaci jste si vysloužil za úspěšný zápas s Vřesinou. Jak náročné to bylo utkání a jak jste byl spokojený s vlastním výkonem?
Musíme si přiznat, že pro nás bude každý zápas důležitý a těžký, což se potvrdilo i proti Vřesině. Nechci říct, že jsme oslabili, spíše jsme dost omladili mužstvo. Do toho se nám veteráni (Obludník, Dietrich) nemohou zapojit kvůli zranění. Jinak kdyby mi takový výkon vydržel a dal jsem vždycky dva góly na zápas, nezlobil bych se.
V závěrečné čtvrthodince jste rozhodl o vítězství dvěma hodně podobnými brankami. Můžete prosím popsat tyhle gólové momenty a věděl jste přesně, co v té chvíli uděláte? Protože to zakončení vypadalo velmi precizně…
Tady bych měl hlavně pohlédnout na to, kdo mi nahrál na první gól. Kde se tam vzal ten kluk? Protože balon vybojoval ve středu hřiště náš stoper Daniel Cahel a já potom běžel sám na branku. To už byla lahůdka. (úsměv) Jinak vždycky se nejprve musíte podívat, co dělá gólman a až poté uvažujete, jak zakončíte.
Teď v neděli nastoupíte v Bolaticích, kde se vám dlouhodobě nedaří. Věříte tomu, že černou sérii zlomíte? Co vymyslíte na zkušeného soupeře?
Jasné, jedeme si pro body. To ovšem říká každé mužstvo. Já už to beru tak, že si jedu zahrát fotbal a nezranit se. Musíme si přiznat, že v Bolaticích se nevyhrává...Takhle si to tam říkají rozhodčí před zápasem.
Jak vůbec hodnotíte vstup do nového soutěžního ročníku a kde byste rád Slavkov viděl na konci sezony?
Vstup do sezony hodnotím kladně. Odehráli jsme oba zápasy velmi dobře, trénujeme třikrát týdně s vysokou účastí, což nám dává sílu v zápasech bojovat. S mužstvem se určitě popereme o horní příčky. Byl bych rád, kdyby jsme se umístili do páté příčky.
V minulé sezoně jste několik zápasů vynechal a dokonce jste prý chvilku uvažoval o konci kariéry. Máte už opět z fotbalu radost, a jak dlouho ještě chcete hrát?
Slavkov odehrál dva zápasy a já se účastnil jen jednoho. Hold něco plánujete dlouhodobě, takže nikdy nevíte, jak se vám zápasy budou křížit s něčím jiným, což se mi stávalo i v minulé sezoně. Konec kariéry zatím neplánuji.
Celý život jste věrný slavkovským barvám. Co pro vás tento klub znamená?
Lionel Messi hraje v Barceloně od šestnácti let až do teď. Hold někteří hráči ví, kde patří. Kolektiv i finanční podmínky ve Slavkově jsou pro mně přijatelné.
Vím, že v minulosti jste měl nabídky z Hradce nad Moravicí anebo Dolního Benešova. Proč jste tehdy odmítl a neplánujete třeba ještě změnu dresu, abyste si vyzkoušel něco nového?
Za mou hráčskou kariéru jsem se sešel jen s panem Machovským z Dolního Benešova. Na nabídku jsem kývl a chtěl zkusit vyšší soutěž, ale moje klauzule asi byla moc vysoká, jinak opravdu nevím, proč se přestup neuskutečnil. Změna dresu nevím co říct. Možná kdyby se spadlo do 1. B. třídy, ale opravdu nevím, co bude. Už nejsem nejmladší.
Jakého úspěchu si během své kariéry nejvíce považujete a co špatné jste naopak zažil s fotbalem?
Úspěchem bylo, že jsme si ve Slavkově zahráli krajský přebor. Za neúspěch považuji pád do 1. B. třídy. A vlastně teď si vzpomínám, určitě také nedávné vypadnutí z okresního poháru prohrou v Melči. (smích)
Máte už přes třicet let, kdy se dočkáte následníka?
V tomhle případě mám smutnou zprávu. Aby vůbec nějaký následník byl. (zklamaný povzdech)
Jakým zálibám se věnujete ve volném čase?
Svůj čas nejraději trávím se svou polovičkou, oba rádi cestujeme. A tak vzniká má neúčast na zápasech.
Patříte prý mezi velké fanoušky Barcelony. Chcete mít zpátky Neymara nebo ne? Co si o něm myslíte a kdo je vůbec vaším fotbalovým vzorem?
Ano, jsem fanouškem Barcelony. Zatím není lepšího týmu, ale hlavně hráče, který v Barceloně hraje s číslem 10. Jinak Neymar je loutka, se kterou lze snadně hýbat, pro mne to není správný hráč do tohoto týmu. Rád jsem se díval, jak se pohybují na hřišti Xavi a Iniesta, kteří byli mými fotbalovými vzory.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
26. 8. 2019 08:01
To hold s d je do očí svítící..