Chci vyhrát vždy a všude a je jedno, jestli jedeme k prvnímu nebo k poslednímu, říká Martin Debellis

Hráčem úvodního kola soutěže se stal po diváckem hlasování rokycanský Martin Debellis, se kterým nyní přinášíme slibovaný rozhovor. V něm se dočtete nejen o chuti rokycanského záložníka vyhrávat, ale také o tom, jak tráví středeční večery, které jsou během školního roku dle jeho slov velmi náročné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První divizní zápas s Čížovou jste zvládli, Vám osobně se zápas povedl. Očekával jste nominaci do sestavy kola a případné následně vítězství?
První zápas jsme zvládli hlavně výsledkově skvěle. Herně to nebylo úplně ono, byla vidět možná až zbytečně velká nervozita, která z nás naštěstí spadla a v závěru jsme dokázali zlomit zápas na svoji stranu. Já osobně jsem tuto nominaci neočekával. Myslím si, že jsme podali hlavně dobrý týmový výkon a určitě bych se nijak nevyzdvihl před ostatními. V mých očích jsem odehrál několik jiných a více povedených utkání, která by možná více splňovala kritéria této nominace. Každopádně si toho velice vážím, těší mě, že lidé ocenili můj výkon a že jsem tím přispěl k velice důležitým třem bodům. Celkové vítězství už je třešnička na dortu a vážím si toho, jen to budu mít drahé.
Jak jste se na Čížovou připravovali? Přeci jen jste o kvalitě jihočeského celku věděli...
O kvalitě soupeře jsme určitě věděli, ale abych řekl pravdu, tak jsme se připravovali hlavně na výkon, který chceme podat my. Bylo to po delší době další divizní utkání pro Rokycany a na úvod přijel velice kvalitní soupeř, který má v týmu zvučná jména. Věděli jsme, že to nebude lehké a bude to mnohem náročnější fotbal, než na který jsme byli z předešlé sezóny zvyklí. Zápas tomu také odpovídal, ze začátku jsme se příliš "báli" a Čížová hlavně díky Jandovi a Jiroušovi měla navrch. Měli spoustu standardních situací, které byly dobře kopnuté. My jsme ale přežili úvodní tlak soupeře, dokázali jsme zlepšit hru a i díky spoustě vyhraných osobních soubojů jsme byli chvílemi lepším mužstvem. Zápas mohl skončit výhrou pro obě mužstva, ale myslím si, že jsme měli více sil v závěru utkání a i díky divákům jsme v posledních minutách, kdy jsme byli lepším týmem, dokázali vstřelit branku a vedení udržet.
Jak probíhala letní příprava na vyšší soutěž? Změnilo se něco oproti minulé letní přípravě na plzeňský KP?
Příprava probíhala dost podobně, alespoň z mého pohledu. Vždy se snažíme nabrat hlavně kondici a sílu, což je potřeba v jakékoliv soutěži. Co se týče té herní stránky, tak jsme měli několik přípravných zápasů, kde jsme na tom mohli zapracovat. Letní příprava není tak dlouhá, takže samotné běhání bez míče netrvá tak dlouho a po pár dnech se jde na hřiště, kde tedy kondici nabíráme dál, ale v podobě intervalových her a jiných herních cvičení a to nás samozřejmě baví víc.
Minulá sezóna se v Rokycanech povedla, postoupilo se. Co bylo hlavní příčinou úspěchu?
Jsme moc rádi, že se nám to povedlo. Před rokem to bylo zklamání, ale letos jsme byli zase o něco zkušenější a zvládli jsme to. Každopádně hlavní důvod úspěchu byl určitě ten, že jsme dokázali vyhrávat i zápasy, ve kterých se třeba herně tolik nedařilo a přesto jsme vozili body i ze stadionů soupeře, což rok zpět nebylo a body nám chyběly.Takže tohle bylo podle mě nejdůležitější a samozřejmě dále i to, že jsme v týmu přivítali další zkušené hráče, kteří nám pomohli svými výkony. Myslím, že jsme si sedli jak tým, tak i jako parta mimo hřiště a to k tomu společnému úspěchu je strašně důležité. A poslední věc, co mě takhle napadá a chtěl bych ji zmínit je to, o jaký gólový příspěvek se postarali Honza Procházka a Pavel Aubrecht, kterým se sezóna mimořádně vydařila a táhli nás po celou dobu soutěže.
Druhé kolo zaválo Rokycany do Přeštic. Poznali jste zde vyšší úroveň a kvalitu soutěže oproti minulé sezóně v plzeňském KP?
Určitě ano. Přeštice byly od začátku zápasu lepším týmem. Vyhrávaly osobní souboje, držely víc balon, měly celkově více šancí a my jsme toho bohužel moc nepředvedli. Zbytečně jsme zalezli a čekali, co soupeř předvede a oni nás prostě přehráli ve všech směrech. My jsme jim k vítězství pomohli i individuálními chybami a můžeme být rádi, že zápas neskončil vyšším rozdílem, a to především i díky Danu Houdkovi.
Nyní za sebou máte druhé vítězné utkání. Jaké jsou cíle do této sezóny?
Ty týmové cíle jsou určitě takové, že chceme uhrát dostatečný počet bodů, abychom se nemuseli v závěru sezóny strachovat o setrvání v soutěži. Máme mladý tým, odešel nejlepší střelec a moc posil se neudělalo, takže se musíme adaptovat na jiné tempo a kvalitu hry a pokusit se každým dnem na sobě pracovat a být v tabulce co nejvýše to jen půjde. Když budu mluvit za sebe, tak si myslím, že i přesto máme tým kvalitní a chci vyhrát vždy a všude a je jedno, jestli jedeme k prvnímu nebo k poslednímu, soutěž bude vyrovnaná a přál bych si skončit v té horní pětce.
Koho byste z kabiny označil jako největšího vtipálka, manekýna, lídra a opozdilce?
U některých mám jasno. Největší manekýn je určitě Petr Ženíšek nebo se jím alespoň snaží být. Lídr je určitě Honza Hereit, je to správný kapitán jak na hřišti, tak i mimo něj. Opozdilec jako takový snad v týmu není, občas se stane, že někdo přijde později, ale aby to u někoho bylo pravidlem, to ne. Vtipálek je nejspíš Dan Houdek, jeho příběhy z lešení ze stavby a ze Žumbery nás velice baví.
V dalším kolem zajíždíte do Klatov. Jaký očekáváte průběh?
Nebude to vůbec jednoduché utkání. Klatovy dvakrát po sobě prohrály, takže budou před svými fanoušky chtít určitě zvítězit a odrazit se od lepšího výsledku. Čekám bojovné utkání, kdy na nás soupeř vletí a bude se nás snažit brzy zlomit, poženou je diváci, ale pevně věřím, že to tak jednoduché mít nebudou a oslavy jim překazíme.
OTÁZKA Z KABINY: Proslýchá se, že středeční večery trávíš ve studentském klubu Ucho a necháváš tam podstatnou část své výplaty. Je to pravda?
(smích) Tak to jste mě pobavil. Musím tedy přiznat, že přes školní rok jsou obzvláště středy dost náročným dnem v týdnu, takže něco pravdy na tom bude. Rád chodím posedět s kamarády a spoluhráči a sem tam se to protáhne do 5 hodin do rána, ale nějaké ty peníze na svačinu do práce mi zbývají.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.