Lukáš Macík - První i druhé utkání jsme moc soupeře do šancí nepouštěli

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v naší anketě. Jaké z ní maté pocity?
Pocity samozřejmě pozitivní. Musím hlavně poděkovat všem co pro mě hlasovali. Určitě jsem to nečekal a možná právě proto mě to víc potěšilo.
Stal jste se již druhým hráčem Krnova v této sezóně, který získal toto ocenění. Komu za to můžete vděčit a nepřekvapilo Vás to, když už jste dvakrát po sobě pouze remizovali?
Určitě rodině, přítelkyni a kamarádům, kteří mi hlas poslali. Určitě ne, hrajeme dobře.
Nominaci jste si zasloužil za dobrý výkon v obraně a vyrovnávací branku. Jak na utkání vzpomínáte?
Remizovali jsme v utkání, kde jsme byli jasně lepším týmem. Spokojenost mám jenom z gólů a z předvedené hry.
Celkově jste vstřelil obě branky v utkání. Bohužel ta první byla do vlastní sítě. Popište nám jí z Vašeho pohledu.
Domácí tým šel do rychlého brejku a vlastně do první velké šance. Když jsme se s mým parťákem z obrany špatně domluvili a nedostoupili hráče na křídle a ten hráč stříleným centrem trefil bohužel mě do nohy.
Abychom se nebavili jen o Vašem vlastním gólu, tak nám taky prosím popište Váš vyrovnávací gól ze závěru utkání.
Jeden z našich obránců dál balón nahoru a do souboje šel Mara ( Marek Havlíček) , který balón prodloužil a já šel hned za něho, když jsem na dlouhou nohu přehazoval gólmana.
Jste spokojen s výkonem, který Váš tým v utkání předvedl i přesto, že jste podruhé v řadě remizovali?
Určitě ano. První i druhé utkání jsme moc soupeře do šancí nepouštěli. Oba dva zápasy jsme museli dotahovat a tak je těžké se dostat do soupeřové obrany, když jenom brání. S týmovým výkonem jsem spokojený.
Dva body jsou asi pro Krnov z prvních dvou kol málo a zatím se nacházíte na desátém místě. Věříte, že si v neděli s Bystřicí konečně připíšete tři body?
To musím s Vámi souhlasit. V neděli na domácí půdě nás čeká nováček soutěže a tak budeme chtít uspět a získat 3 body.
Jste sice v Krnově nováčkem, ale ihned po přestupu jste se usadil v základní sestavě. Čím si myslíte, že jste u trenéra natolik zabodoval, že Vám věří hned ze startu?
To se musíte zeptat trenéra.
Pojďme se vrátit v čase do minulé sezóny, když jste ještě působil ve Staré Bělé, která nakonec až v posledním kole sestoupila. Nejvíce probírané bylo utkání s Břidličnou, ve kterém jste na konci zápasu vedli 3:2, ale kvůli několika “fanouškům“ Staré Bělé byl zápas předčasně ukončen a nakonec zkontumován ve prospěch Břidličné. Jak jste tento incident viděl Vy a jak ho vnímala celá kabina, když v konečném součtu znamenala sestup?
Špatný moment pro všechny ve Staré Bělé. Tým, kterým jsme čelili z horní patra tabulky nám nic nechtěl dát zadarmo, ale i tak musím říct že jsme byli lepším týmem. Pak přišel moment na který jen tak někdo nezapomene. Musím, ale říct že tenhle zápas nás neposunul níže, ale měli jsme vyhrát jiné zápasy u kterých šlo více o sestup.
V kolika letech jste začal s fotbalem a jak se postupně Vaše kariéra vyvíjela?
Fotbal jsem začal hrát v 5 letech. Jezdil jsem ještě závodně na kole takže jsem se pak rozhodoval co budu chtít dělat. Začínal jsem ve Vítkovicích a prošel Baníkem. V kategorií U14 a U15 jsem byl na hostování v Hlučíně, které mi opravdu sedlo a posunul jsem se nahoru. U17 byl pro mě zlomový a dostal jsem nabídku z Jablonce a můj fotbalový život se posunul. Jednou jsem dostal pozvánku I do České reprezentace, kde jsem si zahrál 2 zápasy. Po roce a půl jsem se vrátil do Ostravy, ale ne do Baníku, ale do Hlučína, kde jsem půl roku hrál 3. Ligu. Vyzkoušel jsem si i divizi v nedalekém Havířovu a kraj ve Staré Bělé. Momentálně působím v Krnově.
Který z týmů, ve kterých jste působil, Vám nejvíce přirostl k srdci a proč?
Jako Ostravák je to samozřejmě Baník. Fandím mu od malička takže je to srdeční záležitost. Chodím už na Baník od mala s taťkou.
Jste zatím spokojen s působením v Krnově nebo by Vám více seděla vyšší soutěž?
Spokojený jsem. Zázemí je na kraj hodně na vysoké úrovni a myslím že můžou závidět i některé týmy 3. ligy.
Se kterými spoluhráči si v kabině zatím nejvíce rozumíte?
Hráči mě okamžitě vzali mezi sebe. Parta je super. Nejvíce si rozumím s největším borcem Nicem ( Nico Tümmler ).
Čím vyplňujete Váš volný čas?
Věnují se přítelkyni a našemu pejskovi. Jezdíme na výlety a mezi tím i sportuji.
Kdo je Vašim fotbalovým vzorem a proč?
John Terry. Legenda Chelsea, který držel obranu Chelsea a vyhrál s ní všechno co se dalo.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Když jsem si zahrál za Českou reprezentaci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.