Trenér Frýdek je lidský, říká hráč kola Patrik Štorc

Položili jsme několik otázek hráči kola, brankáři Vltavínu Patriku Štorcovi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil první zápas sezóny proti Písku?
První zápas sezóny je vždycky těžký, je důležité dobře vstoupit do celé sezóny. Herně se nám to moc nepovedlo, navíc Písek měl na hrotu hodně nebezpečného Valentu, takže za dva body jsme určitě všichni moc rádi, i když tři by se nám líbily určitě víc.
Jaký zákrok pro Vás byl nejtěžší?
Nejtěžší zákrok byl určitě ten, kdy jsem míč konečky prstů nasměroval na tyč. V jednu chvíli jsem se bál, že jde míč do branky, ale naštěstí pro nás ne.
Věřil jste si na penalty?
Nevím jestli se dá říct, že jsem si věřil. Penalty beru tak, že nemám co ztratit. Mohu pouze získat. Ale věřil jsem, že to zvládneme jako celek. Kluci všechny čtyři penalty výborně uklidili, takže bylo vidět hlavně u nich, že si v tu chvíli věřili.
Jaké jsou Vaše cíle pro tuto sezónu?
Mým cílem je, samozřejmě odchytat co největší porci zápasů, pomoci týmu a samozřejmě ukazovat se v dobrém světle. Tohle je zatím pro mě největší cíl pro tuto sezónu. Určitě chci, aby jsme se opět dostali na přední příčky tabulky, jako v předešlé sezóně. Také je tam Mol Cup, díky kterému si můžeme zahrát s atraktivními soupeři z ligy, takže taky určitě dostat se co nejdál v poháru.
Prošel jste mládeží Sparty, chtěl byste se na Letnou jednou vrátit?
S krátkou pauzou v Dukle se dá říct, že prošel. Kdyby Sparta měla zájem a dávalo by smysl se vrátit, tak spíš ano, ale těžko říct v tuhle chvíli.
Co považujete za prozatímní vrchol Vaší kariéry?
Vrcholem mé kariéry, nebo spíš čeho si nejvíc cením, je titul Juniorské ligy. V té sezóně jsme byli nezastavitelní a mně osobně, se fotbalově velmi dařilo. Věřím, že tohle nebude můj jediný vrchol.
Jaký je trenér Martin Frýdek?
Je to bývalý ligový fotbalista, navíc velký Sparťan. Takže má v povaze vyhrávat. Všem mladým klukům co přijdou má určitě co předat, navíc je hodně lidský. S Tomášem Freislerem se výborně doplňují, takže co se týče trenérů, tak si není na co stěžovat.
Co je Vaším fotbalovým snem?
Můj fotbalový sen je v Anglii. Miluji atmosféru anglického fotbalu, úplně mě fascinuje jak tam kluby fungují, jak jsou propojeny s fanoušky.
Kdo je Vaším brankářským vzorem?
Přímo jeden vzor nemám. U Neuera se mi líbí skvělá hra nohou a chytání na čáře, u Harta s Oblakem styl chytání celkově, takže se snažím pochytit od každého něco a být komplexnější.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.