Nomiaci do sestavy kola jsem nečekal, umím hrát lépe, říká vítězný hráč kola Jakub Vaníček

V prvním kole diváckékého hlasování Ondrášovka KP ovládl divácké hlasování Jakub Vaníček, krerý hájí dres nováčka a týmem je FK Komárov. Svým výkonem pomohl v prvním utkání porazit velmi silné Nespeky, navíc se jeho týmu podařilo udržet vzadu nulu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jste nováčkem v Ondrášovka KP. S čím jste do sezóny šli?
Do nové sezóny v KP jsme šli určitě s pokorou a respektem ke všem soupeřům, kteří jsou na vyšší úrovni, než tomu bylo minulý rok v I.A třídě, kde jsme většinu zápasů vyhráli. Na druhou stranu už jsme v AGRO poháru dokázali vyřadit a porazit silné soupeře z přeboru, jako je Lhota, Hřebeč a Kutná Hora. Tím jsme zjistili, že tam nebudeme jen do počtu.
Kolikrát se týmům do vyšší soutěže nechce. Jak to probíhalo u Vás v kabině, věděli jste hned od začátku, že postup přijmete?
Do krajského přeboru jsme chtěli a měli jsme i jako předsezónní cíl, postoupit. Navíc jsme vyhráli I.A třídu už tři kola před koncem soutěže. Máme skvělou partu plnou výborných fotbalistů, myslím, že na to máme.
Jaké jsou cíle pro tuto sezónu 2019/2020 v KP?
Cíle jsme si žádné konkrétně nestanovili. Chtěli bychom hrát klidný střed tabulky, a když se bude dařit, tak se pohybovat v horní polovině. Tato soutěž je ale pro nás neznámá, o týmech nemáme moc informací, takže uvidíme. Tím, že jsme vypadli z Mol Cupu, můžeme hrát opět AGRO pohár, bylo by fajn ho obhájit.
Ve středu jste prohráli v Mol Cupu s třetiligovým Vltavínem jen o gól. Může tento zápas pomoci do dalších zápasů?
Středeční zápas s Vltavínem nám ukázal mnoho. Myslím, že nám tento zápas ukázal, že se dá hrát s každým, po celý utkání jsme byli vyrovnaným soupeřem týmu ze špičky třetí ligy. Kdybychom proměnili 100% šanci v 75. minutě, věřím, že bychom překvapení dotáhli do konce, bohužel se tak nestalo a pět minut před koncem jsme inkasovali. Fanoušci nám ale po zápase tleskali a já jsem hrdý na náš tým. Ukázali jsme skvělý a týmový výkon.
První kolo jste odehráli v Nespekách, což nebyl lehký soupeř na úvod. Co můžeš k tomutu utkání říci?
Lehké utkání to určitě nebylo, stejně tak, jako jsme vyhráli my 1:0, mohlo utkání dopadnout klidně naopak. Bylo to vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. Třech bodů z venku si velmi vážíme a budeme je chtít teď potvrdit doma se silnými Klíčany.
Byl jsi zařazen do sestavy kola a následně jsi fanouškovské hlasování ovládl. Čekal jsi nomiaci a překvapilo Tě, že jsi poměrně s velkým náskokem vyhrál?
Abych pravdu řekl, tak jsem nominaci moc nečekal, protože vím, že umím hrát lépe než v zápase v Nespekách. Na druhou stranu jsem tam vyhrál spoustu soubojů a udrželi jsme vzadu nulu i ve složení, na které nejsme úplně zvyklí, protože naše legenda a skvělý hráč L. Kaufman se zranil v předkole Mol Cupu. Možná jsem v sestavě čekal spíše Vencu Komínka, který dal jediný gól zápasu, nebo Hejciho (David Hejcman), který chytil nějaké šance soupeře. Ale, když už jsme se tam dostal já, tak jsem ve vítězství věřil, protože máme hodně skvělých fanoušků, kteří nás jezdí podporovat i na venkovní zápasy a asi dost hlasovali (smích).
Jaký je tvůj tip na umístění FK Komárova na konci sezóny?
Tipoval bych, že skončíme mezi top pěti týmy, ale je to těžké, můžou přijít zranění, pokles formy, nebo cokoliv jiného a bude všechno jinak.
Včera jsme mohli vidět na evropské scéně černý den pro český fotbal. Jak tuto situaci vidíš Ty sám?
Samozřejmě včerejší černý den v pohárově Evropě není dobrý, jak už z pohledu koeficientu, tak i proto, že týmy přijdou o cenné zkušenosti a finanční odměny od UEFA. Já sám fandím plzeňské Viktorce, která bohužel teď neoplývá formou, ale včera byla lepším týmem a postup si zasloužila, ale bohužel se to nepovedlo. Sparta si prohrála dvojzápas už minulý týden v poslední desetiminutovce a u Boleslavi se projevila asi nezkušenost, dělilo ji od postupu pár minut.
Jediným českým zástupcem na evropské scéně bude SK SLavia Praha. Bude hrát Ligu mistrů nebo Evropskou ligu?
Přál bych si ji v Lize mistrů, za minulou sezónu by si to zasloužila. Ovšem Kluž bude velmi těžký soupeř, ale jestli chce Slavia hrát proti top týmům z Evropy, tak musí přes takového soupeře přejít a já jí věřím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.