Bystřice mě vysvobodila z Nového Města, poodhaluje Mazel

Michal Mazel z Bystřice nad Pernštejnem hodnotí duel v Humpolci, popisuje svoji kariéru a mluví o svém bystřickém angažmá.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Příspěvek do kasy mě čeká určitě...v naturáliích (smích)
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil?
Dozvěděl jsem se o tom v pondělí večer. V hlasování mě podporovala hlavně rodina a taky nějaký ten hlas od kamarádů padl.
Sezónu jste zahájili ziskem třech bodů v Humpolci. Jak bys zápas zhodnotil?
Na zápas s Humpolcem jsme si věřili. Vyšel nám parádně vstup do utkání a celkově první poločas se odehrál v naší režii. Druhý poločas už byl větší boj, ale výsledek jsme si pohlídali.
V dalším kole hostíte Velkou Bíteš. Co od zápasu čekáš?
Určitě to nebude lehký zápas. Bíteš má dobrý a bojovný tým. Nám budou v zápase někteří hráči chybět kvůli práci. Každopádně si myslím, že půjde o vyrovnané utkání a v domácím prostředí to zvládneme a potvrdíme tři body z venku.
Co říkáš na reorganizaci moravských soutěží?
Já s tím nemám žádný problém. Aspoň nemusíme jezdit takové dálky, jak tomu bylo v minulosti a na atraktivitě to určitě také neubralo.
I přes svůj mladý věk jsi v kariéře prošel několika kluby. Jak vzpomínáš na mládežnická léta v Jihlavě?
Tak na léta v Jihlavě určitě nejde zapomenout. Každopádně nemůžu říct, že by mi tento klub chyběl. Vzpomínám jenom na dva trenéry, kteří mě trénovali a fotbalově posunuli vpřed. Určitě jsem tam poznal plno kamarádů se kterými jsem v kontaktu i nadále.
Poté jsi se vrátil do Nového Města, kde jsi nastupoval v divizi. Tam tvoji kariéru pozastavilo zranění a přes půl roku jsi nehrál. Co se ti stalo?
Bohužel přišel úraz kolene a už se to jenom vezlo. Pořád jsem se do toho nemohl dostat. Když se zranění obnovilo, tak jsem pořádně nezahrál tak dva roky. Doufám, že jsem si smůlu vybral na hodně dlouho.
Na začátku loňské sezóny jsi se objevil v dresu Havlíčkova Brodu, ale po dvou měsících jsi se vrátil do Nového Města. Co se stalo?
Člověk dělá v životě chyby a tohle byla právě jedna z nich. Chodit do Brodu byla chyba. Po vzájemné domluvě s trenérem jsme hostování ukončili, dokud to ještě šlo.
Loňský podzim jsi hrál za béčko Nového Města. Na jaře jsi neodehrál ani minutu. Jak se upekl přestup do Bystřice. Kdo tě oslovil?
Byl jsem domluvený s Bystřicí už v zimě, když jsem tam jezdil trénovat. Bohužel jsem byl bez zápasového vytížení, protože už jsem v sezoně nastoupil za dva kluby. Oslovil mě Petr Sodomka a Pavel Trávníček s Oldou (Trenérem). Tímto bych chtěl Bystřici poděkovat, že mě vysvobodili z Nového Města a věřili mi.
Co od svého angažmá v týmu divizního nováčka čekáš?
Myslím si, že máme tým na to, aby jsme hráli střed tabulky. Pokud se nám budou vyhýbat zranění a kluci nebudou pracovně odjetí, tak je to v našich silách.
Jaké máte ambice?
Hrát střed tabulky a v klidu se vyhnout boji o záchranu.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Chelsea FC.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Fotbal jsem začal hrát v pěti letech. Rodiče mě přivedli k fotbalu, když viděli, jak si chodím kopat s klukama za barákem.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
V mládežnických kategoriích jsem rád nastupoval v útoku, ale postupně se ze mě stal krajní záložník.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Je to můj koníček už od malička.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Děláte svoji práci se zájmem a chutí, takže rozhodně na portál fotbalunas.cz musím vzhlížet jenom pozitivně.
VÝBĚR MICHALA MAZLA:
Největší kliďas týmu:
Petr Sodomka
Největší srdcař týmu:
Olda
Největší bavič týmu:
Dudla (smích)
Nejrychlejší hráč týmu:
Troufnul bych si říct sebe
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Marek Svoboda
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.