Daniel Cahel: Na trenéra nebudu naštvaný, když koupí něco dobrého k pití

Jeho mužstvu se v úvodním soutěžním kole příliš nedařilo, když se vrátilo z Jakubčovic s prázdnou, takže si dvaatřicetiletý slavkovský fotbalista Daniel Cahel spravil náladu alespoň v této anketě. O pozici nejlepšího hráče kola se dlouho přetahoval s Patrikem Adamčíkem z Darkoviček, ale nakonec kraloval, když posbíral téměř polovinu všech hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Jak jste prožíval hlasování a jak velkou radost vám tohle vítězství udělalo?
Nijak zvlášť jsem to neprožíval, ale musím říct, že z toho mám samozřejmě radost. Vítězství v této anketě mě potěšilo.
Kde všude jste sháněl hlasy a čím se teď odvděčíte svým podporovatelům?
Hlasy mi vesměs posílali kamarádi. Dozvěděl jsem se, že hlavně Jimi Morisch z Vávrovic byl hodně aktivní. (úsměv) Dále mě podpořili kluci z kabiny, kam donesu láhev kvalitního pití a něco dobrého na zub.
V naší anketě jste triumfoval už poněkolikáté, ale zřejmě poprvé to bylo po prohraném utkání. Nepřekvapila vás trošku nominace a zkuste se ještě krátce vrátit k zápasu s Jakubčovicemi...
Abych řekl pravdu, tak jsem byl z nominace překvapený. Zápas s Jakubčovicemi se mi těžce hodnotí. Kdo tam byl, ten si udělal obrázek...
Podle mých informací Slavkov dost poškodili rozhodčí. Můžete prosím popsat nejkontroverznější momenty? Co se vám nelíbilo?
První gól soupeře neměl platit kvůli faulu na Diska (Tomáš Dietrich – pozn. redakce). Vzápětí se nám povedlo vyrovnat, ale pánové rozhodčí měli jiný názor, protože odpískali ofsajd, který vůbec nebyl. Výkon rozhodčích byl prostě tragický!!!
Vaše šance dost snížila i spousta absencí. Proč jste se nesešli kompletní a jak to bude v tomto směru vypadat v dalších kolech?
Když si někteří jezdí na výlety, tak je to těžké pro celé mužstvo. Doufám, že v příštích zápasech už budeme kompletní.
V neděli na domácím stadionu přivítáte Vřesinu. Co víte o tomto soupeři a s jakou taktikou vyběhnete na trávník?
Přiznám se, že o tomto soupeři nic nevím. A naši zápasovou taktiku takhle veřejně neprozradím. (úsměv)
Jaké vůbec máte v soutěži ambice? S jakým umístěním v tabulce byste byli spokojení? A koho považujete za hlavního kandidáta postupu, případně sestupu?
Ambice jsou jasné, chceme se pohybovat v klidném středu tabulky. Jinak kdo postoupí anebo naopak sestoupí, to je v tuto chvíli těžké říct. Je teprve začátek sezony.
Vy osobně jste na podzim nastupoval spíše sporadicky, když jste častěji kopal za slavkovské béčko. Proč jste to v létě přehodnotil a zapojil se do přípravy A-týmu?
Během jara jsem byl zraněný, takže jsem se chtěl nejprve rozehrát v béčku. Nic jsem nepřehodnotil, jen jsem se s trenérem bavil o tom, co bude dál a on mi řekl, že mám ještě vydržet.
V minulosti jste se většinou pohyboval v útoku, teď v Jakubčovicích jste operoval na postu stopera. Kde vám to více vyhovuje a nebyl jste naštvaný, že vás trenér Rubý dává dozadu?
Většinu svého života jsem nastupoval buď v útoku nebo právě na pozici stopera, takže mi to nevadilo. Zároveň ale musím říct, že na trenéra nebudu naštvaný, když koupí něco dobrého k pití. (smích)
Ve Slavkově pomalu dochází ke generační obměně, když se kádr každým rokem dost omlazuje. Co na to říkáte? A máte si vůbec s mladými co říct?
Je dobře, že se to omlaďuje, ale mrzí mě, že nemáme více odchovanců. Někdy si samozřejmě mezi těmi mladými připadám jako dědek, ale to k tomu patří. Jinak nemám problém si pokecat prakticky s kýmkoliv. Na věku nezáleží.
Kromě krátké epizody ve Vávrovicích hrajete celý život za Slavkov. Co pro vás tento klub znamená a neuvažoval jste někdy o tom, že byste působil dlouhodoběji jinde?
Myslím si, že ve Slavkově už snad dohraju kariéru. Nějaké velké fotbalové plány už nemám. Přece jen jsem v nejlepším fotbalovém věku, takže už se asi nikde posouvat nebudu.
Kde pracujte, čím se rád zabavíte ve volném čase a jak jste si vůbec užil dovolenou?
Pracuju jako řidič. Poslední dobou jsem s manželkou a kamarády začal chodit na procházky, takže poznávám okolí. Dovolenou jsem si užil na takových 50 procent, protože byla z větší části pracovní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 8. 2019 12:51
Blahopřeji k hráči kola.
Mám dotaz k panu Holotovi redaktorů.
Proč ještě není vyhlášen hráč roku děkuji za odpověď Dušan