Za každý start za áčko jsem rád, říká hráč kola Petr Pubal

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Petr Pubal – SK Slavoj Volyně, v zápase proti Sedlici začal v základní sestavě a blýskl se dvěma góly, Volyně vyhrála na hřišti Sedlice 1:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. V zápase proti Sedlici jste vyhráli 3:1. Dal jsi dvě branky. Která z nich byla hezčí a zkus nám ji popsat?
Myslím, že hezčí byl první gól, který jsme dal po Kubyho (Jan Kubeš) centru z pravé strany hlavou o zem. Moc gólů hlavičkou nedávám, proto si ho asi cením víc. Druhý gól padl po podobné situaci a zase po centru Kubyho, který jsem levačkou uklidil do brány podél brankáře. Chtěl bych tímto poděkovat našemu nastávajícímu tátovi za přihrávky na druhý a třetí gól v životě za áčko.
V Sedlici jsi nastoupil v základu, překvapilo tě to, nebo jsi to čekal?
Nepřekvapilo, protože jsem se už v týdnu po posledním zápase s Dražejovem, kdy jsme nastoupil do druhého poločasu, bavil s trenérem Pikolonem, že mi dá šanci a pravděpodobně budu hrát od začátku. Jsem rád, že mi to vyšlo, a že jsem splatil jeho důvěru a přispěl k výhře na závěr sezony. Pomohla nám i spolehlivá obrana v čele se stoperem Lukášem Paslerem a brankářem Tomášem Mrázem.
Věkem jsi ještě dorostenec, ale nastupuješ i za B tým a teď i za A tým. V dorostu jsi zaznamenal osm gólů, za béčko tři a za áčko taky tři branky. Na jakých pozicích v těchto týmech nastupuješ?
V dorostu hraji převážně na stoperu nebo ve středu zálohy a za béčko de facto to samé. Za áčko jsem rád za každý start a pozici si nevybírám, když dostanu příležitost, tak většinou na hrotu útoku, protože ve středu zálohy je velká konkurence a na kraji u lajny tolik nejsem zvyklý nastupovat.
Jaké jsou největší rozdíly v těchto tří soutěžích?
Kdybych měl srovnávat dorost a béčko mužů, tak po technické stránce je to zhruba podobné, ale v dorostenecké I. A třídě se více běhá a naopak mezi chlapy v béčku je fotbal důraznější a silovější. Áčko je úplně jiný fotbal – oproti oběma zmíněným soutěžím daleko rychlejší a nastupují proti nám mnohem lepší a zkušenější fotbalisté.
Chodíš na tréninky s dorostem, A týmem, nebo to nějak kombinuješ?
Letos nás nebylo tolik, tak trénujeme převážně dohromady. Tréninky vede David Pikolon.
A s kým jsi na tréninku nejčastěji ve dvojici?
Nejčastěji asi s Hájkysem (Petr Hájek), se kterým jsem letos nastupoval jak v dorostu, tak za dospělé týmy.
V příští sezóně budeš opět naskakovat ve všech třech soutěží? Která tě nejvíce baví?
Nejvíce mě baví samozřejmě hrát za áčko, protože se hraje před nejlepší diváckou kulisou a zahraji si po boku lepších fotbalistů, ale chápu, že si ve svém věku nemůžu vybírat a jsem rád i za starty ve zbylých dvou týmech. Rád si zahraji se svými vrstevníky z dorostu i kamarády z béčka.
Jste jako tým spokojení se sezonou v I.B třídě sk. B s devátou příčkou?
Asi jsme si představovali, že skončíme na vyšších příčkách tabulky, ale poté, co se nám tolik výsledkově nedařilo a ztratili jsme třeba zbytečné body porážkou 0:4 na hřišti posledních Chelčic, tak jsme rádi, že jsme se alespoň zachránili a udrželi pro Volyni krajskou soutěž.
Mini dotazník Petra Pubala:
Hráč s nejlepší kopací technikou v týmu?
Náš kapitán Martin Malina, který má výbornou kopací techniku a je mu de facto jedno, kterou nohou kope.
Nejrychlejší hráč v týmu?
Pepa Procházka, pokud tedy nepočítám srazy před zápasy nebo tréninky. Tam je vždycky poslední. (smích) V zápasech je jinak vždycky nejrychlejší.
Nejdůraznější hráč v týmu?
Tonda Mack. Souboje s ním bolí nejenom soupeře při mistrácích, ale nikdo proti němu nechce hrát ani na tréninku.
Nejlepší hlavičkář v týmu?
Michal Nový, u kterého se mi líbí, že dokáže prodat i přes menší postavu svůj výskok a odhad na balon, takže většinu soubojů ve vzduchu vyhrává. A hodně gólů hlavou dává také Jirka Brabec.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.