ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 14.kolo Zlínský | Krajský přebor - Skaštický fotbalista Ondřej Zavadil je odchovancem Chropyně a myslí si, že ani v Divizi nebudou hrát Skaštice druhé housle

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, vyhráli jste hladce na horké půdě v Nevšové, jak utkání z Tvého pohledu probíhalo?
Mockrát děkuji. Myslím, že jsme si utkání užili a na předvedené hře a výsledku to bylo znát. Byl to takový obraz, který jsme se snažili předvádět celou sezónu. Ne vždy to bylo ideální, ale v Nevšové jsme ukázali, čeho jsme schopni. Je pravdou, že se utkání hrálo již v uvolněné atmosféře, ale chtěli jsme si ho zkrátka užít, a to se povedlo.
Domácím jste oplatili porážku z Poháru KFS, ale popravdě řečeno, byli jste k němu velmi blízko?
Tahle porážka v nás zůstane asi hodně dlouho. Úplně jsme nepředvedli náš standartní výkon a ztroskotali jsme na neproměnění rozhodujících šancí. Pro soupeře cenný skalp gólem v poslední minutě. Takový je ale fotbal. Náladu jsme si spravili vítězstvím Krajského přeboru, což je pro nás dostatečná náplast.
U vás ve Skašticích naopak probíhá rekonstrukce hřiště, jak to tam v této chvíli vypadá?
Rekonstrukce se týká hlavně travnaté plochy a jak to u nás vypadá? Krásný anglický trávník už vyhlíží začátek nadcházející sezóny.
Postoupili jste do Divize E, co od ní očekáváš a kdo budou podle Tebe největší favorité soutěže?
Je to ohromný úspěch pro Skaštice jako obec a pro nás jakožto neskutečnou partu lidí, která se tu kolem fotbalu točí. Od vedení přes fanoušky až po hráče se vše sešlo dokonale a společně můžeme dál pokračovat ve své jízdě. Soutěž bude určitě kvalitou zase o něco výše než Krajský přebor, ale nějaký přehnaný respekt určitě není na místě a všichni ve Skašticích se na tuto výzvu těšíme. Soupeři se osobně nezaobírám, ale líbí se mi fotbalové pojetí Slavičína a Kozlovic, které bych pasoval do role spolufavoritů.
Kde začínala Tvoje fotbalová kariéra a na kterém postu nejraději hraješ?
Mé první fotbalové krůčky se odehrály v nedaleké Chropyni, kde jsem od přípravky začínal s fotbalem. Rád hraji ve středu hřiště, nejlépe na postu tzv. desítky, ale bez problému se podřídím potřebám týmu a své roli v něm.
Na které trenéry nejraději vzpomínáš?
Byla jich taková spousta, že by se asi neslušelo konkrétně jmenovat. Každý nás hlavně v mládežnických kategoriích Kroměříže fotbalově posunul o něco výše a rozvinul v nás zase o kousek více fotbalový um.
Myslíš si, že Váš stávající kádr bude na Divizi stačit?
Necháme se překvapit, zda vedení osloví nějaké posily, ale i kdyby ne, tak se s tím popasujeme, jak nejlíp umíme a uvidíme na co to bude stačit. Máme ohromnou výhodu v kolektivu, který ve Skašticích je, takže spolu jako tým určitě nechceme hrát druhé housle i v soutěži jako je Divize.
Jak se Ti líbí ve Skašticích a kdo patří k tahounům týmu?
Skaštice mi přirostly k srdci po velmi krátké době. Takový kolektiv, týmový duch a vše s tím spojené jsem nikde jinde neměl možnost poznat a zažít. O tahounech se asi bavit nemusíme. Náš motor a kormidelník v jedné osobě je skaštický patriot Zdeněk Konečník, bez kterého si fotbal ve Skašticích neumím představit. Gólový přínos je jedna věc, ale máme v něm i velkou osobnost, která nemá v takových soutěžích obdoby.
Kdy Vám začíná příprava a se kterými týmy se v ní potkáte?
Začínáme 10. července 2019 a myslím, že příliš přátelských utkání neodehrajeme a necháme si touhu a radost z fotbalu na mistrovské zápasy.
Kdo Tě nejvíc podporuje ve Tvé fotbalové kariéře?
Od malička určitě rodina v čele s taťkou a dvěma dědečky, kteří pro mě obětovali spoustu svého času, za což jsem jim velice vděčný.
Jaké je Tvé zaměstnání či studium a jaké jsou Tvé koníčky?
Stále studuji a doufám, že ještě nějakou dobu budu. Mimo fotbal a školu jsem pro každou srandu, rád si zahraju jakýkoli sport, mám rád turistiku, kolo, cestování. Rád trávím čas s dobrými přáteli.
Kde budeš trávit letošní dovolenou?
Měli bychom jet s rodinou někam za teplem. Ale určitě i během léta nějaká turistika nebo pár dnů mimo každodenní stereotyp proběhne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.