V příští sezóně se budeme chtít dostat na lepší příčku, přeje si hráč kola Jan Novák

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Jan Novák – TJ Spartak Žebrák. V posledním kole jeho tým porazil první Tlustici 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji již ke třetímu vítězství v naší anketě pro hráče kola! To první bylo po 9. kole, druhé po 17. kole a třetí teď po 26. kole. Jakého vítězství z těchto tří si nejvíce ceníte?
Moc Vám děkuji. Upřímně nevidím velký rozdíl, vždy mě do motivace snad dostala kvalitní hra, proto mám radost z každého vítězství.
Když se vrátíme k zápasu, tak 36. minuta přinesla důležitý okamžik. Když A. Vokáč využil přihrávky od D. Pergla a vsítil gól. To se nelíbilo domácímu týmu, kvůli údajnému ofsajdu, který pomezní rozhodčí č. 2 nezamával a domácí J. Ungr za protesty vyfasoval červenou kartu. Jak jste to viděl vy? Sice z vaší pozice stopera to moc dobře vidět nešlo, ale zkuste…
Z mé pozice, a tedy postavení na hřišti, které jsem v ten okamžik měl opravdu nemohu posoudit. Každopádně díky této akci došlo dle mého k rozhodnutí celého zápasu – Adam Vokáč krásným zakončením zvyšoval náš náskok a Ungr, který je z mého pohledu pro tlustickou hru velice důležitý naopak tým velmi oslabil.
V utkání padly nakonec dvě červené karty a spoustu žlutých, bylo to hodně bojovné utkání?
Nemyslím si, že by se jednalo o nějak extra vyhrocený zápas. Z naší strany jsme se snažili hrát opět do těla a být důrazní. Žluté karty spíše za přerušování hry než za velké zákroky. Po zbytečné červené pro Ungra přišla i zbytečná pro našeho Davida Pergla, který sáhl na balon rukou a dostal druhou žlutou.
Vy jste se vrátil do sestavy po pár zápasech po zranění achilovky. Už jste ji plně vyléčil, nebo jste musel jít kvůli nedostatku hráčů?
Hrát jsem šel spíše z důvodu velké chuti užít si poslední zápas sezóny na hřišti, a ne za zábradlím. K tomu mi pomohl bohužel i nedostatek hráčů, měli jsme pouze jednoho na střídání.
Hrajete za Spartak Žebrák, víte něco o historii tohoto klubu bez googlení? (smích)
Pro mě se jednalo ve Spartaku o první sezonu, kterou osobně hodnotím jako povedenou. Je tu neuvěřitelná parta lidí, která si tu fotbal užívá a každý se snaží přispět, jak může. Vedení v zázemí a podmínkách pro hráče, hráči naopak v přístupu k tréninku a zápasům. Vím, že Spartak hrával soutěže výš a bude se tam chtít postupně opět dostat, ale jinak o historii klubu přehled nemám.
Jak je kabina spokojená se čtvrtým místem?
Na letošní sezónu se kabina doplnila o několik hráčů, nového trenéra a vedoucího mužstva. Pravděpodobně se jedná o nejmladší tým v okresu a šlo o sezónu, kde byl plán se poznat, sehrát se, zapracovat na taktice a dát hře řád. To se povedlo a sezóna pro nás byla tedy úspěšná. V té příští se budeme už chtít jistě dostat na lepší příčku.
Nakonec jste na první místo ztratili sedm bodů, kde byl největší rozdíl v tom, že jste nad prvním tým zaostávali?
Rozdíl byl díky bodovým ziskům, který si Tlustice vybojovala již po podzimní části. Za to, že se nyní jedná „pouze“ o sedm bodů může fakt, že Tlustice v okamžiku jistoty postupu začala o body přicházet. Bylo pár zápasů, kdy jsme k bodům soupeřů hodně sami přispěli, což mohla být i nováčkovská daň. (úsměv)
Mini dotazník Jana Nováka:
Nejlepší brankář v soutěži?
Ostatní týmy nijak nepozoruji, takže za mě náš Lukáš Kačírek, který je jak perfektní gólman, tak i super člověk do party.
Máte radši podzimní nebo jarní část sezóny?
Rozhodně jarní. Raději se budu na zápase opalovat než běhat v rukavicích. (smích)
Tým, proti kterému nerad hrajete?
To je pro mě tým, který má ubrečené hráče. Když chci rozdat, měl bych umět i přijmout. Přeci jen nehrajeme šachy.
Proti komu naopak hrajete rád?
Tuhle sezonu jsem si rád zahrál v Broumech, kde jsem dříve hrál. Na hřišti mají super pivo a měl jsem to kousek. (úsměv)
Největší kliďas v týmu?
Kliďasové hrají fotbal??

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.