Zahrát si s bráchou v jednom dresu, to by byl splněný sen, přiznává starší z bratrského dua a hráč 31. kola ČFL Richard Jukl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 31. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Předposlední kolo opanoval útočník Záp Richard Jukl, který nejdříve snižující trefou pomohl svému týmu v přestřelce na hřišti Štěchovic k remíze, aby pak přidal ještě proměněný pokutový kop v rozstřelu, který zápský mančaft dokázal strhnout na svou stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Richarde! Gratuluju k výhře v anketě o hráče kola předposledního kola. Víš, kdo tě svými hlasy nejvíce podpořil?
Ahoj, děkuji za gratulaci. Abych řekl pravdu, tak nevím a překvapilo mě to, každopádně bych chtěl všem za to poděkovat.
Ve Štěchovicích to muselo být dle výsledku pěkně divoké! Jak jsi to viděl ty? A popiš nám svoji trefu!
Zápas to byl opravdu divoký. Nám se první poločas opravdu nepovedl a zaslouženě jsme ho prohráli 3:1. Nevím, co se dělo o poločasové pauze v naší kabině, protože jsem se rozcvičoval, ale do druhé půlky jsme nastoupili v úplně jiném rozpoložení a zcela zaslouženě jsme skóre otočili v náš prospěch. Byla jen škoda, že jsme v závěru udělali penaltu a ztratili tak vítězství. Jinak můj gól padl zhruba po druhém doteku s míčem, co jsem byl na hřišti. Obdržel jsem balón ze strany na střed a měl kolem sebe hodně prostoru, tak jsem si ho posunul a vystřelil zhruba z 35 metrů. Míč zaplaval, skočil před brankářem, který si zřejmě vybral slabší chvilku a srazil ho pouze za tyč.
Jak jste v Zápech spokojeni se sezonou? Na jaře jste poztráceli hodně bodů.
Se sezónou určitě spokojení nejsme. Cílem bylo soutěž vyhrát. Podzim nám vyšel na výbornou, ale jaro se nám opravdu nepovedlo a velký bodový náskok jsme ztratili prakticky během jednoho týdne.
Jak sezonu hodnotíš individuálně?
Sezónu nemůžu určitě hodnotit pozitivně, spíše to byla asi nejhorší v mé fotbalové kariéře.
Už víš, zda budeš pokračovat v příští sezoně v Zápech, nebo tvé kroky povedenou jinam?
To je stále ještě ve hvězdách (smích). Rozhodne se během příštích několika dní. Zvažuji různé varianty.
Jsi odchovanec Hradce Králové, kterému sezona v druhé lize nevyšla podle představ a nepostoupil. Lákalo by tě se do dresu Vortoků vrátit a pomoci jim k postupu? Nebo jakým směrem by se tvá kariéra měla ubírat?
Nevím, jestli bylo jejich prioritním cílem postoupit, jelikož jim město stále ještě neschválilo stavbu nového stadionu. Klub má ambice hrát pravidelně první ligu a myslím, že by si to zasloužilo i celé město, ale dokud nebude stadion postaven, tak je možná lepší hrát ligu druhou. Já jsem si v Hradci už svoje léta pravděpodobně odsloužil, teď je řada na bráchovi, který tam hraje, takže mu budu spíše fandit a držet palce. I když představa, že si spolu zahrajeme bok po boku, nás provází od dětství.
Co je kromě fotbalu náplní tvého života?
Mám rád sport obecně. Ve volných chvílích rád hraji tenis, badminton nebo v zimě hokej. S přítelkyní rádi cestujeme a vymýšlíme různé aktivity. Nejsem ten typ člověka, co přes den vyspává nebo rád lenoší. Dodělávám také poslední ročník vysoké školy, takže to zabere poměrně hodně času.
Předpokládám, že v období volna se budeš věnovat odpočinku. Vyrazíš někam do ciziny na dovolenou?
Bohužel období volna si moc odpočinku neužiji, jelikož se na konci června chystám na státnice, tak momentálně svůj veškerý volný čas investuji do studia.
Poslední otázkou se vrátíme k ČFL a její nové podobě. Ta se totiž rozdělí na dvě skupiny po 16 účastnících, jelikož přibudou některé B-týmy prvo- a druholigových klubů. Co říkáš této novince?
Myslím, že juniorská soutěž byla úplně o ničem a hráči tam spíše stagnovali, než aby se vyvíjeli. To, že se týmy vracejí zpět k B-mužstvům a mladí hráči budou hrát dospělý fotbal, je určitě krok k lepšímu.
Děkuji za rozhovor a přeji pohodové volno a hodně zdaru na státnice!
Díky moc.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.