Všichni v týmu chceme postoupit, takže to zvládneme, burcuje před posledním kolem smíchovský Jakub Krčál

Hráčem 25. kola se stal záložník vedoucího Smíchova Jakub Krčál a my ho pro vás samozřejmě vyzpovídali. Smíchovští si mohou v sobotu zajistit postup do 1.B třídy, k čemuž potřebují uhrát na Unionu alespoň bod. Krčál ale prozradil, že s hrou na remízu se on a jeho spoluhráči určitě nespokojí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jak takové individuální ocenění chutná?
Je to super, jsem překvapen. Vůbec jsem s tím nepočítal, ale jsem hlavně rád, že jsme zvládli ten zápas, že nám to snad pomůže k tomu, abychom mohli postoupit. Už jsme k tomu blízko.
Naposledy jste přehráli béčko Rapidu jasně 8:0. Tak jaký to byl zápas?
Nastupovali jsme s tím, že potřebujeme tři body, že to máme v našich rukách, respektive nohách. Podařilo se nám dát kolem desáté minuty gól, pak už jsme se celkem trápili. Naštěstí na konci půle jsme dali ještě dva rychlé góly a druhý poločas už v podstatě kontrolovali a zápas byl náš.
Vy jste v utkání dvakrát skóroval. Popsal byste nám své zásahy?
U prvního gólu jsem dostal přihrávku na vápně, prosmýkl se mezi dvěma hráči a levou nohou vystřelil nahoru k tyči. Druhý gól byla situace 3 na 2. Spoluhráč vystřelil, odrazilo se to ke mně a já už měl snadnou práci. Byla to dorážka do prázdné brány.
V sobotu hrajete poslední zápas na Unionu, kam samozřejmě pojedete s cílem zajistit si postup, který máte ve svých rukách. Jak těžké utkání očekáváte?
Když se podíváme na tabulku, tak Union je na čtvrtém místě. Hráli jsme s nimi i finále okresního poháru. Tam jsme prohráli na penalty, ale byl to dobrý fotbal, na tuhle soutěž až nadstandardní. Nebude to tedy nic jednoduchého, ale věřím, že do toho dáme všechno. Myslím, že všichni v týmu chceme postoupit, takže to zvládneme.
K postupu Vám stačí i bod. Budete se to snažit brát jako každé jiné utkání a hrát na vítězství, nebo se to vědomí, že postačí i remíza, může dostat do hlav hráčů?
Myslím, že všichni budeme chtít vyhrát. Pokud chceme uspět ve vyšší soutěži, tak bychom stejně měli všechny zápasy tady zvládnout a hrát na výhru. Ne přemýšlet o bodu.
Předpokládám, že po zápase Vás čeká dokopná. Jak se těšíte?
Těším se moc. V týmu jsem nový, jsem tam půl roku, takže kluci si mě ještě trochu oťukávají, já zase je, ale těším se. Snad druhý den vstanu (smích).
Jak jste říkal, v týmu jste nový. Tak v jakých klubech jste strávil předchozí fotbalovou kariéru?
Fotbalově vyrůstat jsem začal jako malý žáček ve Stodě. Poté jsem na rok přestoupil do Vejprnic. Ve dvanácti letech jsem přešel do Viktorky, kde jsem byl do juniorky. Pak jsem šel na dva roky do Rokycan, kde jsme hráli divizi a poté jsem ze studijních důvodů odjel do Španělska. Tam jsem studoval, poté se vrátil a zamířil do Německa. Tam jsem hrál rok a půl nízkou soutěž. Po návratu jsem měl pauzu a poté mne oslovil trenér, pan Sulek, se kterým se známe, protože spolu trénujeme na Viktorce děti a šel jsem na Smíchov, za což jsem rád.
Jakým typem hráče jste? Jaký post Vám nejvíce vyhovuje?
Určitě střední záloha.
Máte oblíbené fotbalisty a kluby?
Už od mala to byla Barcelona a v poslední době se mi hodně líbí Liverpool. Jakým způsobem hraje, všechno aktivně, dopředu, napadání. A pokud mám jmenovat vzory, tak Kaká, který působil v AC Milan, a když už jsem zmínil Liverpool, tak také Steven Gerrard.
Jaké máte mimo fotbal koníčky?
Věnuji se trénování desetiletých dětí, což je moje druhá práce i můj koníček. Hrozně mě to baví. Pak hodně sleduji seriály a jiné sporty. Například badminton, plavání, atd.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.