Cíl jsme splnili, těší Lukáše Havla z Humpolce

Humpolecký Lukáš Havel hodnotí duel v Havlíčkově Brodě a mluví o motivaci k zápasu se Stráním. Hovoří i o splněném cíli i svém třetiligovém snu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Tak určitě, pokladník i pokladna, už se třesou.
Sledoval jsi samotné hlasování o hráče kola?
Ano, na začátku měl více hlasů Matěj Těšík, ale poté co moji kamarádi a fanoušci začali sdílet odkaz na sociální sítě, jsem se dostal do čela a už ho neopustil (smích).
V minulém kole jste jednoznačně vyhráli v Havlíčkově Brodě. Jak bys zápas popsal?
Začátek zápasu nám nevyšel, jak jsme potřebovali, a i proto jsme prohrávali 1:0. Poté nás nakopl gól ze standardky na 1:1. Do poločasu jsme dokázali skóre otočit a přidat i třetí branku. To myslím bylo klíčové. V druhém poločase jsme ustáli prvních deset minut a pak přidali další dvě branky. Jsem rád, že jsme vyhráli a splnili si cíl, dostat se před Havlíčkův Brod...
Sezónu zakončíte doma se Stráním. Co od zápasu čekáš?
Že nastoupím od začátku, moc jsem toho kvůli zranění na jaře neodehrál, proto bych rád hrál. Hned po zápase máme dokopnou, takže chceme určitě vyhrát.
Jak bys zhodnotil premiérovou sezónu Humpolce v divize a jaké budou cíle v dalším ročníku?
Jiná soutěž, lepší týmy, lepší hráči. Cíl byl zachránit se, a ten jsme splnili. Cíl na další ročník, jsme v kabině sice ještě neprobírali, ale myslím, že budeme chtít na podzim udělat co nejvíce bodů a pojistit si záchranu už v prvním poločase sezóny.
Letos jsi si zahrál za humpolecké áčko, béčko i céčko. Můžeš nám jednotlivé týmy popsat a říct, co tě na nich baví?
Za céčko jsem odehrál minulý ročník 2018/19 a vyhráli jsme společně III. třídu Pelhřimovska. V tomto týmu vždy kazím věkový rozdíl (smích). Jak my kluci rádi připomínají, mohl bych být jejich syn. Kluci si fotbalem dělají hlavně radost a žížeň. V juniorce, která hraje I.A třídu skupiny „A” kraje Vysočina, jsem odehrál celý podzim letošní sezóny. Je to tým převážně složený z kluků, kteří nemají v týdnu čas na tréninky, což je škoda, protože většina z nich jsou skvělí fotbalisté. V kádru A týmu jsem od července minulého roku. Na podzim jsem posbíral nějaké ty minutky, jinak jsem hrál v juniorce. Od zimní přípravy, už se dostávám pravidelně do základní sestavy. Bohužel mě od prvního kola s Blanskem trápily svalové problémy. Na jaře jsem toho tedy moc neodehrál. V áčku sice pořád hrajeme fotbal pro zábavu, ale na vyšší úrovni, a taky už máme nějakou odpovědnost vůči klubu i městu.
Kdo tě přivedl do Humpolce?
Ve třinácti letech jsem zkusil pár tréninků v Humpolci, líbilo se mi tu, a tak jsem sem z Čejova přestoupil. V mladším dorostu po sestupu z dorostenecké divize o mě projevil zájem Havlíčkův Brod. V Brodě se tehdy hrála, jak divize dorostu, tak třetí liga dorostu, tak jsem si řekl proč to nezkusit. Zde jsem působil čtyři úspěšné sezóny. Poslední sezónu v Brodě, jsem hrál za B tým a dělal asistenta trenéra u mladšího dorostu. Zpět do Humpolce mě přivedl předseda humpoleckého oddílu Václav Duben. Přivedl mě jakožto hlavního trenéra mladšího dorostu. V Humpolci jsem teď druhou sezónu, dostal jsem se do kádru áčka, zahrál si první zápas v divizi a sním stejně jako celý klub o třetí lize.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Liverpool FC a Bohemians 1905
Kdo je tvým fotbalovým vzorem?
Táta a Karel Horký
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem v devíti letech v TJ Sokol Čejov. K fotbalu mě vždy vedl můj táta. Proto bych mu chtěl prostřednictvím tohoto článku poděkovat.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Zvládám všechny, ale nejraději hraji u lajny. Každopádně pro trenéra jsem střední záložník, což mi nevadí, dokážu se přizpůsobit, a hlavně jsem rád, že hraji.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je celý můj život. Stejně tak i pro moji rodinu. Táta hraje v céčku, brácha se mnou v A týmu a dva mladší bráchové v přípravce.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Stránka je super. Člověk si zde může přečíst články z nižších soutěží. Nejvíc čtu články od hráčů kola, člověk pak má více informací, co se děje v ostatních týmech.
VÝBĚR LUKÁŠE HAVLA:
Největší kliďas týmu:
David Maršík
Největší srdcař týmu:
Pavel Štěpán a Tomáš Kopic
Největší bavič týmu:
Daniel Šerý
Nejrychlejší hráč týmu:
Ondřej Tomovič, Jan Pešek
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Bratr Matyáš Havel a jeho „kojenecké“ pecky (smích)
Děkuji za rozhovor.
Já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.