Do každého zápasu jdu s tím, že ho chci vyhrát, říká odhodlaně Jaroslav Grill

Městečko zaspalo začátek zápasu a Mšec dvakrát udeřila. Ohnivci však ukázali týmovou sílu a zápas otočili ve svůj prospěch. Především díky výbornému výkonu Jaroslava Grilla, který se trefil hned dvakrát a pomohl svému celku nadále držet naděje na první místo v tabulce rakovnického OP.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za dva góly a výkon proti Mšeci si dostal nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi zařazení do top jedenáctky?
Nečekal jsem to, ale dělal jsem všechno proto, abych se tam dostal. To, že jsem jí ovládl, přikládám za vinu spoluhráčům, protože se blíží dokopná a protože ji chceme mít nejveselejší, tak i tohle je za pokutu. Náš pokladník je nekompromisní, jsem si vědom toho, že to bude nemalá pokutka.
Jak se ti se Mšecí hrálo? Přeci jen to byl pro vás důležitý zápas...
Hrálo se mi dobře, bylo hezké počasí, kvalitní soupeř. Na hřiště jsem se vrátil po zranění, tak jsem se moc těšil. Pro nás je každý zápas důležitý, jdeme do každého zápasu na 100%, občas i na 120%. Já osobně jdu do každého zápasu s tím, že ho jdu vyhrát!
Městečko je ve hře o postup do vyšší soutěže. Je reálný přesun Ohnivce od I.B třídy?
Tak reálné to určitě je, mančaft by na to byl. Myslím si, že o tomhle musí rozhodnout vedení klubu a ať se rozhodnou jakkoliv, bude to správné rozhodnutí.
Kdy a kde jsi udělal první fotbalové krůčky?
To už je hodně dávno. Začal jsem na Tatraně, kde mě trénoval Béda Koch a přivedl mě tam táta s dědou.
Kdo má v kabině hlavní slovo, kdo chodí neustále pozdě, kdo dělá srandu a kdo je největší manekýn?
V kabině má hlavní slovo vždycky trenér, ale Jirka Urban ho výborně doplňuje. Tak pozdě chodil zásadně Míra Hajný, ale ten se raději zranil tak, že už chodil jen na pivo, tam pozdě nepřijde, většinou tam na nás už čeká. Největší srandu v kabině dělá nás nespoluhráč JJzL (Jirka Juna), ale ten se vrátil před jarem zpátky do Libušína, stále s námi chodí trénovat, když není jinak vytížen. Manekýni jsou tam skoro všichni,ale největší asi Zelí (Venca Zelenka).
Tvou předností na hřišti je také velmi dobrý fyzický fond. Děláš ještě nějaký sport kromě kopané?
Rozhodně si nemyslím, že můj fyzický fond je velmi dobrý, ale na okres to asi stačí. Uvidíme na letišti v Rynholci, jak mám dobrý fyzický fond. Fotbal mám jako druhořadý sport, který hraji převážně jen na jaře. Hlavně hraji hokej tady v Rakovníku.
Jak se dají dva sporty především o víkend skloubit, když je např. zápas ve stejný den?
Je to jednoduché, pokud mám hokej, dávám přednost hokeji. Do Městečka jsem šel s tím, že když budu mít hokej, tak prostě chodit nebudu, s tím souhlasili a zatím nám to fungovalo. Když jsem hrál v Mutějkách, dokázal jsem třeba odehrát poločas fotbalu a pak celý zápas v hokeji, ale na to teď nemám dost dobrý fyzický fond (smích).
Kdo je tvým fotbalovým vzorem a k jakému hráči sis nikdy sympatie nenašel?
Můj fotbalový vzor byl vždycky Arjen Robben, je to jezdec a dříč. Nemám rád fotbalisty, co fňukaj a že jich je... Teď se mi nejvíce nelíbí Neymar, kvality má, o tom žádná, jen se ho nesmí nikdo dotknout.
Jaký názor máš na nadstavbovou část nejvyšší české fotbalové soutěže? Jsi jejím zastáncem nebo odpůrcem?
Moc to nesleduji, ale myslím si, že je to udělané tak, aby koeficient českého fotbalu byl co nejvyšší. Jsem spíše zastáncem systému, kdy to určí tabulka, protože fotbal se nehraje třeba jen na podzim, nebo jen na jaře. Za mě byl starý systém lepší.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity, když nejsi zrovna na hřišti?
Jsem sportovec srdcem i duší, takže se volnočasově věnuji úplně všemu, co se zrovna naskytne. Hlavně teda v podzimní části hraju více hokej, ale teď třeba jezdím na kole, chodím běhat, hraju tenis, squash a teď jsem nově začal hrát badminton, kde jsem byl mile překvapen, jak je to náročné. Rád mám i outdoorové aktivity jako je turistika, ferraty a lezení.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.