HRÁČ KOLA MILAN MACEK o Jíkvi a zkušenostech ze zahraničí

Nejlepším hráčem 24. kola se na základě výsledků našeho hlasování stal jíkevský obránce Milan Macek, jehož jsme tím pádem vyzpovídali nejen ohledně vysoké výhry nad Semicemi, ale mimo jiné i jeho zajímavé kariéry.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Představte se prosím čtenářům, kteří Vás neznají.
Zdravím, jmenuji se Milan Macek a je mi 46 let, hraji jako obránce za Jíkev.
Za jaké kluby jste hrával dříve?
Od 17 let jsem kopal divize a ČFL, pak pak jsem odešel do zahraničí. V Rakousku jsem odehrál 8 let, v Německu 3 roky, fotbalem jsem se živil. Nižší české soutěže jsem si zkusil poprvé až ve 36 letech.
A vždy jste hrával obránce?
Když jsem byl mladší, tak většinou útočníka, al postupně jsem se přesunul do defenzivy.
Semice B jste přejeli 10:0. Byly opravdu tak špatné?
Kvalitou byly rozhodně horší, to jistě. Do karet nám však hrálo to, že jsme se sešli v silné sestavě, to jsme pak v rámci soutěže asi skoro neporazitelní. To, jak se zrovna sejdeme, naše výkony hodně ovlivňuje. Soupeř navíc hrál sympatický fotbal a snažil se to dohrát důstojně, nebetonoval. I díky tomu jsme pak dali tolik gólů.
Kdo byl tento rok Vaším nejlepším a nejhorším soupeřem?
Nejsilnější byl samozřejmě Slovan Poděbrady, nejhorší byly týmy z poslední čtveřice, ohrožené sestupem.
Jíkev dala ze všech týmů v soutěži zdaleka nejvíce branek, čím to je?
Máme velmi kvalitní mužstvo, mnoho hráčů si prošlo dorosteneckou ligou a podobnými soutěžemi. Zároveň jsme ofenzivně ladění, všichni chceme útočit a dávat góly, pak to vypadá takto. Zároveň pak ale vzhledem k našemu místu v tabulce i docela hodně branek dostáváme, protože v obraně zůstávají okénka, i když se to v poslední době zlepšilo.
Z kraje jara jste se ale trochu trápili.
To sice trochu ano, ale měli jsme velmi těžký los, hráli jsme se zbylými třemi týmy z vedoucí čtyřky, herně jsme nepropadli a prohry byly o gól. Mrzelo nás to, ale nebyla to taková tragédie. Spíše mě mrzí zápasy v Kostelní Lhotě, kam nás dorazilo jen deset, a v Hrubém Jeseníku.
Celkově jste se sezónou spokojen?
Já osobně ne, vždy chci být první. Druhé místo ale naší sezóně odpovídá. Jak říkám, je to u nás hodně o tom, jak se zrovna sejdeme, a vzhledem k tomu je to asi celkem fajn...
Jaké máte ambice na příští rok?
Určitě chceme hrát na prvních příčkách tabulky a bavit diváky, jak máme ve zvyku. O postupových ambicích ale zatím mluvit nebudu, bude záležet, koho udržíme a koho třeba ještě přivedeme.
Letní přípravu také ještě neplánujete?
Určitě ji nebudeme řešit před koncem této sezóny, má to čas. O čem zatím vím, je srpnový zápas s internacionály Bohemians během oslav 100 let klubu. Tímto na na něj také všechny čtenáře srdečně zvu!
Odpočinete si v létě chvíli od fotbalu?
Možná ten týden, ale mě ten fotbal pořád tak baví, že opravdu nemám potřebu od něj odpočívat. Věnuji se ale i jiným sportům, třeba tenisu či běhu, tak si najdu čas i na ně. S tím mimochodem souvisí, co vytýkám mnoha dnešním mladým hráčům - soustředí se jen na jeden sport a pak nejsou schopni třeba ani udělat kotoul. Jinak ještě doplním, že se vždy na každý zápas těším, ale bohužel se najdou hráči, kteří v okresním přeboru předvádí zákroky na zlomení nohy. Měli by myslet na to, že se fotbalem bavíme, každý víkend si chceme kopnout a jinak máme své životy, práce a rodiny...
Vzkážete něco fanouškům a čtenářům?
Choďte dál na naše zápasy, hrajeme to pro naši i vaši radost a myslím, že se nám to tuto sezónu dařilo!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.