Doufám, že se ještě o prvního fleka popereme, hlásí Patrik Hána z Dlouhého Újezdu

Titul pro hráče kola jste svými hlasy tentokrát přiřkli Patrikovi Hánovi z Dlouhého Újezdu. Ten přispěl dvěma góly k vysoké výhře svého týmu nad Stráží. Fotbalista druhého týmu tabulky nám poskytl rozhovor, v němž hodnotí poslední zápas, zamýšlí se nad tím, proč se jeho týmu v poslední době přestalo dařit a prozradil také, kde nasbíral své největší fotbalové zážitky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Co pro Vás znamená, že jste obdržel nejvíce hlasů právě Vy?
Děkuju moc za gratulaci. Popravdě jsem vůbec nečekal, že získám nejvíc hlasů, protože když jsem koukal na průbežný hlasování, tak jsem tam něco ztrácel, ale nakonec se to tam u mě vyšplhalo a určitě mě to těší.
Prozraďte, bude Vás ocenění v kabině něco stát?
Tak určitě (smích). Náš pokladník už mi to hlásil předem, takže s tím počítám. U nás v kabině je to celkem přísný, ale o to pak bude bohatší dokopná (smích). To k tomu fotbalu patří.
Do sestavy kola a následně hráčem kola jste byl zvolen za utkání se Stráží. V něm jste potvrdili roli favorita vysokým vítězstvím. Jak byste ten duel zhodnotil?
V poslední době se nám vůbec nedařilo a do zápasu se Stráží jsme šli s tím, že za každou cenu musíme vyhrát a trošku si i nahnat skóre. Hlavně jsme soupeře nechtěli podcenit a chtěli hrát od první minuty útočný fotbal. Hodně vysoko napadat, což se nám povedlo a jsme za to rádi.
V zápase jste dvakrát skóroval. Důležitý byl zřejmě především první gól, kterým jste už ve 4. minutě otevřel skóre zápasu. Jak moc vám, jako týmu, ten gól pomohl a uklidnil?
Myslím si, že ten gól pomohl hodně. V koncovce se nám celkově nedaří a dát branku hned takhle na začátku zápasu určitě pomůže celému mančaftu. Pak nehrajete tolik pod tlakem a jak už sem říkal, v tomhle zápase jsme prostě vyhrát museli.
Popsal byste nám své trefy?
První gól byl po pěkný akci, kdy mě vlastně spoluhráči nabídli míč do stoprocentní šance. Centr do vápna, kde se vyšponoval spoluhráč a hlavní pokladník Luboš Marcelo Pernglau, hlavou mi to připravil přímo před gólmana a já už jsem jenom uklízel z první k tyči. Ve druhém případě se tam po chybě jednoho z obránců ke mě odrazil míč. Přede mnou jenom poslední obránce, toho jsem trošku se štěstím obhodil a pak už jenom zavřel oči a po zemi mezi nohy propálil gólmana.
Dlouhý Újezd dlouho působil suverénně a vypadalo to, že jedete na postup. Před duelem se Stráží ale přišla série čtyř porážek v řadě, která vyvrcholila debaklem v Úněšově. Máte nějaké vysvětlení, proč se týmu přestalo dařit?
Na tuhle otázku bych sám rád znal odpověď. Na trénincích se jezdí, maká, souboje skoro na krev a přijdou zápasy a všechno je jinak. Neproměněný šance, na druhý straně nesmyslný chyby v obraně. Bohužel se nedařilo celkově jak jednotlivcům, tak to bylo potom znát i na celém týmu.
Naštěstí pro vás ztrácely i další týmy z čela, takže jste stále plnohodnotně ve hře o první místo. Jak vidíte šance v závěrečných třech kolech?
Myslím si, že máme kvalitní tým. Hodně kluků má zkušenosti z vyšších soutěží a doufám, že se ještě o prvního fleka popereme. Měli jsme celkem těžký los, teď nás čeká Chodová Planá venku. Tam to bude určitě nejdůležitější zápas a bude to boj. Potom doma Chodov a poslední zápas do Plané. Myslím, že všechna tři utkání můžeme vyhrát a uvidíme, jak budou hrát ostatní. Podle posledních výsledků je vidět, že může ztratit i favorit s posledním, tak to bude ještě zajímavé.
Pojďme se věnovat Vám. Prozraďte nám, v kolika letech jste začal s fotbalem a jakými jste prošel kluby?
S fotbalem jsem začal někdy v 5 - 6 letech. Začínal jsem v Tachově, kde jsem hrál od přípravky přes žáky, dorost až do chlapů. Přes tři roky jsem ještě působil v mládežnickém projektu Česko - Německá Fotbalová Škola, kde jsem zažil nejvíce zážitků, co se fotbalu týče. Jezdili jsme hodně po světě, na střídačku trénovali v Česku a Německu. Tréninkové kempy, Mini Mistrovství světa, kde jsme hráli proti týmům jako je Bayern Mnichov, Slavia Praha, Glasgow Rangers, Werder Brémy. Na to vzpomínám asi nejradši. Z Tachova jsem ještě přestoupil do Tj Rozvadov, kde jsme hráli Krajský přebor a po rozpadu týmu přestoupil sem do Sparty. :-)
Jakým klubům fandíte? A máte oblíbené fotbalisty?
Oblíbených fotbalistů mám víc. Patří mezi ně třeba Cristiano Ronaldo , Zlatan Ibrahimović, nebo také legendy jako David Beckham či Pavel Nedvěd. Ale tým je jenom jeden a to Manchester United, to je velká srdcovka. Letos bych si chtěl splnit sen a podívat se na Old Trafford.
Jaké máte kromě fotbalu záliby?
Fotbal mi zabírá hodně času. Když už ho nehraju na hřišti, tak si to ještě rozdáme s kámošema na konzoli. Nedávno se mi narodil prcek, tak se snažím trávit co nejvíce času s rodinou. Jsem rád, že mě rodina a přítelkyně ve fotbale podporují a vždycky podporovali už od malička. Tímto bych jim chtěl všem poděkovat a děkuji také všem, kdo mi dávali hlasy. :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.