Tomáš Dufek rád vzpomíná na víkend, v němž vstřelil šest gólů

Kouřim dokázala otočit zápas proti Třem Dvorům ze stavu 0:3 na konečných 5:3. Jedním ze strůjců byl střelec tří gólů Tomáš Dufek. A nejen o tomto zápase jsme si spolu povídali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k zisku ocenění hráč kola. Co pro vás znamená?
Z ocenění mám samozřejmě radost, je to poprvé, co jsem toto ocenění získal. Hlavní radost mam hlavně z toho, že jsme se všichni tři nominování dostali na medailová místa. Hlasování se zúčastnil celý kádr. A já osobně jsem hlasoval spíše pro kluky.
Jaké bylo utkání proti favoritovi?
Do zápasu jsme šli s tím “neudělat ostudu” a užít si zápas proti zkušeným borcům. Moje úkoly jsou většinou každé utkání stejné. A jelikož moji předností je střela a rychlost, tak uteč a vystřel. (smích)
Co v zápase rozhodlo?
Jak už jsem říkal, hlavni bylo neudělat ostudu. Myslím, že červená karta pro soupeře byl jeden z důležitých momentů. A po fyzické stránce je na tom náš tým momentálně dobře a za to můžeme poděkovat našemu trenérovi. Díky Bóžo. A soupeři naopak došly.
Dal jste tři branky. Která byla nejpovedenější?
Rozhodně ten třetí, ani ne kvůli provedeni, ale protože byl vítězný. Radost byla nepopsatelná. Takovýhle obrat jsem ještě nezažil.
Dáváte tolik gólů častěji?
Bohužel jsem náchylný na zranění, tak toho moc nenahraju. Takže jsem střelec? To nikdo neví.(smích) A co se týče těch gólů, tak čtyři góly proti Plaňanům. Ale jednou jsem měl v dorostu tak vydařený víkend, že jsem dal dva góly za B mužstvo, druhý den ráno dva za dorost a odpoledne dva góly za A tým.
Jaké místo na hřišti je pro vás nejlepší?
Hraju v útoku už od malička a post bych neměnil, jsem spokojený. Preferuji spíše pravou nohu, ale levá mi problém nedělá.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
S fotbalem jsem začínal v pěti letech v Dobrém Poli. K fotbalu mě přivedl táta s bráchou. Od té doby není zápas, aby tam nebyl můj táta, za což mu chci poděkovat.
Pochopil jsem tedy správně, že jste dobropolák?
Ano pochopil.(smích) Letos jsem proti nim hrál poprvé zdravý a na zápas jsem se velice těšil. Ale nervozitu jsem samozřejmě měl. Byla radost zahrát si doma. A ještě větší radost z gólu z trestného kopu. Ale už se moc o dění v jejich klubu nezajímám. Soustředím se jen na nás.
Co dalšího patří mezi vaše koníčky?
Rád koukám na seriály. Ve volném čase chodím běhat a cvičit. Hodně času strávím s kamarády.
Co vám nejvíce chutná?
Nejraději mám těstoviny s kuřecím masem. Uvařit to bohužel sám neumím, ale nejlépe to vaří moje maminka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.