Dočkal se prvních gólů v mužské kategorii. Lukáš Frček se snaží ve Vimperku zúročit i rady Jana Zušťáka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Osmnáctiletý vimperký útočník Lukáš Frček zaujal svým výkonem, který korunoval dvěma góly do sítě Strakonic. Co nám prozradil v rozhovoru?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V osmnácti letech jste dvěma góly vystřelil týmu bod. Jaké jste měl po zápase pocity, jaké byly reakce spoluhráčů a trenéra?
Tak hlavně jsem byl šťastný, že se mi konečně podařilo skórovat za muže. Obzvlášť, když tyto góly znamenaly bod. Na druhou stranu jsem byl trochu zklamaný, že se nám nepodařilo vyhrát. Kluci měli radost určitě se mnou, protože se na gólech podíleli taky a udělali mi to jednoduché. Trenér mě tam kvůli gólům posílá, takže myslím, že jsem svoji práci splnil.
Byl to váš nejpovedenější zápas v kariéře?
Nejpovedenější zápas asi určitě ne. Myslím, že jsem hrál už i povedenější zápasy, ale byly hlavně za dorost. Věřím, že když budu dále pracovat na tréninkách, takovéto zápasy budou přicházet častěji i za muže.
Věkem jste ještě dorostenec. Kolik jste toho odehrál v aktuální sezóně za muže?
Už na podzim jsem chodil na většinu zápasů a na hřiště jsem se dostával hlavně jako náhradník. Teď na jaře chodím na každý zápas, ze začátku jako náhradník a ve dvou zápasech jsem nastoupil v základní sestavě. Jsem rád, že mi trenéři dávají důvěru, snažím se jim to vždy vrátit výkonem na hřišti.
Po zápase vás na dálku chválil i kanonýr Jan Zušťák. Trénoval vás v Písku? Jaký to byl kouč?
Honza mě v Písku trénoval myslím půl roku a nemám si na co stěžovat. Jako vynikající útočník mi dal spoustu rad, které se teď snažím zúročit. Dá se říct, že se snažím přiblížit jeho výkonům :-D. Jako trenér chtěl vždy vyhrát. Chtěl po nás hlavně 100% nasazení a útočný fotbal.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Přál bych si příští rok vyhrát se starším dorostem Krajský přebor. Tým na to kvalitní máme, tak doufám, že se nám to povede. Co se týče mužů, chtěl bych se s Vimperkem jednou podívat také do kraje.
Vimperk zažil úžasný podzim, ale o to bídnější má zatím jaro. Čím to je?
Hlavně je to způsobeno marodkou. Máme zraněných hodně hráčů a skoro každý zápas tak hrajeme v jiné sestavě. Myslím, že nehrajeme špatný fotbal, jen nám chybí dávat góly a na ty se přece hraje.
Jaká panuje v kabině nálada? Stále čekáte na první jarní výhru a bojujete o to si co nejdříve zajistit příslušnost k I.A i pro příští rok…
V kabině panuje trochu nervózní nálada, všichni bychom si přáli už vyhrát. Věřím ale tomu, že se nám to už podaří zlomit a setrváme v I.A třídě i pro příští rok.
V dalším zápase hostíte Vodňany, jak si na ně věříte?
Vždycky jsou to vyrovnané zápasy, plné osobních soubojů, ale také dobrého fotbalu. O víkendu to nebude jiné, jsou o místo před námi a body potřebují také. My ale hrajeme doma, kde nás požene hodně fanoušků. Tak kdy jindy vyhrát, když ne teď?
Jste velkým fanouškem Slavie. Je vimperská kabina spíše právě slavistická, nebo sparťanská?
V kabině je nás asi vice slávistů, což je dobře, tak to má přece být :-D.
VÝBĚR LUKÁŠE FRČKA:
Nejrychlejší hráč týmu:
Jakub Pospíchal
Největší kliďas týmu:
Jan Čech
Největší bavič týmu:
Když je v kabině, tak Milan Sedláček, jinak Jakub Pospíchal.
Hráč s nejzajímavějším zaměstnáním v týmu:
Těžké říct, polovina týmu jsou policisti :-D.
Největší hvězda soutěže:
Pro mě můj bývalý trenér z Písku Honza Zušťák.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.