Fotbal hraju hlavně proto, že mě baví, říká žďárský brankář Jiří Havlík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Jiří Havlík ze Žďáru nad Sázavou, který jistým výkonem v brance přispěl k vítězství proti Moravci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, gratuluji k vítězství v anketě a zeptám se, jak vypadal zápas z tvého pohledu?
Moc děkuji a stejně tak všem, kteří mi poslali hlasy. Před zápasem jsem si vzpomněl, jak těžko jsme na podzim hráli u nich, to jsem hrál ještě v poli. A čekal jsem podobný souboj, ale hned od prvních minut bylo jasné, že to tak náročné nebude. Kluci z Moravce přijeli hodně oslabeni a stejně jako my měli pouze jednoho na střídání. Bohužel pro ně se hned v prvním poločase dva zranili a museli dohrávat v deseti. I tak jsme měli celý zápas jasnou převahu, ale v posledních zápasech nás hodně trápila produktivita, tak jsem z brány mohl jen doufat, že se nám to podaří v tom to zápase prolomit. A taky že ano. Pár šancí jsme neproměnili ale několik gólů jsme dali, zápas si pohlídali a mohli jsme ho v klidu dohrát.
Vybavuješ si v utkání zákrok, který byl dobrý/důležitý?
Těch zákroků jsem neměl tolik. Asi nejdůležitější byl hned v prvním poločase, kdy na mě šel jejich útočník sám. V té době jsme vedli 1:0 a kdyby mě prostřelil a srovnali, ještě víc by se Moravec zatáhl a udělal nám to těžší, ale naštěstí se tak nestalo. Ve druhém poločase na mě toho šlo ještě méně ale ta jedna dalekonosná střela, která mířila do rohu brány mi nadělala poměrně hodně práce.
Jak jsi ty osobně spokojený se svým výkonem v utkání?
Jsem spíš typ člověka, který hledá chyby. Pár dobrých zákroků jsem měl, ale spíš se soustředím na to, co jsem mohl vyřešit lépe.
Jak vidíš naděje české fotbalové reprezentace na postup na Euro 2020?
V posledních letech je to s českým fotbalem bída. Proto budu rád, když naši reprezentanti neudělají ostudu a budou hrát kvalitní, nebojácný fotbal a třeba nakonec překvapí.
Máš nějaký tým, kterému fandíš?
Jednoznačně FC Barcelona. To je srdcovka už několik let.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Když ještě hrál, byl to Carles Puyol. Dále samozřejmě Lionel Messi a z brankářů trojice Alisson Becker z Liverpoolu, barcelonský Marc-André Ter Stegen nebo Kepa Arrizabalga z Chelsea.
Jaké máš záliby?
Sporty, tím myslím snad všechny, na které si člověk vzpomene (úsměv). Hlavně turistika, tu naprosto zbožňuji, dál cyklistika, plavání nebo tenis.
Máš v paměti nějaký, podle tebe nejlepší, moment, který jsi ve fotbale zažil?
Osobní zážitek bude asi před třemi lety, když jsme hráli proti Koutům. Byl už skoro konec zápasu a prohrávali jsme o dvě branky. Peny (Tomáš Peňáz) mi hodil aut asi na půlce hřiště, já si ho posunul a někde kolem půlkruhu jsem vystřelil. Nevím, jak mě to v té chvíli mohlo napadnout, ale sedlo mi to a balon zaplul do branky. Byla jen škoda, že jsme to aspoň k remíze nedotáhli. A týmový určitě ještě z dorostenecké kategorie proti Spartě Brno. Všech 11 nás hrálo jako Barcelona. Na hřišti jsme si dělali, co jsme chtěli a vyhráli nakonec 14:2.
Kam bys to chtěl ve fotbale dotáhnout?
To, že mě fotbal živit nebude, jsem pochopil už dávno. Hraju hlavně proto, že mě to baví. A pokud budu předvádět dobré výkony, budu rád, když bych si mohl jednou zachytat za naše áčko, a potom kdo ví (úsměv), ale držím se při zemi.
Jaký je tvůj oblíbený filmový a jaký hudební žánr?
U obou je to hodně různorodé. Mám rád filmy, které mě vtáhnou do děje, nějaké drama, historické filmy ale i sci-fi. Zbožňuju filmy od Quentina Tarrantina a jako oddechovku beru filmy na motivy marvelovských komiksů. V hudbě jsem zastáncem klasiky i moderních kousků. Od AC/DC, Nirvany nebo Queenů až po Macklemore, Avicii nebo třeba Twenty one pilots.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.
Taky díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.