V Rapidu jsem našel skvělou partu v čele s legendou panem Myslivečkem, říká Dan Matějka

Hráčem 26. kola KPM jste zvolili Dana Matějku z plzeňského Rapidu. Nyní se tak můžete podívat na slíbený rozhovor s tímto šikovným středopolařem..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dane, gratuluji k titulu Hráč kola. Čekal jsi, že zvítězíš?
Děkuji. Přiznám se, že jsem průběh hlasování ani nesledoval a dost mě to překvapilo. A to prý ani maminka nehlasovala (smích).
Jaké byly tvé fotbalové začátky?
Začínal jsem asi v 6-ti letech v Běšinech u Klatov, odkud pocházím. V mladších žácích jsem už hrál v Klatovech, kde jsem vydržel celých 15 let. Zahrál jsem si žákovskou ligu, divizi dorostu a později i chlapskou divizi.
Před angažmá v Rapidu jsi dlouhou dobu působil v Klatovech, co tě do Plzně přivedlo?
Byla to práce a stěhování. Bydlím už nějakých 5 let v Plzni a neustálé pendlování se těžko stíhalo. S těžkým srdcem jsem se nakonec rozhodl najít něco tady v Plzni. Rapid mi doporučil můj kamarád Roman Vonášek a jsem mu za to vděčný, našel jsem tady skvělou partu včele s legendou panem Myslivečkem.
Máš nějaký fotbalový vzor či oblíbený fotbalový klub?
Odmala fandím Spartě a Arsenalu. Konkrétně ta Sparta je v Plzni trošku zvláštní, ale na „stará“ kolena se už asi přeučovat na Viktorku nebudu. Vždycky jsem obdivoval Rosu, jen škoda, že ho tak brzdila zranění. Tohle máme podobné, taky mi občas přijde, že jsem asi ze skla.
Jaký post na hřišti ti sedí nejlépe?
Během těch let jsem hrál opravdu všechno, začínal jsem dokonce jako brankář. Ale mám rád míč a tak mi sedí nejvíc střed zálohy. I když poslední dobou spíše z nouze hraji trošku výše.
Teď již k duelu se Zručí, jak jsi vstřelil své branky?
Moc takových gólů nedávám, obě branky byly po rohových kopech. První hlavou a druhá, to vím přesně, byla levou lopatkou.
Rapidu se na jaře daří a stoupá tabulkou, jak si takovéto zlepšení vysvětluješ?
Letos je tabulka neuvěřitelně vyrovnaná. V šesti bodech je snad 10 týmů, skoro nikdo tak nemá klid ohledně případné baráže. Takže je potřeba sbírat každý bod. Věřím, že to zvládneme.
Co kromě fotbalu děláš ve svém volném čase?
Snažím se věnovat manželce a nebo dalším sportům. Jako doplněk mám golf, hokej, občas zajdu na tenis a samozřejmě taky na pivo. Vedle toho hodně času trávím sledováním filmů a seriálů.
Chtěl bys vzkázat něco do kabiny, popřípadě naším čtenářům?
Raději nic vzkazovat nebudu, už takhle to bude drahé dost (smích).
Díky za rozhovor a ať ti to tam padá i nadále.
Také děkuji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.