Dalibor Brambora: Fotbal je pro mě vším, vůbec nevím, co budu jednou bez něj dělat!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Kdo mě k němu přivedl už fakt nevím, jelikož jsem starší než některé kluby,za které jsem hrál, ale začal jsem v žácích v Novém Městě za trenéra pana Veselého.
Kolik Vám je tedy let?
Je mi 53 let, teď jsem se koukal.(smích).
Chtěl jste být již od mala brankářem?
Já už ani nevím (smích), ale vzhledem k tomu, že byl brankář i můj děda, měl jsem to asi v genech.
Pamatujete si jestli jste vstřelil někdy branku?
No já góly spíš dostávám (smích), ale nastupoval jsem i v poli, když byla nouze a pár gólů jsem dal.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Za muže jsem poprvé nastoupil za béčko Města v Radostíně. Bylo to někdy po ll.světové válce a myslím, že jsme prohráli, ale kolik, to fakt už nevím. Všichni ještě slavili osvobození(smích).
Hrál jste za jiný klub než je D.Rožínka?
No tahle otázka mě donutila počítat. Nové Město, Bohemia Breeding R.S., VTJ Žatec, V.Z.Pezinok, Modeta Jihlava, Tj Pohledec, SAPELI Polná, FC Doubravník, SK Svratka, ASK Lipůvka, FC Nova Ves u Liberce a teď Baník pí.. Tam už asi zakončím kariéru, protože už žádnou lukrativní nabídku neočekávám, pokud teda na Mitrově v domově důchodců nezaloží oddíl. (smích)
Jak hodnotíte zápas v Křižanově?
Mám rád takové zápasy. Velké hřiště, krásná tráva, před zápasem pokropená. Fotbal se musel divákům líbit, hlavně těm našim teda, kterých s námi jezdí hodně. Jednu chvíli to bylo celkem vyhecovaný, ale mám to tak rád.
Vychytal jste nulu bylo to složité?
Složité ani ne, ale potěšilo mě to. Jednou tam měl balón teda neskutečný odskok, ale jinak to bylo v pohodě. Jsem hlavně rád, že mi nedal gól Dieter Bonrath z Kobry11(Alda Burian) i když se mě tam snažil jednou nachytat.
Byl jste zvolen hráčem 23.kola. Jak se vám chytalo v tomto zápase?
Chytalo se mi dobře, hřiště vlhké, měkké, krásná tráva, co víc si může gólman přát. Jen mi tam za brankou chyběl autodrom, kolotoč a létající kačeři. Vždycky když jsem tam hrál, byla pouť. Teď to tam nebylo a to mě trošku rozhodilo ze začátku. (smích)
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Na hřišti si rozumím se všemi, ale spíš mě vadí přístup některých spoluhráčů, jak k zápasům, tak k tréninkům. V posledních letech si kupodivu rozumím i s rozhodčíma. Sice někdy vyjedu, ale to je takové to zápalové. Po zápase už o tom nevím a spíš mě mrzí, že to někteří přenáší do osobní roviny. Co se děje na hřišti tam má zůstat.
Jaká si myslíte, že bude reakce spoluhráčů na vaši výhru v naší anketě?
No dřív každej donesl flašku a bylo to. Tak jsem zavedl, že vítěz musí donést do kabiny občerstvení nebo něco upečeného. Někteří už sondovali, co donesu. Zdeňkovi Horákovi jsem slíbil, že se se mnou může vyfotit.(smích)
Příští kolo vás čeká Bobrová, co od zápasu očekáváte?
V Bobrové jsem měl babičku, chodil do školy a jejich trenér Míra Roháček je můj spolužák. Očekávám zajímavý tvrdý zápas plný vzdušných soubojů a doufám, že potvrdíme body z Křižanova a vyhrajeme.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Můj rituál je to, že dvě hodiny před zápasem přijdu do kabin a klukům nachystám kabinu, jak se to dělá v lize. Rozvěsím dresy, poskládanám trenky a štulpny každému na místo, na stůl dám ovoce,sušenky,čokoládu,pustím muziku,umeju a nafoukám balóny a některým nepoučitelným vyházím ten jejich bordel, co maj na místech)smích). Někdo se tomu třeba směje, ale když přijdete do takové kabiny, je to úplně jiný pocit, každýmu bych to někdy přál zažít a mě to prostě baví.
Máte pro nás nějakou úsměvnou historku z kabiny?
Historky z kabin bych mohl vyprávět tři dny. Hlavně z té Slovanu Liberec, kde sem působil. Ale veřejné to je nepublikovatelný. Ale jednu jo. Měli jsme tam tehdy jednoho Brazilce a Kostaričana a oba byli tmavé pleti. V noci před předkolem EL v Bělehradě byl strašný řev u nich na pokoji. Když sem tam přišel, skákali po posteli, všechno rozházeny převrácený, házeli po sobě banány co nabrali na večeři a hádali se, kdo je větší opice a smáli se jak magoři.(smích)
Máte v paměti nějaký nejlepší, moment, který jste ve fotbale zažil?
To je zase spojeno s Libercem. Jednak to byla 4denni oslava titulu v Gambrinus lize a pak předkolo ligy mistrů se Spartakem Moskva za které hrál tehdy můj kamarád Radek Kováč. Velký zážitek byl taky stadion SCC Braga, který je vytesaný do skály a veškeré zázemí se nachází v několika patrech pod hrací plochou.
Co říká fotbalu vaše rodina?
Rodina mě určitě podporuje a přítelkyně mě jede občas podpořit i na zápas.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Koníček je hlavně fotbal, jezdím trénovat gólmany do Rakouska. Jinak se věnuji přítelkyni a psovi Panu Hošíčkovi a občas si zajedu na nějaký ligový zápas, kde hrají kamarádi.
Jaké máte zaměstnání?
Zabývám se prodejem veškerého fotbalového vybavení včetně kopaček od značek Nike, Adidas a puma a brankářských rukavic za nejlepší ceny. Tak se můžete klidně obrátit.
Oblíbený film nebo seriál?
Mám rád staré české filmy a seriály,francouzské komedie,válečné filmy a herce Jasona Stathama
Sledujete MS v hokeji, co zatím říkáte na výkony našich hokejistů?
Hokej nesleduji, protože mě nebaví. Že je MS poznám podle vlaječek na autech.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Tak jsem Sparťan a samozřejmě Slovan Liberec. No a pak fandím spíše klubům,kde mám kamarády nebo oblíbené gólmany.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Mé vzory uz dávno umřely(smích). Ale ne, v mládí jednoznačně Němec Harald „Toni“ Schumacher,to byl pro mě bůh . (pro mladší ročníky,není to ten pilot-smích) a nyní fandím kamarádům Davidu Bičíkovi , Petrovi Bolkovi a Matúši Kozáčikovi.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Chutná mi všechno na grilu, který mi koupila k narozeninám přítelkyně.
Oblíbené pití?
Espresso,Lmbrusco,radler
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě vším, vůbec nevím, co budu jednou bez něj dělat. Jednou o mě napsali v jednom komentu, že sem věčně mladej a toho se držím. Mladejm klukům, když do mě šijou říkám:“až ti bude tolik, co mě, budeš sedět na vozejku, v ruce držet joystick a já půjdu kolem tebe s taškou přes rameno[Název] na zápas(smích). Přeju Všem, aby Vás fotbal bavil a spoustu odehraných zápasů bez zranění. A děkuju všem, co mi dali hlas.
Také děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.