Soběslav má na to, aby okupovala vyšší patra tabulky, říká Aleš Kutner

Na hřišti Táborska se Soběslavi dařilo a zvítězila rozdílem třídy. Střelecky táhl svůj tým Filip Vaněk, který se trefil hned třikrát. Stejný počet asistencí však zaznamenal dvorní nahravač Aleš Kutner a nebýt jeho, těžko říci, že by se jeho týmu gólově až tak dařilo. Na výhře měl lví podíl, a tak v sestavě kola nesměl chybět. S oceněným hráčem nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hattrick v zápase zaujme více než tři asistence. Očekával jste nominaci do sestavy kola nebo jste zde viděl spíše autoru tří gólů Filipa Vaňka?
U Filipa se jedná o běžný výkon, takže jsem jeho nominaci nečekal. Moje nominace mě samozřejmě potěšila a chci tímto poděkovat za zvolení všem kamarádům, hlavně Vojta Říha na tom má lví podíl.
Filipovi nahráváte na góly hodně často. Jste na sebe zvyklí, jak dlouho spolu hrajete?
Hrajeme spolu teprve od začátku této sezóny, ale rychle jsme si na sebe zvykli. Nahrávat Filipovi je jednoduché, stačí to kopnout někam za obranu a počkat, až všem uteče (smích).
Když se někdo zaměří na vstřelené branky Soběslavi, budou zde kralovat dvě jména. To Vaše a Filipa Vaňka. Označil byste sebe a svého spoluhráče za tahouny týmu?
Jako tahouny nás vyloženě nevidím, od toho jsou tam přece jen ještě starší a zkušenější kluci. Nám to tam naštěstí letos padá a vracíme tím klukům jejich práci směrem dozadu, která u nás není zrovna dokonalá (smích).
Na jaře se Spartaku daří, přesto se nacházíte přesně v polovině tabulky. Kde byste si Vy sám osobně svůj tým představoval? Je střed tabulky vrchol nebo vidíte v týmu sílu a kvalitu na vyšší pozice v divizi A?
Před sezónou byl jasný cíl zachránit divizi i pro příští sezónu. Tento cíl se nám v minulém kole podařilo splnit, což nás těší. Myslím, že náš tým má na to, aby okupoval vyšší patra tabulky, snad se nám to bude v příští sezóně dařit hned od začátku.
Kde jste s fotbalem začínal a kdo Vás k němu přivedl?
Jako úplný prcek jsem začínal v Sezimově Ústí, konkrétně na Sokole. K fotbalu mě přivedl táta, který tam v té době střílel góly.
Popiště naším čtenářům krátce Vaši kariéru. Na jakou část angažmá vzpomínáte nejraději a naopak, je něco, co byste vzal zpátky nebo udělal jinak?
Po úplném začátku na Sokole jsem přestoupil na Větrovy, kde jsem odehrál přípravku. Do žáků jsem se vrátil zpátky na Sokol, odkud jsem v dorostu zamířil do dnešního Táborska. Tam jsem prošel všemi dorosteneckými kategoriemi až po juniorskou ligu. Do mužů jsem se vrátil zpátky na Sokol, odkud jsem loni v létě přestoupil právě do Soběslavi. Nejraději vzpomínám asi na divizní sezónu v dorostu v Táborsku (tehdejším Spartaku Sezimovo Ústí), kdy se nám sešel opravdu skvělý tým a hráli jsme až do konce o postup. Mrzí mě, že jsme loni se Sokolem spadli z krajského přeboru, ale kluci soutěž opět vedou a chystají se na návrat mezi krajskou elitu.
Koho máte za fotbalový vzor a k jakému vrcholovému fotbalistovi jste si nikdy sympatie nenašel?
Můj fotbalový vzor je jednoznačně Ladislav Šebek, to je pan fotbalista (jak o sobě často říká, smích). Z těch známějších to je určitě Isco z Realu Madrid. Nikoho, koho bych nemusel, asi nemám.
Jaký máte názor na nadstavbovou část české nejvyšší fotbalové soutěže? Jste její zastánce nebo odpůrce?
Přijde mi to zbytečně dlouhé, ke konci bych řekl, že už je to takové nezáživné. Určitě se přikláním ke staré verzi.
Jakému klubu vůbec v české lize fandíte a koho podporujete v zahraničí?
V české lize je to Slavia, jinak to snad ani nejde! V zahraničí fandím Manchesteru United, i když se tím teď nedá moc chlubit (smích).
Kdo je v kabině Soběslavi největší manekýn, kdo dělá srandu a kdo neustále chodí pozdě?
Tak tady musím prásknout asi sebe a Honzu Boháče, my si na tu vizáž hodně potrpíme. Srandu dělají všichni, v tomhle nikdo nijak nevyčnívá, každý trénink vás pobaví někdo jiný. Neustále pozdě chodíme všichni, v tom si nemáme co vyčítat.
Kdo má v kabině hlavní slovo? Je to Petr Bouchal, který má zkušeností na rozdávání?
Hlavní slovo v kabině má trenér, předseda a naše dvojka Mára Nývlt. Dále Bouchy a bývalý kapitán Honza Boháč, ale ty na nás křičí hlavně na hřišti.
Sledujete právě probíhající mistrovství světa v hokeji? Jaké jste před turnajem tipoval umístění našeho nároďáku a jak mu věříte nyní?
Mistrovství sleduji, s kamarády dokonce hrajeme fantasy tipovačku. Před šampionátem jsem tipoval, že prohrajeme s Ruskem ve skupině a ve vyřazovací části je porazíme. Tak snad se potkáme ve finále a můj tip bude úspěšný. Myslím, že máme na to Kanadu porazit a dostat se do finále.
Jaké jsou Vaše volnočasové aktivity, když nejste zrovna na hřišti?
Celkově rád sportuji, takže si buď zajedu někam na kolo nebo si zajdu do posilovny. Jinak rád trávím čas s kamarády a s přítelkyní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.