Ve Ždírci uděláme pro výhru vše, říká Šenk z Lanžhota

Peter Šenk z Lanžhota barvitě popisuje svoji branku z posledního kola a zamýšlí se nad formou svého týmu na hřištích soupeřů. Dozvíte se i to, komu fandí ve finále evropských pohárů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Jistě tě čeká nějaký příspěvek do kasy. Jaká je v Lanžhotě sazba za hráče kola?
Díky. Chlapci z kabiny moc dobře vědí za kolik to je, takže mě příspěvek do kasy nemine.
O víkendu jste doma porazili Žďár. Nečekal jsi trochu složitější utkání?
Samozřejmě jsme čekali těžký zápas. Na pohodě nám přidaly dvě rychlé branky v úvodu. Soupeř měl dvě šance, které neproměnil. Po pauze jsme přidali další dvě branky a zaslouženě jsme vyhráli.
Vsítil jsi uklidňující branku. Můžeš nám ji popsat?
Radim Kleiber poslal pěkný centr na zadní tyč, hráč Žďáru míč tečoval a přihrál jsem ještě Jankovi Bartošovi, který vystřelil do skrumáže a míč se ke mně odrazil. Já jsem svoji dřevěnou levou nohou nedal gólmanovi šanci (smích).
V dalším kole hrajete ve Ždírci. Co od zápasu čekáš?
Nečeká nás nic lehkého. Venku se nám nedaří, ale uděláme vše pro to, abychom si odvezli tři body.
Po domácí ztrátě s Humpolcem jste doma bezchybní. Ve čtyřech zápasech jste vždy vstřelili čtyři branky a po poločase jste vedli. Co za tím stojí?
Těžko říct. Doma se na náš výkon dokážeme více koncentrovat a hlavně dáváme góly. Podíl na to mají i naši fanoušci, kterých chodí celkem dost a za to jim chci poděkovat.
Venku jste naopak na jaře bodovali pouze v Bystrci. Jaké pro to más vysvětlení?
Myslím, že ani v jednom zápase jsme nebyli horším týmem. Rozhodlo to, že jsme na rozdíl od soupeřů nedali góly.
Osamostatnili jste se na šestém místo. S čím půjdete do závěrečných kol?
Čekají nás tabulkově níže postavená mužstva. Určitě to nebudou lehké zápasy, ale my uděláme všechno pro to, abychom získali co nejvíce bodů.
Po několika zimních odchodech se zdálo, že vás čeká těžké jaro, ale vypořádali jste se s tím na jedničku. Byl silnější podzimní nebo současný Lanžhot?
Manažer Jura Bartoš a trenér dali hlavy dohromady a myslím si, že našli adekvátní náhrady za hráče, kteří odešli. Jak podzimní, tak jarní tým má svou kvalitu. Škoda, že jsme zbytečně poztráceli několik bodu. V tabulce bychom byli výše.
Vás trenér v průběhu jara převzal Hlučín a vede zároveň dva týmy. Změnilo se pro vás něco?
Pro nás se nic nezměnilo. Soustředíme se jen na naše zápasy. Myslím, že i pro trenéra je Lanžhot prioritou, takže je vše při starém. Možná by nám měl trenér přispět do banku, když trénuje i Hlučín (smích).
Kdo vyhraje Evropskou ligu? Chelsea nebo Arsenal?
Chelsea moc nemusím, takže budu rád, když vyhraje Arsenal.
A Ligu mistrů? Liverpool nebo Tottenham?
Jednoznačně fandím Liverpoolu !
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Znamená pro mě hodně. Díky fotbalu jsem poznal hodně kamarádů a dobrých lidí. Prošel jsem si dobrými i horšími obdobími. Dostal jsem se do míst, kam už se asi nikdy nepodívám. Fotbal mě hodně naučil, ale v životě jsou určitě důležitější věci.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je to super. Věnujete se i nižším soutěžím a přinášíte lidem informace.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.