I po 40 letech mě fotbal strašně baví, říká hrající kouč béčka Lhoty Václav Bezdička

Hráčem 21. kola jste zvolili Václava Bezdičku. Již šestačtyřicetiletý útočník je hrajícím trenérem béčka Lhoty, které táhne za záchranou v městském přeboru. Fotbalista, který za svou dlouhou kariéru vystřídal dresy patnácti českých klubů a působil také v Německu, poskytl našemu portálu zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Co říkáte na to, že jste dostal nejvíce hlasů právě vy?
Děkuji. Co na to říct, asi chtěl někdo naplnit kasu.
Budete muset i Vy jako hrající trenér přispět něco do klubové kasy?
Ano. Pokladníkův řád platí pro všechny!!!
V zápase, za který jste byl vybrán do sestavy kola a následně zvítězil v anketě, jste porazili 3:2 Černice B. Jak byste utkání zhodnotil?
Zápas byl těžký, hlavně v naší situaci, kdy musíme bodovat! Černice mají kvalitní tým.
K vítězství jste sám přispěl důležitým gólem na 3:1. Popsal byste nám svou trefu?
Obránce podskočil centr, který jsem si zpracoval a dostal jsem se před gólmana. Střela šla pod břevno. Pro brankáře těžký!
Hráči Lhoty, kteří vyhráli anketu o hráče kola před Vámi, říkali, že na zlepšení, které váš tým vyneslo ze sestupových příček, máte hlavní zásluhu Vy. Co jste tedy musel změnit od chvíle, kdy jste mužstvo přebral jako hrající trenér?
Hlavní bylo, aby začali věřit tomu, že můžeme soutěž zachránit!!! Zapracovali jsme na morálce a vzájemném respektu. Dobrá parta je 60 % úspěchu!
Jak se dá skloubit hraní a trénování? Máte například na střídačce kolegu, který Vám při zápasech, když jste na hřišti, s koučováním pomáhá?
Je to docela těžký se soustředit na dvě věci. Už jsem to zažil v Trstěnicích, kde jsme postupovali z OP až do 1.A třídy. Mojí pravou rukou je zkušený Martin Varga s manželkou Evinou.
V kabině jste obklopen většinou výrazně mladšími spoluhráči. Jak s nimi vycházíte a jak snášíte móresy dnešní mladé generace?
Jak už jsem říkal, zatím vše klape, jak má. A mladý si vše plní, jak mají, protože vědí, že bych byl s nima rychle hotovej!!! (smích)
Jakými kluby jste za Vaši fotbalovou kariéru prošel?
UD Tachov, FK Planá, Poldi SONP Kladno, VTJ Karlovy Vary, FK Tachov, RH Cheb, Mogul Kolín, Škoda Plzeň, SRN, Trstěnice, Bohemians 1905, Union Cheb, Spartak Chrást, Město Touškov, Chodský Újezd, Křimice, Lhota.
Co považujete za Váš největší fotbalový úspěch?
To, že mě i po 40 letech fotbal strašně baví!!! :-)
Sledujete světový fotbal? Máte v Evropě oblíbený klub a hráče?
Liverpool, Steven Gerard a Francesco Totti.
Jaké máte kromě fotbalu koníčky?
Rád sleduju všechny synovy zápasy ve fotbale a své dcerky v házené. A rád hraju tenis.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.