Postup do B třídy by mě lákal, již od příchodu do Řevničova jsem říkal, že se tam jednou s někým prokopu, říká Filip Libecajt

Pustověty odjížděly se sedmičkou a velký podíl na tom měl právě Filip Libecajt, který soupeře popravil čtyřmi góly. Svým počinem si řekl o zařazení do sestavy kola, kterou díky hlasování našich čtenářů ovládl. Toto ocenění získal v sezóně již podruhé, v prvním případě se mu to podařilo ještě o soutěž níže v dresu Mšeckých Žehrovic. Předešlý rozhovor si můžete prohlédnout ZDE.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V zápase s Pustověty ses trefil hned čtyřikrát a objevil ses v sestavě kola. Očekával jsi nominaci?
Očekával, vzhledem k tomu, že vím, jak to fungovalo o soutež níž, ale nikdy člověk neví, co se jinde klukům povede. Výhra v anketě je třešnička.
Na podzim jsi hrál ve Mšeckých Žehrovicích, nyní jsi o soutěž výš. Co stálo za tvým přesunem?
Bohužel jsem na podzim stihl jen pět soutěžních kol za Mšecké Žehrovice, poté jsem se zranil. Již na podzim probíhalo nějaké oťukávání, naštěstí mi nikdo nebránil si to jít zkusit. Největší touhou bylo zkusit si, zda mám ještě na vyšší soutež. To, jestli na ni mám, musí posoudit jiní.
Jak jsi zapadl do kabiny, musel si dávat nějaké zápisné?
Myslím si, že jsem zapadl relativně normálně, v kabině si člověk užije dost srandy. Zápisné jsem dal na soustředění, a to dvě lahve kvalitnějšího destilátu, dopadlo to dobře. Co vím, tak se obě lahvinky konce soustředění nedožily, my naštěstí ano.
Plánuješ návrat do svého bývalého působiště nebo bude tvé setrvání v Sokolu dlouhodobější?
Těžká otázka. Patřím Mšeckým Žehrovicím a zda se tam vrátím nebo budu pokračovat ve Mšeci, to záleží jak na dohodě klubů a zájmu, tak i na mém rozhodnutí po konci sezóny, uvidíme. Třetí možností je jít jinam, mám rád výzvy.
Láká tě vidina nejnižší krajské soutěže, zkusit si zahrát o postup do B třídy?
Koho by nelákala, již od příchodu do Řevničova jsem říkal, že se tam jednou s někým prokopu, škoda, že nám to tuhle sezónu nevyjde, tak třeba příští se nám bude dařit lépe a postup se povede.
V jakém celku rakovnického OP jsi spatřoval největší kvalitu a naopak?
Horní polovina tabulky OP má svoji kvalitu a všechny zápasy jsou těžké, naopak zase spodní část tabulky nemá takovou kvalitu, proto jsou vidět mnohdy vysoké výsledky. Nikdo vyloženě nejlepší není, možná nyní Rynholec. Pamatuji je ještě z III. třídy a tam to bylo úplně jiné mužstvo.
Máš nějaké týmy, proti kterým nastupuješ rád a naopak, proti jakému týmu nehraješ s oblibou?
Nemám, beru soupeře jak jsou, nehraju tak dlouho na rakovnicku, abych si vytipoval. Vím, že nejvíc mě bolel zápas s Oráčovem před třemi lety. Oblíbení jsou samozřejmě ti, kterým dá člověk nějaký ten gól, takže by to mohly být Pustověty.
Jaký názor máš na nadstavbovou část Fortuna ligy? Jsi jejím zastáncem nebo odpůrcem?
Negativní, udělal bych třicet kol a konec. Dle mého je to nesmysl stejně jako penalty v OP po remíze. Snažíme se jít cestou, kterou někde praktikují, ale myslím, že by to měli zrušit. V Anglii ani Španělsku žádnou nadstavbu nemají, ale chápu, že to možná vydělá někomu peníze (TV práva, vstupenky, ...).
Otázka z kabiny: Filipe, mohl by si složit repující pokřik, kterým budeme oslavovat vyhraná utkání?
Mohl, ale budu rád, když se autor otázky přihlásí a pomůže se skladbou textu. Většinou to zahrnuje pár piv, nějaký aperitiv a pak se skládá (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.