V Chvalšinách jsem již sedmnáct let, říká hráč kola Tomáš Holas

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Je jím Tomáš Holas, obránce z týmu Sokola Chvalšiny, který vévodí okresnímu přeboru a také anketám o hráče kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte Váš výkon a výkon mužstva v utkání v Přídolí?
Mohl bych klasicky říct, že nejdůležitější jsou 3 body, ale co se výkonu týče, jsme určitě nehráli, tak jak jsme si řekli. Fotbal v Přídolí je vždycky specifický a já si snad nepamatuji, nějaký lehký zápas. Hlavně ve druhé půlce domácí přidali a hra na zdejším malém hřišti, byla celkem vyrovnaná. Naštěstí se Cábič pověsil tak na 5 vteřin do vzduchu na životní centr levou nohou od Šukýly a znovu prokázal, jak se umí ve vápně prosadit. A ještě, je třeba zmínit fantastickou křižnou střelu Kapříka na 1:0, který byl nejlepší na place.
V minulém kole Chvalšiny vyhrály 16:0. Zažil jste někdy takový výsledek?
16:0 jsem opravdu nezažil. V sezóně 2002/2003 jsme taky dávali dost gólů, ale tohle je extrém. Na jednu stranu pro nás pěkný skóre, na druhou je to hrozně smutný, že se dnes nedá dohromady 11 borců, aby si kopli do míče. Ale jinak respekt klukům z Frymburku, že vydrželi hrát skoro 70 minut. Jen doufám, že takových zápasů bude v budoucnu co nejméně, protože si myslím, že tohle není fotbal, který by někoho mohl bavit.
Stále si držíte náskok na čele tabulky. Cítíte se na I.B třídu?
Zatím máme 6 bodů, ale Malonty mají zápas k dobru, takže nic nemáme v kapse a myslím, že to bude napínavé až do konce. Motivace nám tedy nechybí a všichni víme, že žádný zápas nesmíme podcenit. A jestli se cítíme na I.B třídu? No občas mám v kabině pocit, že se někteří cítí i na I.A třídu. Postup nemá cenu nyní řešit, nejdřív chceme vyhrát okres a pak uvidíme. Ale I.B třída se ve 12 lidech hrát nedá.
Sledoval jste anketu o hráče kola? Co říkáte na své vítězství? Kdo si myslíte, že pro Vás nejvíce hlasoval?
Měl jsem informace, že mě kluci podpoří a je vidět, že podpořili. A nejvíc nejspíš náš kanonýr Cábič. Je vidět, že je nezastavitelný jak na hřišti, tak ve virtuálním světě. Ale vzhledem k výkonu, by tu měl dávat rozhovor frymburský kanonýr Petscher a já bych nebyl o kilo lehčí.
Jak probíhá Vaše fotbalová kariéra? Jak dlouho hrajete ve Chvalšinách?
Kariéra už doufám dobíhá a rozběhla se v šesti letech, kdy jsem začal hrát v Krumlově a tam vydržel do šestnácti, kdy jsem si dal od velkého fotbalu pauzu a hrál jen malou kopanou. Tam mě potom kamarádi přemluvili, abych to šel zase zkusit na velké hřiště a po půl roce v Kájově, přišla nabídka od Gerta Procházky, jestli bych nešel hrát do Chvalšin, které zrovna postoupily do I.B třídy. To bylo v roce 2002. No, takže 17 let v chvalšinském dresu.
Spoluhráči o Vás tvrdí, že jste klubová legenda. Co na to říkáte?
Rád si jen zahraji fotbal a mám rád ty lidi, kteří se kolem toho motají, takže možná se jim jen zdá neuvěřitelný, že mě tam vídají už 17 let.
Co Vám říkají tyto věty: „Jak to, že ho nemůžeš chytit? Však je mu padesát!“
Zápas v Dřítni, děsné vedro, moje neuvěřitelné zrychlení přes dva hráče, což samozřejmě k mému věku nečekali, a výše uvedený komentář domácího, značně posíleného fanouška.
Prý nechcete spoluhráčům ukázat svou krásnou ženu?
Je vidět, že mají spoluhráči dobrý vkus. A také je vidět, že když už se občas na fotbale moje žena objeví, tak nekoukají po holkách a věnují se hře. Jinak musím mojí skvělé ženě poděkovat, protože bez její podpory, bych tak dlouho hrát nemohl a spoluhráči, jí tedy ještě nějaký čas neuvidí.
Jaké jsou Vaše koníčky?
Kromě fotbalu už na moc věcí čas nezbývá. Dost mě zaměstnávají dva malí synové, takže většinu času po práci věnuji rodině. Jinak když se zadaří, rád vytáhnu kolo a vyčistím hlavu někde po cestách.
Jaký máte fotbalový cíl?
V 39 si už moc cílů nedávám. Před sezónou jsem ani nečekal, že toho odehraji tolik, ale chci pomoci klukům vyhrát okresní přebor a užít si dokopnou. Doufám, že s pohárem na baru.
Jaký je Váš největší zážitek spojený s fotbalem?
Tak určitě postup v sezóně 2002/03 do I. A třídy. Výborná zkušenost a velká škola fotbalu.
Kterému klubu fandíte a jaký hráč je nebo byl Vaším vzorem?
Asi trochu píchnu do vosího hnízda v naší kabině, ale pro mě jako malého kluka to byl Honza Bergr, takže ACS.
Sledujete MS v hokeji? Jak si myslíte, že dopadnou Češi?
Mistrovství sleduji a v práci máme malou tipovačku na výsledky naší reprezentace. No a zatím z 12 lidí nikdo netrefil přesný výsledek dosavadních 4 zápasů. Tipování mi tedy opravdu nejde, ale myslím, že semifinále bude a pak je s těmi fanoušky za zády možné všechno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.