Zdeněk Eršil - Jdeme zápas od zápasu a chceme si hlavně zahrát dobrý fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Jaké z ní máte pocity?
Děkuji. Výhra v Pusté Pusté patřila do kategorie „šťastných“, takže pocity jsou určitě pozitivní. Navíc se jednalo o malé derby, takže ta výhra potěšila nás i fanoušky Háje dvojnásob.
Věděl jste o své nominaci? A kde jste popřípadě sháněl hlasy?
O nominaci jsem se dozvěděl až na internetu. A pak už to šlo rychle, protože odkaz na hlasování jsem nasdílel všude, takže hlasovali kamarádi, rodina, přítelkyně, kolegové z práce a spoluhráči z šatny. Někteří spoluhráči sice dali hlas Tarabovi z Čeladné, ale nakonec to vyšlo.
Bude Vás výhra v kabině něco stát?
Máme od zimy nového pokladníka Ondru Prokšu a ten si takové věci pečlivě hlídá, takže mě to něco bude určitě stát.
Do naší nominace jste se dostal kvůli skvělému výkonu proti Pusté Polomi. Jak na zápas vzpomínáte?
Zápas se hrál v extrémním počasí, kdy bylo asi 5stupňů, foukal silný vítr a ještě pršelo a to si myslím, že hodně ovlivnilo úroveň zápasu. Byl to hlavně boj o střed hřiště a v zápase bylo na obou stranách plno zkažených přihrávek. Počasí nám ale nakonec paradoxně pomohlo, když díky větru padnul gól na 2:1. Takže ty vzpomínky budou určitě pozitivní.
Popište nám, prosím, oba inkriminované momenty, kdy jste nejprve donutil brankáře k vlastnímu gólu a poté jste vstřelil branku.
Gól na 2:1 – kopal jsem roh a vítr změnil dráhu letu míče. Brankář chtěl míč vyboxovat, ale špatně situaci odhadl a nakonec to dopadlo tak, že míč vyboxoval do vlastní brány Gól na 3:1 – jestli si dobře pamatuju, tak Petr Konvička rozehrál přímý kop někde okolo půlky a já jsem zabíhal za stopera domácích. Stoper míč podskočil a hlavičkoval za sebe, přímo mi do běhu a já jsem nad tím moc nepřemýšlel a trefil volej křižně po zemi na zadní tyč.
Jste spokojen se svým i týmovým výkonem v tomto zápase?
Ano. Jarní sezónu jsme rozjeli dobře a hlavně díky kolektivním výkonům se nám daří vyhrávat zápasy.
Nyní se nacházíte na 5. místě. Jaké cíle máte ještě do konce sezóny a jaká v kabině panuje nálada?
Nemáme žádné cíle. Jdeme zápas od zápasu a chceme si hlavně zahrát dobrý fotbal. V kabině panuje dobrá nálada.
Příští zápas Vás čeká o víkendu v Oldřišově, se kterým jste na jaře udrželi vítězství, kdy jste nejprve vedli o tři branky, ale v závěru jste dvě inkasovali. Jak se na tento zápas připravujete, aby se neodehrál podobný scénář?
Zápas v Oldřišově bude určitě náročnější než, když jsme hráli na podzim doma, protože většinu našich výher máme právě z domácího hřiště, kde se nám hraje dobře, hlavně kvůli kvalitnímu hřišti a skvělým fanouškům.. Máme před zápasem hlášeny nějaké zranění a absence, takže jedeme do Oldřišova neprohrát.
Z pozice defenzivního záložníka se často dostáváte do útoku a v této sezóně jste dal již šest branek. Jak Vám tato pozice sedí a vyměnil byste ji za jinou?
Pozice defenzivního záložníka není moje primární místo v sestavě, Zaskakuji tam na jaře, pokud není k dispozici Michal Vyležík. Primárně se snažím podporovat našeho útočníka Daa v ofenzívě. Myslím si, že je docela jedno na které pozici člověk hraje, ale důležité je, jak je užitečný pro tým. Např. nyní už druhý zápas hraje náš kapitán Igor Janíček na levém beku, i když je to ofenzivní pravý záložník. Všechno ale funguje a tým vyhrává.
V kolika letech jste začal s fotbalem a jak se dál Vaše kariéra vyvíjela?
S fotbalem jsem začal asi v šesti letech v Klimkovicích. Na hřišti jsem byl od rána do večera. Cca ve dvanácti letech jsem přestoupil do NH Ostrava a pak následoval cca ve čtrnácti letech přesun do FC Baníku Ostrava. Tam jsem hrál až do juniorky. Další kluby, kterými jsem prošel byly Dolní Benešov a Mikulovice. Nyní jsem v Háji ve Slezsku a dokončuji tady svou pátou sezónu.
Velkou část v mládežnickém věku jste strávil v Baníku Ostrava. Jak na toto působení vzpomínáte?
Žákovský a dorostenecký věk v Baníku byl parádní. Tenkrát byl ještě k dispozici tréninkový areál na Jeremenku a tam jsme s klukama trávili většinu času (když jsme tedy nemuseli být ve škole). Díky zápasům jsme procestovali celou republiku. Vždycky říkám, že jsem byl snad v každém městě republiky, ale znám tam pouze to, kde je fotbalové hřiště. (smích) Vždycky budu vzpomínat na zápasy proti Spartě nebo Slávii.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Máme tým plný kvalitních fotbalistů, takže si rozumím se všemi.
Který z dosavadních zápasů v této sezóně byl pro Vás nejtěžší?
Všechny zápasy jsou těžké. Ale kdybych měl jeden vybrat, tak zápas čtrnáct dní zpátky doma proti Českému Těšínu byl velice náročný. Zápas jsme odmakali v neskutečném tempu. Dlouho jsem nezažil, aby ke konci zápasu měla asi půlka týmu křeče. Soupeř byl velice kvalitní a fotbalový, ale díky týmové hře ve velkém tempu, jsem zaslouženě vyhráli 5:1.
Jak u Vás vypadá ideálně strávený volný čas?
Se spoluhráčem Honzou Lampou hodně luštíme křížovky a osmisměrky.
Kdo je Vašim fotbalovým vzorem a proč?
Mým fotbalovým vzorem byl a je Zinédine Zidane. Líbila se mi jeho hra, geniální kličky a řešení útočných situací.
Kterému týmu fandíte?
Jasná srdcovka je Baník Ostrava.
Chtěl byste si ještě zkusit i vyšší soutěž?
Takové ambice už nemám. Svoje jsem si už odehrál a na vyšší soutěž bych musel více trénovat. A ten čas chci raději věnovat někde jinde.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Nedá se vybrat jeden největší zážitek ze všech těch XY zážitků, které mám za sebou. Vysoko si cením třeba postupu do 3.ligy, který se nám podařil v Mikulovicích. Ale myslím si, že každý vyhraný zápas nebo každý gól je velký zážitek sám o sobě.
Sledujete náš portál fotbalunas.cz?
Ano. Pravidelně každé úterý čekám na články z víkendových zápasů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.