ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019

V hlasování, které bylo zatím jedno z nejnapínavějších nakonec zvítězil Pavel Vlček, který v současné době hají branku týmu TJ Sparta Radkovice. My jsme pro Vás tohoto borce vyzpovídali a přinášíme Vám opravdu rozsáhlý rozhovor - stojí za to přečíst!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Byl jste někdy v minulosti již vybrán jako hráč do ideální sestavy uplynulého kola na našem webu? Vyhrál jste někdy toto hlasování?
Myslím že jako hráč ano, ale jako gólman určitě NÉÉ. V minulosti jsem anketu nevyhrál, takže bych tímto rád poděkoval mým přátelům za podporu při hlasování.
Věnujete se fotbalu již od dětství? Kdo Vás k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě dostal v 10 letech můj otec, když jsme na dovolené hráli fotbálek s příbuznými a rodinnými kamarády a jeden známý řekl, ať se přihlásím na fotbal do Měčína, kde mám rodinné příbuzné a tak jsem tam hrál 6 let za žáky, a po té šel na hostování do PŘEŠTIC (dorost). Občas jsme jako 17-18 letí chodili doplňovat za Přeštické Béčko a jednou nás vybrali trenéři, aby jsme šli za A tým a tak jsem si před 17 lety asi na 15 minut vyzkoušel zahrát i divizi. Pak jsem se opět vrátil hrát fotbal do MĚČÍNA, asi na 8 let, kde jsme měli super partu a dokonce nás jeden čas trénovala i plzeňská legenda - František Plass. Tady jsem prožil nejlepší fotbalové časy a s jednoroční pauzou hrál vždy 1. B-třídu. Potom jsem přestoupil do Radkovic - Sparta Radkovice, kde hraji rád, a ve kterých už svoji fotbalovou kariéru ukončím. Jednak proto, že na přestup už by mě žádný tým nechtěl (chacha), jednak jsou Radkovice moje srdcová záležitost a také proto, že by mi to náš "BOSS" pan Kydlíček nikdy neodpustil (chacha).
Mám informace, že nejste kovaný brankař - na jaké pozici jste původně hrával a proč jste se dal na chytání?
Ano máte pravdu, hrával jsem vždy levou zálohu nebo obránce (pravou nohu mám na opírání), ale post golmana ve velkém fotbale jsem nikdy nehrál. Pouze na malém fotbale někde na turnaji. Jednou v loňském roce jsme neměli 1 gólmana a tak jsem to zkusil odchytat (už toho tolik nenaběhám jako dřív a jako mladší kluci), zápas shodou okolností se Žinkovy jsme prohráli, přesto jsem dostal důvěru i za týden, ale to už jsem zachytal a slavil vítězství ve Vstiši, kde nebýt spoluhráče Jardy Stehlíka (chacha), mohl jsem mít i čisté konto. A tak jsem takovej "gólman v záloze". K dnešnímu dni mám odchytáno asi 6 zápasů s bilancí 2-2-2 což myslím zatím docela ujde....
Jste vždy do zápasu plně zatažen hlavou nebo jsou i chvíle, kdy se vám hlavou honí i věci mimo fotbal? Přeci jenom jsou úseky zápasu, kdy brankaři pouze stojí ve vápně a nemají zrovna, jak se tak lidově říká "co na práci".
Na pozici hráče v poli jsem hodně impulsivní (to protihráči určitě ví) a hodně to prožívám a jsem trošku no...přemotivovanej. A na pozici gólmana, když není co na práci koukám, kdo je za klackem a na tribuně, ale jinak když chytáte za Radkovice, tak se nikdy nenudíte, jinak jsem v bráně tak trochu "HAPPY" - jdu si to užít a nějak to dopadne, nemám co ztratit vždyť nejsem gólman. Nejkrásnější pocit je když chytnete v rozstřelu penaltu, ale ten nejhorší když pustíte nějakou šmudlu.
Do konce sezóny již moc zápasů není. Je tým připraven na to, že záchrana okresního přeboru nemusí být úspěšná nebo si tuto myšlenku nikdo z týmu nepřipouští?
My hrajeme na co máme a s tím co máme, ale bohužel nám opět výsledkově nevyšel podzim, a tak opět a zase hrajem celé jaro o záchranu. Snad to zase zmákneme a nespadneme. Pokud ano a spadneme, tak já osobně v tom velkou tragedii nevidím, pro mne je důležitá parta a pohoda v týmu.
V příštím zápase Váš tým čeká poslední Vstiš. Co myslíte, že můžete od zápasu očekávat a jaký bude mít zápas průběh? Přeci jenom Vstiš nemá již co ztratit.
S tzv. DRUŽSTEVNÍKEM je to vždy boj o každý metr ,ale my máme formu a myslím si, že zvítězíme (i když bohužel nebudu pro tento zápas ani na lavičce s náhradníky) Musíme odmakat zápas na 100% a bude vítězství. Máme kvalitnější tým.
Již jsem dělal pár rozhovorů s vašimi spoluhráči a přijde mi, že je ve Vašem týmu velká pohoda a skvělá parta - čím myslíte, že to je?
Asi je to tím že hlavní jádro naší party je spolu spousty let a po zápasech se často potkáváme při různých společenských akcích. Odehrál jsem v Radkovicích hodně sezon, takže ohledně dobré nebo špatné party mohu vyprávět, ne vždy někdo nový přijde nebo naopak odejde a zapadne nebo nezapadne do kolektivu a to z různých důvodů, ale za mne máme partu Hodně dobrou - "ale všude je něco".
Kdybyste si měl vybavit nějaký okamžik z vašeho života, který pro vás znamenal velký úspěch, případně který vám přinesl velkou radost, který by to byl? Nemusí to být nutně sportovní okamžik.
Největší úspěchy byly asi když jsme se zúčastnili jako mladší pouťových turnajů a některé i vyhráli, ale myslím v roce 2001 jsme se přihlásili s partou kamarádů v Letinech na turnaj v malé kopané (4+1) do kterého se přihlásilo 36 týmů. Náš tým se jmenoval podle moji rodné vesnice 1.FC HORŠICE a my získali krásné i když nepopulární 4.místo.
Sledujete naší nejvyšší fotbalovou ligu? Fandíte jako člověk, který žije v Plzeňském kraji, ve fotbale Plzni nebo máte jiný oblíbený tým? Případně jaký se vám líbí evropský tým?
Jsem Plzeňák, takže fandím Plzni ve fotbale i hokeji (dříve jsem ale fandil jinému týmu, ale z toho už jsem vyrostl stačí, že za klub s tímto jménem hraji) - smích. V Evropě mám na 1. místě Barcelonu....pak AJAX, takže před týdnem po LM jsem toho moc nenamluvil.
Máte nějaký fotbalový vzor? Kdo tímto fotbalovým vzorem případně je a proč?
Vždy jsem měl oblíbeného Pavla Nedvěda pro jeho ......prostě je to pan fotbalista, který uměl dát gól, rozdat i přijmout faul a byl správnej kapitán a osobnost v týmu, na kterou český fotbal bude muset zase nějaký ten pátek čekat, než se narodí. Jinak ve světe jsem měl rád Brazilce Ronaldinha.
V současné době začalo Mistrovství světa v hokeji na Slovensku. Sledujete tento hokej? Kdo myslíte, že je největším favoritem na zlatou medaili a jak myslíte, že si povedou Češi?
Samozřejmě, že sleduji - osobně aktivně hraju lední hokej za Přeštice (hobby liga) a sleduji MS v ledním hokeji. Právě o tomto víkendu se chystáme s mojí manželkou, bráchou a kamarádem do Bratislavy podpořit náš nároďák - jdeme v neděli na zápas s Rakouskem. Doufám, že to letos bude úspěch a cinkne to.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.