René Klement: Jsem hrdý na partu úžasných spoluhráčů

V hlasování o nejlepšího hráče předchozího kola I. A třídy kraloval zkušený stoper René Klement, který spolehlivým výkonem přispěl k výhře Slavkova nad Velkými Heralticemi, čímž se jeho tým zřejmě už definitivně zbavil sestupových starostí. Borec s přezdívkou „Gama“ nám pak ochotně zodpověděl několik dotazů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Naši anketu jste ovládl již podruhé. Jaké byly ohlasy na první rozhovor a jste rád za další vítězství?
Za vítězství jsem samozřejmě rád. Největší zásluhu na něm má určitě brácha a kluci z kabiny, kteří mi poslali nejvíce hlasů. Těm patří velké díky. Ohlasy na první rozhovor byly jen pozitivní a doufám, že si lidé dobře početli. (úsměv)
Čím odměníte své spoluhráče? Co přinesete do kabiny?
Klukům do kabiny donesu láhev dobrého pití, a protože už jsem anketu vyhrál podruhé, tak i něco malého na zakousnutí. Ať nám při cestě z Fulneku není špatně. (smích)
Nominoval vás trenér Tomáš Rubý. Jak vy osobně jste byl spokojený se svým výkonem?
Svůj výkon nehodnotím, je to kolektivní sport a dívám se vždy na výsledky týmu. Trenér si mě předchází, že mě vybral do sestavy kola. Asi mě chce udržet v týmu i pro příští sezonu. (smích)
Zápasy Slavkova s Velkými Heralticemi vždy provázejí velké emoce. Mezi oběma kluby je značná rivalita. Cítil jste větší motivaci než obvykle?
Určitě jsem cítil větší motivaci. Proti Velkým Heralticím je to vždy plné emocí, navíc spoustu kluků znám a je to tedy zápas se vším všudy. Chtěli jsme uspět a odskočit soupeři na devět bodů. Plus máme lepší vzájemné zápasy.
Do utkání jste ovšem vstoupili hodně vlažně. Čím si to vysvětlujete?
Nevím proč, ale vždy nám dlouho trvá, než se na hřišti rozkoukáme. A to přitom máme srazy na zápasy už hodinu a čtvrt před výkopem. Snad to příště nebude hodina a půl. (úsměv)
Hodně vám pomohly hrubé chyby brankáře. Kdy naposledy jste zažil něco podobného?
Gólmanovi Velkých Heraltic se zápas vůbec nepovedl, když dostal i gól z půlky. Na to byl expert náš bývalý brankář Jerzy (Jakub Machel). Na brankové čáře chytil vše, doslova čaroděj, ale občas měl výpadek a pustil gól do rubriky borec na konec. (smích)
Do druhé půle jste vkročili s třígólovým náskokem, ale nakonec jste se o vítězství strachovali až do závěrečného hvizdu. Co se stalo? Proč takové nervy?
Polevili jsme a hosté chytili druhý dech. V závěru to byly nervy, ale aspoň zůstali diváci v sychravém počasí až do konce, když si zaplatili vstupné. (úsměv)
Jak bolely souboje s důrazným útočníkem Otipkou a technicky i rychlostně zdatným Adamem Rolným?
Adam Rolný je jeden z nejlepších hráčů 1. A. třídy, takže na něho jsme si museli dávat větší pozor, ale myslím si, že jsme to zvládli dobře. Otipka je důrazný, ale ten nám nedělal žádné problémy, to spíše Kuba Košárek, který je podobný typ fotbalisty jako Adam Rolný.
Díky nedělní výhře jste se vzdálili sestupu na devět bodů. Považujete záchranu jako hotovou věc? Na jaké pozici byste chtěli sezonu zakončit?
Hotová věc to ještě není, ale myslím si, že tou výhrou jsme udělali důležitý krok. Já osobně bych chtěl dohrát sezonu do devátého místa. Venku něco urveme a doma body nerozdáváme. (úsměv)
V současnosti držíte sérii pěti zápasů bez porážky. Pamatujete v I. A třídě něco podobného? Co stojí za tímto zlepšením? Vyprázdněná marodka – větší konkurence v týmu?
Já si dělám v kabině srandu, že jsem neprohrál už snad deset zápasů, protože na začátku sezony jsem měl stop za červenou kartu a nemohl jsem klukům pomoci. Nastoupila hold zkušenost: já plus Disko (Tomáš Dietrich), Cumel (Daniel Cahel), Blouda (Jan Obludník), kteří chyběli kvůli zranění, a body jsou tady. (smích)
Vynikající bilanci můžete rozšířit ve Fulneku, který ovšem touží po postupu. Co čekáte od tohoto utkání? Za jakých okolností můžete pomýšlet na úspěch?
Vedoucí Fulnek jedeme určitě zaskočit, ale všichni víme, že to bude těžký zápas a navíc v tomto zápase nám bude chybět pět hráčů základní sestavy. Nemáme co ztratit, budeme bojovat a snad prodloužíme naši neporazitelnost.
Sestupu se zřejmě nevyhnou Velké Heraltice. O postupu naopak není zdaleka rozhodnuto. Koho z trojice Fulnek-Kobeřice-Jakubčovice favorizujete?
Věřím tomu, že bratři Wirthové dovedou Kobeřice k prvnímu místu. Poslední dva zápasy sice vyšly Kobeřice bodově naprázdno, ale teď si smlsnou na Darkovičkách.
Podle mých informací jste se dostal vy osobně do výborné formy. Prý hrajete jako zamlada…Jak se cítíte na hřišti?
Cítím se opravdu dobře. Vyhýbají se mi zranění a mám kolem sebe výborné kluky, kteří to za mě oběhají, a já to jen za nimi posbírám. (úsměv)
Zhruba před rokem jste hovořil o tom, že po této sezoně pravděpodobně ukončíte kariéru. Stále to platí anebo se něco změnilo?
Zbývá mi „zřejmě“ opravdu posledních pět zápasů do konce mé hráčské kariéry. Momentálně jsem rozhodnutý, že tomu tak opravdu bude. Věk prostě člověk nezastaví…Syn začal hrát fotbal, takže se mu chci věnovat i na hřišti. Navíc v září nastupuje do první třídy. Bude toho opravdu dost.
Ve Slavkově vás všichni znají pod přezdívkou „Gama“. Jak vůbec vznikla? Co znamená?
V dorosteneckém věku jsem hrával i hokejbal za GAMA-K Mladecko a byl jsem do toho tak zapálený a pořád o tom mluvil, že mi tak kluci ve slavkovském dorostu začali říkat a už mi to zůstalo. (úsměv)
Když se vrátíme úplně na začátek…Kdo vás k fotbalu přivedl a nelitujete zpětně toho, že jste většinu kariéry strávil ve Slavkově a prakticky si nevyzkoušel něco jiného?
K fotbalu mě přivedl otec, který mě od žáčků až po dorost trénoval, a jsem mu za to opravdu hodně vděčný. A to nejen ve fotbale, ale hlavně za to, jak mě připravil s mamkou do života. V žádném případě nelituji toho, že jsem skoro celou hráčskou kariéru strávil ve Slavkově. Zahrál jsem si i bráchou, trénoval mě otec a poznal jsem lidi, ke kterým mám hodně blízko. Byly to krásné zážitky, ať už to bylo od žáčků po dorost a v neposlední řadě v mužích.
Na co jste ve fotbale nejvíce hrdý a čeho nejvíce litujete?
Jsem hrdý na to, že jsem měl po celou dobu kolem sebe partu úžasných spoluhráčů, kamarádů, se kterými jsem trávil a trávím i mimo fotbalový čas. Nelituji ve fotbale ničeho, co jsem dokázal a prožil, nemám negativní zkušenost.
Před několika týdny jste začal trénovat slavkovskou přípravku. Jak se vám to zalíbilo a vidíte tady svou fotbalovou budoucnost?
Zatím mě to hodně naplňuje. Šel jsem do toho s tím, že jsem byl osloven Gavou (prezident klubu Michal Gavenda), že vezmeme své děti a rozjedeme přípravku.
Takže koučujete i svého syna. Jak ho zatím fotbal baví? Dočkáte se následovníka na hřišti?
Fotbal ho baví moc, ale pokud by u něho nezůstal, tak mu to v žádném případě nebudu mít za zlé a budu ho podporovat, ať už dělá jakýkoliv sport. Následovník s číslem tři na zádech, to by bylo pěkné. (úsměv)
Čemu se věnujete ve volném čase a kde pracujete?
Ve volném čase se věnuji hlavně přítelkyni a synovi Tadeáškovi. Koníčky jsou určitě výlety a sportovní aktivity. Jinak pracuji v Globuse Opava na vedoucí pozici, takže mám pod sebou pár lidí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.