I proti Chelčicím se osvědčilo, že vést 2:0 o poločase není žádná výhra, říká hráč kola Daniel Gondek

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Daniel Gondek – TJ Osek B. V zápase proti Chelčicím z pozice obránce zaznamenal dvě branky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Proti Chelčicím se vám v prvním poločase moc nedařilo, ale obrat jste stihli za pět dvanáct. Byl trenér o poločasové přestávce na vás ostrý, nebo co vás tak do druhého poločasu nabudilo, že jste zápas otočili?
Děkuji, chtěl bych hlavně poděkovat všem co pro mě hlasovali v anketě. Máte pravdu, první poločas se nám opravdu moc nedařilo a pro mě osobně to byl nejhorší poločas co jsem odehrál za Osek. Trenér byl klidný a řekl nám, že to je hlavně na nás s tím něco udělat, podle mě nás nejvíc nakopl rozhovor Honzy Hocha, který nám promluvil pořádně do duše a říkal, že 2:0 je o poločase to nejhorší vedení a že to dokážeme otočit (což nám potvrdil tento týden Tottenham proti Ajaxu).
Sám jste z pozice obránce vstřelil dvě branky. Popište nám je trochu.
První gól padnul po chybě obránců Chelčic, když se nedohodli a nechali balon projít až na mě a já na malém vápně zakončoval z blízka do gólmana (viz foto), který to vyrazil jen před sebe a já z dorážky dával svůj první gól za Osek. Druhý gól byl trošku kuriozní, když někdo z našich hráčů centroval do vápna a po hlavičce Martina Kroupy, která prodloužila míč až na má záda a odrazil se do branky.
Zeptám se i vás. Při pohledu na střeleckou tabulku mají nejlepší střelci v I.B třídě sk. B po 14 brankách. Ve sk. A první 35, druhý 33, třetí 20 branek, ve sk. C má první taky přes 30 branek, ve sk. D má první střelec už „jen“ 15 branek. Čím si vysvětlujete takový rozdíl?
Asi to něco vypovídá o vyrovnanosti soutěže, jinak bych nedokázal říct v čem to zrovna je.
Nastupujete někdy i za A tým?
Jelikož jsem tuhle sezonu hodně pracovně vytížen a nemohu se zúčastnit pravidelně tréninků ani zápasů, tak jsem za A-tým tuto sezonu nastoupil celkově asi jen 3x a nasbíral si pár minut v krajském přeboru.
Jaký typ hráče jste? Spíše technický, důrazný, rychlostní…
Řekl bych, že spíše důrazný (techniku a rychlost zvládám skvěle nahradit na baru s „klukama ze zámku“ (smích).
Vím, že se u vás kapitánská páska po zápasech střídá, kolikrát jste ji měl v této sezóně vy?
Náš hlavní kapitán je zaslouženě Pepík Divišů, který má kapitánskou pásku ve většině domácích zápasů a páska se u nás střídá hlavně na venkovních zápasech, a to jen kvůli pokutám, aby bylo za co pít na dokopné (smích). Já osobně jsem měl kapitánskou pásku jen jednou, a to v zápase v Chelčicích.
Jaká je vaše fotbalová kariéra?
Moje fotbalová kariéra začala ve Strakonicích ve starší přípravce a pak pokračovala v žácích v Katovicích, odkud jsem po roce přešel do Strakonického dorostu, kde jsem byl 4 roky pod trenérem Karlem Sládkem a po roce v mužích ve Strakonickém Junioru jsem přestoupil do Oseka, kde jsem se podle spoluhráče Matěje Čapka „našel“ (smích).
Jak často měníte kopačky a jaké preferujete?
Kopačky měním podle toho jak dlouho vydrží, takže tak jednou za sezonu a půl, na kopačky od Adidasu nedám dopustit, nejoblíbenější mám pořád f50 od Adidasu.
Mini dotazník Daniela Gondka:
Kopete 10 penalt, kolik jich dáte proti vašemu brankáři?
Na našeho gólmana Pápu bych si věřil, řekl bych tak 8/10 vyzkouším to rozhodně na tréninku a pokud ho nepřekonám, koupím mu vázu (smích).
Kdo z týmu je nejlepší ve vzduchu (nejlepší hlavičkář)?
Podle mě to bude jeden z našich stoperů, Jirka Hájků anebo Ondra Mareš, kdyby se počítali kluci z áčka, kteří nám pomáhají, tak asi Martin Kroupa anebo Jan Hoch.
Zkusíte říct nejlepšího brankáře ze soutěže?
Netroufnu si říct, možná Jan Hoch (smích). (Jan Hoch nastoupil za B tým do jednoho zápasu jako brankář, asi udělal dojem. Pozn. red.)
Kdo v soutěži vyhraje krále střelců?
Podle mě Milan Glazunov ze Sousedovic.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.