Prosadit se v áčku je cíl každého mladého viktoriána, odhaluje svou vysněnou metu plzeňský odchovanec ve službách Velvar Bohumil Havel

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím 21letý záložník nováčka z Velvar Bohumil Havel, odchovanec plzeňské Viktorie. Ten na sebe upoutal pozornost povedeným výkonem na hřišti Vltavínu, kde jeho tým konečně protrhnul mizernou sérii. Nejen o tom jsme si s ním povídali v rozhovoru, který vám přinášíme právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Bohouši. Gratuluji k vítězství v naší anketě o hráče kola! Jak tvé ocenění vzala velvarská kabina? Víš, kdo ti nejvíce pomáhal svými hlasy?
Ahoj. Děkuji. Nejvíce mi asi pomohla rodina, včetně přítelkyně. Také hlasovali kamarádi a spoluhráči, jak současní, tak bývalí. V kabině se to probíralo a myslím, že to budu mít určitě za nějakou pokutu (úsměv).
Ocenění sis vysloužil na základě skvělého výkonu na hřišti Vltavínu. Jak jsi ten zápas viděl?
Na zápas jsme se připravovali a od začátku jsme hráli to, co jsme chtěli. V utkání nám pomohla červená karta z prvního poločasu pro hráče domácích a Jirka Měsíček, který skvěle vychytal penaltu ve druhém poločase. V závěru utkání jsme dobře vyřešili dva brejky a to nám pomohlo k vítězství. I přes vyloučení to byl ale vcelku vyrovnaný zápas a jsem rád, že jsme ho zvládli.
Po výborném začátku jara jste se dostali do výsledkové krize a dlouho čekali na body. Ty přišly až teď právě proti jednomu z nejlepších týmů ČFL. Jak jste na tom byli, když jste za 6 zápasů uhráli jediný bod?
Nebylo to jednoduché. Tři kola po sobě jsme prohráli 1:0, to člověka vždycky nejvíc naštve. Teď jsme konečně bodovali a doufám, že nás to nastartuje.
Je ti teprve 21 let, sbíráš cenné zkušenosti ve třetí lize a jsi odchovancem Plzně. Je tvým cílem se dostat zpět na západ Čech a prosadit se v plzeňském áčku?
Prosadit se v áčku by bylo super. Myslím si, že je to cíl každého viktoriána.
Jak se udál tvůj přesun do Velvar minulé léto?
Minulou sezonu jsem zakončil v Čížové, která spadla do divize. Letní přípravu jsem pak začal s plzeňskou juniorkou. Když se naskytla možnost jít hrát opět dospělý fotbal v ČFL, neváhal jsem a absolvoval zbytek přípravy ve Velvarech. Tady se mi zalíbilo. Je tu skvělá parta i zázemí, a tak jsem tu zůstal.
Jak prozatím hodnotíš tuto nováčkovskou sezonu Velvar? Máte nějaký daný cíl?
Sezónu ve Velvarech hodnotím zatím kladně. Máme zatím nejvíc bodů z nováčků v ČFL a kdybychom nepromarnili některá utkání, mohli jsme na tom být ještě lépe. To nás trochu mrzí. Chceme ještě zabojovat a umístit se do devátého místa, tedy ve středu tabulky.
Na hřišti nastupuješ ve středu zálohy a tvoříš hru. Je tedy tvým vzorem nějaký kreativní záložník?
Mým vzorem je už od mala Andrés Iniesta.
Jak nahlížíš na změny v české nejvyšší lize, kde se začala hrát nadstavbová část? Koho tipuješ na mistra?
Nadstavbová část se mi líbí. Díky tomu to bude dramatické až do konce, což každého diváka musí bavit. Na mistra tipuji Slavii, byť bych to samozřejmě přál Plzni.
Za námi je i týden odvet semifinálových duelů v evropských soutěžích. Co jsi říkal na dramatické zápasy a závěry? Komu budeš fandit ve finálových duelech LM a EL?
Oba zápasy v Lize mistrů jsem viděl a byla to paráda. Snad nikdo nečekal, že by Liverpool mohl dát Barceloně čtyři góly, a oni to přesto dokázali. Nejvíce mě zaujal gól z rohu, jak to sehráli Arnold s Origim. V druhém zápase jsem fandil Tottenhamu a po prvním poločase jsem tomu už taky přestával věřit. Druhý poločas ale ukázal, že v Anglii se hraje až do konce. Klobouk dolů před Lucasem, který vsítil v takovém zápase hattrick. Ve finále to přeji opět Tottenhamu a v Evropské lize Arsenalu. Čech si zaslouží závěr kariéry ozdobit trofejí.
Děkuji moc za fajn rozhovor a přeji ti úspěšný zbytek fotbalového jara!
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.